Cups & Plates: All-day spot στην Κοραή

Το μικρό, χαλαρό all-day μαγαζί μέσα στη στοά της πλατείας Κοραή, ξεκινάει τη μέρα του από τις 6.30 το πρωί και κατεβάζει ρολά γύρω στις 12 το βράδυ.

Cups & Plates: All-day spot στην Κοραή

Το μικρό, χαλαρό all-day μαγαζί μέσα στη στοά της πλατείας Κοραή, ξεκινάει τη μέρα του από τις 6.30 το πρωί και κατεβάζει ρολά γύρω στις 12 το βράδυ.

Cups & Plates: All-day spot στην Κοραή - εικόνα 1

Τελείως ανοιχτό μπροστά, σου δίνει πάσα για χάζι στο ασταμάτητο πηγαινέλα των Αθηναίων με τραπεζάκια στο εσωτερικό αλλά και έξω, σε συνεχή διάταξη. Εκτός από τον κλασικό κατάλογο με τα σνακς –τοστ, τάρτες, χορταστικά κλαμπ σάντουιτς, ωραίους καφέδες, γλυκά κλπ., η κουζίνα με τον ιδιοκτήτη Πέτρο Γεωργιουδάκη επικεφαλής, ετοιμάζει μια σειρά από πιάτα πιο δουλεμένα, ανάμεσά τους και κάποια που αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή.

Τα burgers φτιάχνονται με χειροποίητα κρεατωμένα μπιφτέκια, έχουν μια γερή δόση σαλατούλα δίπλα και συνοδεύονται από υπέροχες πατάτες: χοντρά, ακανόνιστα τραγανά κομμάτια, κάποια με τη φλούδα τους επάνω, από τις ωραιότερες που έχουμε δοκιμάσει.

Cups & Plates: All-day spot στην Κοραή - εικόνα 2

Προσεγμένες και ευφάνταστες οι μεγάλες σαλάτες του μαγαζιού, με ωραίους συνδυασμούς υλικών, αποτελούν οι περισσότερες ένα πλήρες γεύμα. Για παράδειγμα, η σαλάτα με φακή, κινόα και ολόφρεσκα λαχανικά, σωστά αρτυμένη (θα την εκτιμήσουν ιδιαίτερα και οι νηστεύοντες).

Το ριζότο με μανιτάρια χρειάζεται ακόμα δουλειά - καλύτερο το σπαγγέτι με γαλοπούλα, λαχανικά και μπουκίτσες μοτσαρέλας από την ομάδα των ζυμαρικών, ενώ υπάρχουν αρκετά χορταστικά γευστικά πιάτα με κοτόπουλο. Εμείς δοκιμάσαμε το εντυπωσιακό σε παρουσίαση κοτόπουλο σοτέ με πιπεριές και κύβους από πατάτες φούρνου γεμιστές με τυροσαλάτα).

Cups & Plates: All-day spot στην Κοραή - εικόνα 3

Στο τέλος ήλθε πορτοκαλόπιτα που τη φτιάχνουν στην κουζίνα, όσο γλυκιά και αρωματική τη θέλαμε. Το μαγαζί προσφέρει κρασί με το ποτήρι και λίγες ετικέτες εμφιαλωμένων κρασιών, ορισμένες από τις καλύτερες του ελληνικού αμπελώνα, σε λογικότατες τιμές.

Cups & Plates: All-day spot στην Κοραή - εικόνα 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.