
Την Πέμπτη 14/4 στο εστιατόριο του «Radisson Blu Park» πέντε πιάτα του Γιάννη Λιόκα ζευγαρώνουν με πέντε κοκτέιλ του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου.

Το κοκτέιλ, που από ό,τι φαίνεται στην Αθήνα ζει τη χρυσή… εποχή του, φλερτάρει όλο και περισσότερα με τη γαστρονομία, πλουτίζοντας έτσι την εμπειρία του φαγητού. Πάνω σ’ αυτή τη λογική της αρμονίας της κουζίνας και της αναμειξιολογίας, ο σεφ του «St’ Astra» Γιάννης Λιόκας φιλοξενεί την Πέμπτη 14/4 τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, κορυφαίο World Class Έλληνα bartender για το 2015, ο οποίος κατάφερε μάλιστα να φτάσει μέχρι την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του διαγωνισμού της Diageo. Στο ειδικό μενού (€ 56 το άτομο) που συνυπογράφουν, και το οποίο «παίζει» με την ιδέα του παντρέματος της ιαπωνικής και της ελληνικής γευστικής κουλτούρας, πέντε πιάτα φλερτάρουν με πέντε κοκτέιλ και, μαζί τους, το σιρόπι τζίντζερ-λάιμ με την πούδρα ελιάς, το αρνάκι με το φύκι nori, το whisky με την αγουρίδα, το ρούμι με τη μαστίχα και πάει λέγοντας. Η βραδιά ξεκινά στις 9 μ.μ. Κρατήσεις στο 2108894500.

Matching experience menu
Sushi rice “γιαλαντζί”, καβούρι, chips ρυζιού, ζωμός lemongrass
DANCING GHEISA // Tanqueray No Ten, Greek-Japan cordial, three cent lemon tonic, kaffir lime
Carpaccio λαβράκι, ζωμός αγγούρι, σιρόπι ginger-lime, πούδρα ελιάς
PRIMAVERA // Don Julio Blanco, dry vermouth, lime, σέλερι, Greek herb syrup
Καπνιστό χέλι, πανσέτα, gel μήλο-Yuzu, μαγιονέζα φάβας, ψητά εσαλότ
AUGUSTUS // Bulleit Rye, Talisker, grapefruit, lemongrass, ελληνικός αφρώδης οίνος
Αρνάκι, κρούστα Nori, μελιτζάνα miso, gel γιαούρτι, λάδι δυόσμου
EX MACHINA #2 // Cardhu amber rock, brandy μαγειρεμένα με ginger, αγουρίδα, ελιά, ρίγανη
Sorbet μπανάνα-passion fruit, tartare ανανά, crumble και marshmallow καρύδα
OLYMPOS CLOUDS // Zacapa 23, μαστίχα, Dry Vermouth, honey pepper syrup, chocolate bitters