«Otto Resto Bar»: Φαγητό, ποτό και ιστορία

Το όνομα έχει την εξήγησή του. Ο all-day χώρος που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στην Καλαμιώτου στεγάζεται σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό που υπήρξε κάποτε κατοικία του Όθωνα.

«Otto Resto Bar»: Φαγητό, ποτό και ιστορία

Το όνομα, «Otto», έχει την εξήγησή του: ο all-day χώρος που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στην Καλαμιώτου στεγάζεται σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό που υπήρξε κάποτε κατοικία του Όθωνα. Το ροζ, χρώμα που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον στα παλιά αρχοντικά, δεσπόζει στο εσωτερικό και σε συνδυασμό με στοιχεία όπως ο μαύρος γρανίτης, το μάρμαρο, τα περίτεχνα γύψινα, τα μπροκάρ στα έπιπλα και οι πολυέλαιοι, φτιάχνει ατμόσφαιρα. Η κουζίνα κινείται σε σύγχρονα ελληνικά μονοπάτια ετοιμάζοντας, λόγου χάρη, κιμαδοπιράκια με κατσικίσιο τυρί και σπανάκι, χυλοπίτες Μετσόβου με μοσχαρίσια μάγουλα και κρέμα από γραβιέρα Κρήτης, κατσικάκι Σκύρου σιγομαγειρεμένο με μαστίχα Χίου και πολλά ακόμη, και καθένα από τα κοκτέιλ που προτείνει η μπάρα συνοδεύεται από έναν αρχαιοελληνικό μύθο. Περισσότερα θα σας πούμε μόλις το επισκεφτούμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/09/2022

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.