«Otto Resto Bar»: Φαγητό, ποτό και ιστορία

Το όνομα έχει την εξήγησή του. Ο all-day χώρος που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στην Καλαμιώτου στεγάζεται σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό που υπήρξε κάποτε κατοικία του Όθωνα.

«Otto Resto Bar»: Φαγητό, ποτό και ιστορία

Το όνομα, «Otto», έχει την εξήγησή του: ο all-day χώρος που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στην Καλαμιώτου στεγάζεται σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό που υπήρξε κάποτε κατοικία του Όθωνα. Το ροζ, χρώμα που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον στα παλιά αρχοντικά, δεσπόζει στο εσωτερικό και σε συνδυασμό με στοιχεία όπως ο μαύρος γρανίτης, το μάρμαρο, τα περίτεχνα γύψινα, τα μπροκάρ στα έπιπλα και οι πολυέλαιοι, φτιάχνει ατμόσφαιρα. Η κουζίνα κινείται σε σύγχρονα ελληνικά μονοπάτια ετοιμάζοντας, λόγου χάρη, κιμαδοπιράκια με κατσικίσιο τυρί και σπανάκι, χυλοπίτες Μετσόβου με μοσχαρίσια μάγουλα και κρέμα από γραβιέρα Κρήτης, κατσικάκι Σκύρου σιγομαγειρεμένο με μαστίχα Χίου και πολλά ακόμη, και καθένα από τα κοκτέιλ που προτείνει η μπάρα συνοδεύεται από έναν αρχαιοελληνικό μύθο. Περισσότερα θα σας πούμε μόλις το επισκεφτούμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.