Andaman: thai trip στα Κάτω Πετράλωνα

Με αυθεντικά ταϊλανδέζικα πιάτα, την κονσόλα να κινείται σε έθνικ ακούσματα, τα ωραία κοκτέιλ του Πάνου και τη χαρισματική παρουσία του Ρωμανού Λόκτεβ, ενός εκ των ιδιοκτητών, κάνεις ένα ωραίο εξωτικό γευστικό ταξίδι, μόλις λίγα βήματα από την Πειραιώς.

Andaman: thai trip στα Κάτω Πετράλωνα

Κόκκινο στους εξωτερικούς τοίχους, κόκκινο και στους εσωτερικούς, δυνατό γαλαζο-πράσινο στο ταβάνι, μπαμπού, παγώνια και γυναικεία ειδώλια στους τοίχους, πλεκτά φωτιστικά. Ο εξωτισμός του χώρου είναι χαλαρωτικός και δεν ξεπέφτει σε ευτελές φολκλόρ. Ο κατάλογος μιξάρει ταϊλανδέζικα και κινέζικα πιάτα, οπότε αν θέλετε να εστιάσετε στην Thai κουζίνα, καλύτερα να το δηλώσετε και να αφεθείτε να σας κατευθύνει ο νεαρός Πάνος Σταυρόπουλος, δραστήριος υπεύθυνος σάλας.

Andaman: thai trip στα Κάτω Πετράλωνα - εικόνα 1

Δοκιμάσαμε Thai fresh rolls (spring rolls που δεν τηγανίζονται) με τραγανή γέμιση από φρέσκα λαχανικά και δυνατή tamarind sauce, την εξαιρετικά αρωματική σούπα tom kha kai με κοτόπουλο, μανιτάρια, γάλα καρύδας και galangal και pad Thai noodles, το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της ταϊλανδέζικης κουζίνας και αγαπημένο street food, εδώ με γαρίδες και τόφου, που συνοδεύεται από διάφορα αρτύματα (ζάχαρη, φιστίκι αράπικο τριμμένο, καρύδα, τσίλι), ώστε να φέρετε τη γεύση στα μέτρα σας – κάτι που, αν και αποτελεί εγγενές στοιχείο της Thai κουζίνας, πολύ σπάνια το βλέπουμε στα ασιατικά εστιατόρια της Ελλάδας.

Andaman: thai trip στα Κάτω Πετράλωνα - εικόνα 2

Η τραγανή πάπια με βασιλικό ήταν ζουμερή και όσο… τραγανή περιμέναμε και το beef satay, δηλαδή σουβλάκια μοσχαρίσια μαριναρισμένα σε μπαχαρικά και γάλα καρύδας με τη συνοδεία σάλτσας από αράπικο φιστίκι, αν και νόστιμα, θα τα προτιμούσαμε στην ορίτζιναλ εκδοχή τους, χωρίς την προσθήκη ανανά και πιπεριάς. Με την κονσόλα να κινείται σε έθνικ ακούσματα, τα ωραία κοκτέιλ του Πάνου και τη χαρισματική παρουσία του Ρωμανού Λόκτεβ, ενός εκ των ιδιοκτητών, κάνεις ένα ωραίο εξωτικό γευστικό ταξίδι, μόλις λίγα βήματα από την Πειραιώς.

Περισσότερες πληροφορίες

Andaman

Αλόπης 65 & Πυλάδου 1, Κάτω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
25/11/2022

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".

Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Όχι, δε φταίει εκείνο το σφηνάκι στο τέλος για το hangover σου.