«Paleo» από τον Γιάννη Καϋμενάκη

O γνωστός σομελιέ βάζει την οινική του πινελιά στην πειραιώτικη (περιοχή) Ρετσίνα. Το καινούργιο του wine bar ανοίγει σε λίγες μέρες.

«Paleo» από τον Γιάννη Καϋμενάκη

O γνωστός σομελιέ βάζει την οινική του πινελιά στην πειραιώτικη (περιοχή) Ρετσίνα. Το καινούργιο του wine bar ανοίγει σε λίγες μέρες.

«Paleo» από τον Γιάννη Καϋμενάκη - εικόνα 1
Το Paleo...under constraction

Έψαχνε καιρό χώρο σε διάφορα σημεία της πόλης για να στεγάσει την πλούσια κάβα του ο πολύ καλός σομελιέ Γιάννης Καϋμενάκης (βλ. «48 The Restaurant» και «Cucina Povera»). Τελικά τον κέρδισε ο Πειραιάς. Το «Paleo», θα ανοίξει άμεσα τις πόρτες του σε μια περιοχή που λέγεται Ρετσίνα, παίρνοντας το όνομά της από την κλωστοϋφαντουργική εταιρεία της οικογένειας Ρετσίνα που ήταν από τις πρώτες βιομηχανικές μονάδες της Ελλάδας –ιδρύθηκε το 1872.

«Paleo» από τον Γιάννη Καϋμενάκη - εικόνα 2
Ο εσωτερικός χώρος του wine bar

Το καινούργιο wine bar έχει βιομηχανικό στιλ, ακολουθώντας την αύρα του ψηλοτάβανου χώρου που το στεγάζει (παλιές αποθήκες), με τα βαρέλια και τα σκαμπό-ξυλοκιβώτια να δίνουν τον τόνο. Έχει την οινική πυξίδα του προσανατολισμένη στο Νότο (Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα) και κινείται σε δύο κατευθύνσεις: από τη μία με εκατό τοπωνύμια-σπίτια που έχει επιλέξει ο Γιάννης Καϋμενάκης (Νεμέα, Νάουσα, Corbieres κτλ.), κι από την άλλη, με χρονιές που σε πάνε βόλτα στο βάθος του χρόνου μέσω μιας λίστα 350-400 κρασιών. Το φαγητό, αλλαντικά και τυριά, ελληνικά και ξένα, σαλάτες, ένα ψάρι, ένα ζυμαρικό κι ένα κρέας, θα έχει συνοδευτικό ρόλο στο νέο αυτό project που αναμενόμενα θα έχει το focus του στο κρασί.

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, 2104125204.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
25/11/2022

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".

Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Όχι, δε φταίει εκείνο το σφηνάκι στο τέλος για το hangover σου.