«Mezze Glyfada»: μεζέδες με τοπικά χρώματα

Τα πιάτα του Νίκου Φωτιάδη στο μεζεδοπωλείο της Αγγέλου Μεταξά σε πάνε βόλτα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

«Mezze Glyfada»: μεζέδες με τοπικά χρώματα

Τα πιάτα του Νίκου Φωτιάδη στο μεζεδοπωλείο της Αγγέλου Μεταξά σε πάνε βόλτα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

«Mezze Glyfada»: μεζέδες με τοπικά χρώματα - εικόνα 1

Δουλεμένες γεύσεις, ποικιλία και εντυπωσιακές παρουσιάσεις των πιάτων –το γλυφαδιώτικο μεζεδοπωλείο «Mezze» εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο σε προορισμό που αξίζει τη μετακίνηση για να βρεθείς στα τραπέζια του. Μεγάλη η γκάμα των μεζέδων, με ένα ξεχωριστό section για κρεατομεζέδες και άλλο ένα, μεγαλύτερο, με θαλασσομεζέδες, συν τα ποικίλα άλλα ορεκτικά που παίζουν σε διπλό ταμπλό, αλλά και τις έξυπνες σαλάτες. Στην κουζίνα, ο πολύπειρος και καταξιωμένος σεφ Νίκος Φωτιάδης και δίπλα του ο νεαρός Κωνσταντίνος Μεριάνος δημιουργούν μια σειρά από πιάτα που αξιοποιούν με γευστική δεξιοτεχνία τοπικά υλικά και εδέσματα από όλη την Ελλάδα.

«Mezze Glyfada»: μεζέδες με τοπικά χρώματα - εικόνα 2
O Νίκος Φωτιάδης επιμελείται την κουζίνα

Από τα πρώτα, απολαύσαμε τα φίνα μαριναρισμένα φιλετάκια τσιπούρας με μαραθόριζα και τα τραγανά παστουρμαδοπιτάκια μαζί με μια ορεκτική σαλάτα με φακές και ξιδάτο χταπόδι, αρωματισμένη όμορφα με λάιμ και τζίντζερ. Από τους κρεατομεζέδες δοκιμάσαμε ένα σπιτικής νοστιμιάς τας κεμπάπ, ενώ η εντυπωσιακή σούβλα (για δύο άτομα) με πολύ σωστά ψημένο και πεντανόστιμο black angus πάνω σε σπιτικές πατάτες είναι στην πραγματικότητα κύριο πιάτο και όχι απλώς μεζές – θα πρέπει να το λάβετε υπ’ όψιν αυτό πριν παραγγείλετε τα θαλασσινά χιτ του μαγαζιού: ένα γλυκύτατο κρητικό λευκό στιφάδο χταποδιού με πορτοκάλι, σκιουφιχτά με κυδώνια, μύδια, κάππαρη και σάλτσα λεμονιού, και καραβιδάκι Χαλκίδας με σάλτσα μουστάρδας.

Όμορφος ο χώρος της ευρύχωρης σάλας φλερτάρει με το ύφος παλιού αστικού σπιτιού με παλιές πόρτες και παντζούρια στους τοίχους και σιδεριές από μπαλκόνια στο ταβάνι και γλυκαίνει από τα ρετρό αντικείμενα, όπως η ξύλινη βιτρίνα με τη ζυγαριά τροφίμων και τις χαρακτηριστικές κόκκινες κονσέρβες ντομάτας Κύκνος, το ξύλο και τα γήινα χρώματα. Από τις τζαμαρίες που περιβάλλουν τον εξωτερικό χώρο της σάλας (το καλοκαίρι γίνεται υπαίθριος) κάνεις χάζι στην πολύβουη Αγγέλου Μεταξά, η μουσική είναι στη σωστή ένταση και τα τραπέζια βρίσκονται σε καλή απόσταση μεταξύ τους ώστε να τρως με την άνεσή σου. Στο σύνολό του, το μεζεδοπωλείο προσφέρει ένα πολύ νόστιμο φαγητό, με καλές πρώτες ύλες και πολύ καλές τιμές, για μια γευστική έξοδο με άποψη.

Περισσότερες πληροφορίες

Mezze Glyfada

Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.