Τετ α τετ φαγητού και κοκτέιλ στο «St’ Astra»

Την Πέμπτη 14/4 στο εστιατόριο του «Radisson Blu Park» πέντε πιάτα του Γιάννη Λιόκα ζευγαρώνουν με πέντε κοκτέιλ του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου.

Τετ α τετ φαγητού και κοκτέιλ στο «St’ Astra»

Την Πέμπτη 14/4 στο εστιατόριο του «Radisson Blu Park» πέντε πιάτα του Γιάννη Λιόκα ζευγαρώνουν με πέντε κοκτέιλ του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου.

Τετ α τετ φαγητού και κοκτέιλ στο «St’ Astra» - εικόνα 1

Το κοκτέιλ, που από ό,τι φαίνεται στην Αθήνα ζει τη χρυσή… εποχή του, φλερτάρει όλο και περισσότερα με τη γαστρονομία, πλουτίζοντας έτσι την εμπειρία του φαγητού. Πάνω σ’ αυτή τη λογική της αρμονίας της κουζίνας και της αναμειξιολογίας, ο σεφ του «St’ Astra» Γιάννης Λιόκας φιλοξενεί την Πέμπτη 14/4 τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, κορυφαίο World Class Έλληνα bartender για το 2015, ο οποίος κατάφερε μάλιστα να φτάσει μέχρι την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του διαγωνισμού της Diageo. Στο ειδικό μενού (€ 56 το άτομο) που συνυπογράφουν, και το οποίο «παίζει» με την ιδέα του παντρέματος της ιαπωνικής και της ελληνικής γευστικής κουλτούρας, πέντε πιάτα φλερτάρουν με πέντε κοκτέιλ και, μαζί τους, το σιρόπι τζίντζερ-λάιμ με την πούδρα ελιάς, το αρνάκι με το φύκι nori, το whisky με την αγουρίδα, το ρούμι με τη μαστίχα και πάει λέγοντας. Η βραδιά ξεκινά στις 9 μ.μ. Κρατήσεις στο 2108894500.

Τετ α τετ φαγητού και κοκτέιλ στο «St’ Astra» - εικόνα 2
O Μανώλης Λυκιαρδόπουλος και ο Γιάννης Λιόκας

Matching experience menu

Sushi rice “γιαλαντζί”, καβούρι, chips ρυζιού, ζωμός lemongrass
DANCING GHEISA // Tanqueray No Ten, Greek-Japan cordial, three cent lemon tonic, kaffir lime

Carpaccio λαβράκι, ζωμός αγγούρι, σιρόπι ginger-lime, πούδρα ελιάς
PRIMAVERA // Don Julio Blanco, dry vermouth, lime, σέλερι, Greek herb syrup

Καπνιστό χέλι, πανσέτα, gel μήλο-Yuzu, μαγιονέζα φάβας, ψητά εσαλότ
AUGUSTUS // Bulleit Rye, Talisker, grapefruit, lemongrass, ελληνικός αφρώδης οίνος

Αρνάκι, κρούστα Nori, μελιτζάνα miso, gel γιαούρτι, λάδι δυόσμου
EX MACHINA #2 // Cardhu amber rock, brandy μαγειρεμένα με ginger, αγουρίδα, ελιά, ρίγανη

Sorbet μπανάνα-passion fruit, tartare ανανά, crumble και marshmallow καρύδα
OLYMPOS CLOUDS // Zacapa 23, μαστίχα, Dry Vermouth, honey pepper syrup, chocolate bitters

Περισσότερες πληροφορίες

St’ astra

(«Radisson Blu Park Hotel»), Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Πεδίον Άρεως
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τελικά, πώς μπορείς να ανακαλύψεις τα πιο cool μαγαζιά της πόλης;

Ναι, το πολύ αγαπημένο σου app efood φροντίζει και γι' αυτό.

Πιάτα-ποιήματα στα εστιατόρια της Αθήνας

Ποιος είπε πως η αθηναϊκή γεύση δεν μπορεί να βρει θέση στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης;

"Avenue Modern Cuisine": Μοντέρνα γαστρονομία με θέα τον Θερμαϊκό

Μεσογειακές γεύσεις, ιδιότυπα κοκτέιλ και η εντυπωσιακή βίστα του Θερμαϊκού συνθέτουν τη νέα άφιξη στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

"Ψαράδες" στο Παλαιό Φάληρο με νέο καπετάνιο

Το ψαροφαγικό φαβορί των νοτίων πλέει πλέον με νέο καπετάνιο στο τιμόνι του, τον έμπειρο σεφ Γιώργο Τσαπάρα.

Στο funky fusion σύμπαν του ολοκαίνουριου "Dear Manouka"

Πρώτη γεύση από το ολοκαίνουριο bar-restaurant του Παγκρατίου.