Bonjour Athenes

Αν προτιμάς τη house γλυκιά και απαλή, αποκλείεται να μην έχεις λιώσει το «Fade out lines» του The Avener. Ο Γάλλος παραγωγός και DJ, μαζί με τους συμπατριώτες του Synapson, που κινούνται στο ίδιο στιλ, πρωταγωνιστούν στο dance φεστιβάλ Bonjour Athenes το Σάββατο 2/4 στο «Gazi Music Hall».

Bonjour Athenes

Αν προτιμάς τη house γλυκιά και απαλή, αποκλείεται να μην έχεις λιώσει το «Fade out lines» του The Avener. Ο Γάλλος παραγωγός και DJ, μαζί με τους συμπατριώτες του Synapson, που κινούνται στο ίδιο στιλ, πρωταγωνιστούν στο dance φεστιβάλ Bonjour Athenes το Σάββατο 2/4 στο «Gazi Music Hall».

Bonjour Athenes - εικόνα 1
Ο The Avener, headliner του «Bonjour Athenes»

Στα τέλη των ’90s, οι Daft Punk οδηγούσαν ως σημαιοφόροι το κίνημα της French house: πίσω τους, ονόματα όπως οι Cassius, Motorbass, Etienne de Crecy, Dimitri from Paris και Justice κυριαρχούσαν στα dancefloors «φιλτράροντας» επιρροές από την disco, τη funk και την αμερικανική house. Η φινετσάτη γαλλική house σκηνή είχε βρεθεί τα τελευταία χρόνια στο περιθώριο όχι μόνο εξαιτίας του έντονου ενδιαφέροντος για την techno αλλά και της «επιδημίας» που έχει σαρώσει την ευρωπαϊκή ήπειρο ξεκινώντας από την Ολλανδία, και ακούει στο όνομα EDM.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η γαλλική σκηνή έχει αποκοιμηθεί δημιουργικά. Όπως μου λέει ο The Avener, «υπάρχει μια νέα γενιά ιδιοφυών παραγωγών που δημιουργεί πολλές ελπίδες για την ανάπτυξη της γαλλικής dance σκηνής – ακόμη κι αν στο top-100 του DJ Mag βρίσκονται μόλις πέντε Γάλλοι DJs». Ο ίδιος ο The Avener, ο headliner του τρικολόρε dance φεστιβάλ Bonjour Athene», είναι ένας απ’ αυτούς. Το πραγματικό του όνομα είναι Tristan Casara, η καταγωγή του από τη Νίκαια και τα πρώτα του βήματα ως DJ τα έκανε παίζοντας EDM. Αναφέροντας ως επιρροές τον Σοπέν και τους Daft Punk («Πώς είναι δυνατό να μην επηρεαστείς απ’ αυτούς;») στράφηκε στη μελωδική house.

Έγινε γνωστός με το «Fade out lines», το rework ενός κομματιού των Phoebe Killdeer & The Short Straws, ανακινώντας ένα νέο κύμα ενδιαφέροντος για τη γαλλική house. Πατώντας στα smooth βήματα του St Germain, ο The Avener ακολούθησε την επιτυχία του «Fade out lines» με το άλμπουμ «The Wanderings of The Avener», όπου «πειράζει» κομμάτια ετερόκλητων ονομάτων όπως οι Kadebostany, ο John Lee Hooker και η Ane Brun.

Γι’ αυτές τις instant ραδιοφωνικές επιτυχίες, μου αναφέρει ότι του αρέσει να κρατάει μια ισορροπία 50-50 ανάμεσα στο πρωτότυπο τραγούδι και τον ηλεκτρονικό ήχο. Το ότι είναι ένα ταλέντο που αξίζει να ακούσεις το επιβεβαιώνει η εμπιστοσύνη που του έδειξε η Γαλλίδα σούπερ σταρ Mylene Farmer για να της κάνει παραγωγή στον πρόσφατο δίσκο της – «η συνεργασία μαζί της ήταν εύκολη, γιατί είναι ειλικρινά ευγενική και σεμνή, κι έχει πολλές ιδέες». Όσο για το DJ set του που θα ακούσουμε, με προϊδεάζει ότι εξαρτάται από τη διάθεσή του κι ότι μπορεί να ετοιμάσει κάτι εντελώς καινούργιο ακόμη και πέντε λεπτά πριν ανέβει στο booth.

Στην pop πλευρά της house κατατάσσονται και οι Synapson, το ντουέτο των Alexandre Chiere και Paul Cucuron που έχει πάρει το όνομά του από την ελληνική λέξη «σύναψη» – ο The Avener τους κατατάσσει πρώτους ανάμεσα στα ελπιδοφόρα ονόματα της γαλλικής σκηνής. Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους, το «Stendhal syndrome» και το «Convergence», τα οποία σίγουρα έχεις αναζητήσει παρακινημένος από τα hit singles «Djon Maya Maï» (ριμέικ του κομματιού του Victor Deme από την Μπουρκίνα Φάσο), «All in you» με την Anna Kova και «Fireball» με τον Broken Back. Αν η επίδοσή τους στα decks είναι το ίδιο καλές με τα live τους, τότε σίγουρα θα ξαναβάλουμε τη French house στο χορευτικό μας σάουντρακ.

Bonjour Athenes - εικόνα 2
Το δίδυμο των Synapson

Support στους The Avener και Sypanpson κάνει ο Boogie Belgique, που παίζει ένα απολύτως χαλαρωτικό electro swing. Tα εισιτήρια για το Bonjour Athenes κοστίζουν € 25 στην προπώληση (στα ταμεία του «Gazarte», στο www.viva.gr, στο 11876 και στα καταστήματα Public, Ιανός, Seven Spots, Media Markt και Reload) και € 29 στην είσοδο του event.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Terra bistro"

Διανύοντας τη δέκατη χρονιά του, ένα γευστικό στέκι στην Πάτρα που έχει αγαπηθεί, μας περιμένει ανανεωμένο και φρεσκαρισμένο και για τα χειμερινά μας γευστικά ραντεβού.

29/11/2022

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

Αφιέρωμα Brunch: Ξεχωριστές επιλογές για να απολαύσετε την πιο δημοφιλή τάση

Λαχταριστές αυγοπαρασκευές, αφράτα pancakes, χορταστικά σάντουιτς, plant based σπεσιαλιτέ αλλά και επιλεγμένες κοπές, σε ένα γευστικό ραχάτι στην πρωτεύουσα.

Βινύλιο, burgers, pizza και κοκτέιλ στο "1st Koukaki Vinyl Market"

Όλες οι αγάπες συγκεντρωμένες σε ένα Σαββατοκύριακο στη σκιά της Ακρόπολης.

Ο τριάστερος σεφ Mauro Colagreco Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως της UNESCO για τη Βιοποικιλότητα

Ο Ιταλοαργεντίνος chef-patron του τριάστερου "Mirazur" στη Μεντόν είναι ο πρώτος σεφ στην ιστορία της UNESCO που τιμάται με τον συγκεκριμένο τίτλο.

"Κουκούμαβλος" ξανά στη Σαντορίνη!

Το cult εστιατόριο του Νίκου Πουλιάση επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση, στο "Katikies Chromata" στο Ημεροβίγλι.

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.