«Εl Jiron»: ένας χώρος με πολλές όψεις

Θα κάνει πρεμιέρα σε λίγο καιρό στην μονοκατοικία του Νέου Ψυχικού που στέγαζε παλιότερα των «Λωτό», με κουζίνα λατινοαμερικανικο-ισπανική.

«Εl Jiron»: ένας χώρος με πολλές όψεις

Στην παλιά μονοκατοικία του Νέου Ψυχικού που στέγαζε τον «Λωτό» θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα πρεμιέρα το «El Jiron», ρίχνοντας στο τραπέζι πολλές παράλληλες γευστικές ιδέες. Η κουζίνα του καινούργιου all-day spot, την οποία έχει αναλάβει ο Σίμος Τριανταφύλλου, θα συνδυάζει λατινοαμερικάνικα και ισπανικά, comfort food και δημιουργικά στοιχεία – βλ. σεβίτσε με σολομό και φρούτο του πάθους ή χταπόδι sous vide με cachapas (καλαμποκένιες κρέπες), σάλτσα ρομέσκο και φασολάκια.

Το πολλών κατευθύνσεων concept θα συμπληρώνουν μια salumeria, τα αλλαντικά της οποίας κόβονται μπροστά σου, τρόλεϊ με ισπανικά, γαλλικά, ιταλικά, ελβετικά κι ελληνικά τυριά, ένα bottarga room με διάφορες «πτυχές» του αβγοτάραχου Τρικαλινός, κελάρι με κρασιά από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα και αποστάγματα, καθώς επίσης και μπαρ, τα κοκτέιλ του οποίου υπογράφει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου. Σύντομα θα σας πούμε περισσότερα.

Δημητρίου Βασιλείου & Γλαύκου 14, Νέο Ψυχικό, 2106717461.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/12/2022

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.