Andaman: thai trip στα Κάτω Πετράλωνα

Με αυθεντικά ταϊλανδέζικα πιάτα, την κονσόλα να κινείται σε έθνικ ακούσματα, τα ωραία κοκτέιλ του Πάνου και τη χαρισματική παρουσία του Ρωμανού Λόκτεβ, ενός εκ των ιδιοκτητών, κάνεις ένα ωραίο εξωτικό γευστικό ταξίδι, μόλις λίγα βήματα από την Πειραιώς.

Andaman: thai trip στα Κάτω Πετράλωνα

Κόκκινο στους εξωτερικούς τοίχους, κόκκινο και στους εσωτερικούς, δυνατό γαλαζο-πράσινο στο ταβάνι, μπαμπού, παγώνια και γυναικεία ειδώλια στους τοίχους, πλεκτά φωτιστικά. Ο εξωτισμός του χώρου είναι χαλαρωτικός και δεν ξεπέφτει σε ευτελές φολκλόρ. Ο κατάλογος μιξάρει ταϊλανδέζικα και κινέζικα πιάτα, οπότε αν θέλετε να εστιάσετε στην Thai κουζίνα, καλύτερα να το δηλώσετε και να αφεθείτε να σας κατευθύνει ο νεαρός Πάνος Σταυρόπουλος, δραστήριος υπεύθυνος σάλας.

Andaman: thai trip στα Κάτω Πετράλωνα - εικόνα 1

Δοκιμάσαμε Thai fresh rolls (spring rolls που δεν τηγανίζονται) με τραγανή γέμιση από φρέσκα λαχανικά και δυνατή tamarind sauce, την εξαιρετικά αρωματική σούπα tom kha kai με κοτόπουλο, μανιτάρια, γάλα καρύδας και galangal και pad Thai noodles, το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της ταϊλανδέζικης κουζίνας και αγαπημένο street food, εδώ με γαρίδες και τόφου, που συνοδεύεται από διάφορα αρτύματα (ζάχαρη, φιστίκι αράπικο τριμμένο, καρύδα, τσίλι), ώστε να φέρετε τη γεύση στα μέτρα σας – κάτι που, αν και αποτελεί εγγενές στοιχείο της Thai κουζίνας, πολύ σπάνια το βλέπουμε στα ασιατικά εστιατόρια της Ελλάδας.

Andaman: thai trip στα Κάτω Πετράλωνα - εικόνα 2

Η τραγανή πάπια με βασιλικό ήταν ζουμερή και όσο… τραγανή περιμέναμε και το beef satay, δηλαδή σουβλάκια μοσχαρίσια μαριναρισμένα σε μπαχαρικά και γάλα καρύδας με τη συνοδεία σάλτσας από αράπικο φιστίκι, αν και νόστιμα, θα τα προτιμούσαμε στην ορίτζιναλ εκδοχή τους, χωρίς την προσθήκη ανανά και πιπεριάς. Με την κονσόλα να κινείται σε έθνικ ακούσματα, τα ωραία κοκτέιλ του Πάνου και τη χαρισματική παρουσία του Ρωμανού Λόκτεβ, ενός εκ των ιδιοκτητών, κάνεις ένα ωραίο εξωτικό γευστικό ταξίδι, μόλις λίγα βήματα από την Πειραιώς.

Περισσότερες πληροφορίες

Andaman

Αλόπης 65 & Πυλάδου 1, Κάτω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".