«Mezze Glyfada»: μεζέδες με τοπικά χρώματα

Τα πιάτα του Νίκου Φωτιάδη στο μεζεδοπωλείο της Αγγέλου Μεταξά σε πάνε βόλτα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

«Mezze Glyfada»: μεζέδες με τοπικά χρώματα

Τα πιάτα του Νίκου Φωτιάδη στο μεζεδοπωλείο της Αγγέλου Μεταξά σε πάνε βόλτα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

«Mezze Glyfada»: μεζέδες με τοπικά χρώματα - εικόνα 1

Δουλεμένες γεύσεις, ποικιλία και εντυπωσιακές παρουσιάσεις των πιάτων –το γλυφαδιώτικο μεζεδοπωλείο «Mezze» εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο σε προορισμό που αξίζει τη μετακίνηση για να βρεθείς στα τραπέζια του. Μεγάλη η γκάμα των μεζέδων, με ένα ξεχωριστό section για κρεατομεζέδες και άλλο ένα, μεγαλύτερο, με θαλασσομεζέδες, συν τα ποικίλα άλλα ορεκτικά που παίζουν σε διπλό ταμπλό, αλλά και τις έξυπνες σαλάτες. Στην κουζίνα, ο πολύπειρος και καταξιωμένος σεφ Νίκος Φωτιάδης και δίπλα του ο νεαρός Κωνσταντίνος Μεριάνος δημιουργούν μια σειρά από πιάτα που αξιοποιούν με γευστική δεξιοτεχνία τοπικά υλικά και εδέσματα από όλη την Ελλάδα.

«Mezze Glyfada»: μεζέδες με τοπικά χρώματα - εικόνα 2
O Νίκος Φωτιάδης επιμελείται την κουζίνα

Από τα πρώτα, απολαύσαμε τα φίνα μαριναρισμένα φιλετάκια τσιπούρας με μαραθόριζα και τα τραγανά παστουρμαδοπιτάκια μαζί με μια ορεκτική σαλάτα με φακές και ξιδάτο χταπόδι, αρωματισμένη όμορφα με λάιμ και τζίντζερ. Από τους κρεατομεζέδες δοκιμάσαμε ένα σπιτικής νοστιμιάς τας κεμπάπ, ενώ η εντυπωσιακή σούβλα (για δύο άτομα) με πολύ σωστά ψημένο και πεντανόστιμο black angus πάνω σε σπιτικές πατάτες είναι στην πραγματικότητα κύριο πιάτο και όχι απλώς μεζές – θα πρέπει να το λάβετε υπ’ όψιν αυτό πριν παραγγείλετε τα θαλασσινά χιτ του μαγαζιού: ένα γλυκύτατο κρητικό λευκό στιφάδο χταποδιού με πορτοκάλι, σκιουφιχτά με κυδώνια, μύδια, κάππαρη και σάλτσα λεμονιού, και καραβιδάκι Χαλκίδας με σάλτσα μουστάρδας.

Όμορφος ο χώρος της ευρύχωρης σάλας φλερτάρει με το ύφος παλιού αστικού σπιτιού με παλιές πόρτες και παντζούρια στους τοίχους και σιδεριές από μπαλκόνια στο ταβάνι και γλυκαίνει από τα ρετρό αντικείμενα, όπως η ξύλινη βιτρίνα με τη ζυγαριά τροφίμων και τις χαρακτηριστικές κόκκινες κονσέρβες ντομάτας Κύκνος, το ξύλο και τα γήινα χρώματα. Από τις τζαμαρίες που περιβάλλουν τον εξωτερικό χώρο της σάλας (το καλοκαίρι γίνεται υπαίθριος) κάνεις χάζι στην πολύβουη Αγγέλου Μεταξά, η μουσική είναι στη σωστή ένταση και τα τραπέζια βρίσκονται σε καλή απόσταση μεταξύ τους ώστε να τρως με την άνεσή σου. Στο σύνολό του, το μεζεδοπωλείο προσφέρει ένα πολύ νόστιμο φαγητό, με καλές πρώτες ύλες και πολύ καλές τιμές, για μια γευστική έξοδο με άποψη.

Περισσότερες πληροφορίες

Mezze Glyfada

Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Terra bistro"

Διανύοντας τη δέκατη χρονιά του, ένα γευστικό στέκι στην Πάτρα που έχει αγαπηθεί, μας περιμένει ανανεωμένο και φρεσκαρισμένο και για τα χειμερινά μας γευστικά ραντεβού.

29/11/2022

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

Αφιέρωμα Brunch: Ξεχωριστές επιλογές για να απολαύσετε την πιο δημοφιλή τάση

Λαχταριστές αυγοπαρασκευές, αφράτα pancakes, χορταστικά σάντουιτς, plant based σπεσιαλιτέ αλλά και επιλεγμένες κοπές, σε ένα γευστικό ραχάτι στην πρωτεύουσα.

Βινύλιο, burgers, pizza και κοκτέιλ στο "1st Koukaki Vinyl Market"

Όλες οι αγάπες συγκεντρωμένες σε ένα Σαββατοκύριακο στη σκιά της Ακρόπολης.

Ο τριάστερος σεφ Mauro Colagreco Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως της UNESCO για τη Βιοποικιλότητα

Ο Ιταλοαργεντίνος chef-patron του τριάστερου "Mirazur" στη Μεντόν είναι ο πρώτος σεφ στην ιστορία της UNESCO που τιμάται με τον συγκεκριμένο τίτλο.

"Κουκούμαβλος" ξανά στη Σαντορίνη!

Το cult εστιατόριο του Νίκου Πουλιάση επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση, στο "Katikies Chromata" στο Ημεροβίγλι.

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.