Μπέργκερ αλά γκρεκ: H επιστροφή

Μοντέρνα, κουλ, με 100% ελληνικά υλικά, επανέρχονται στις γευστικά ανήσυχες «Μαγικές Κατσαρόλες» του Παλαιού Φαλήρου με επιδόσεις για... Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου. Σε τέσσερις ντοπιολαλιές, με κιμά που κόβεται επιτόπου, πατάτες Νάξου, σπιτικό κέτσαπ από πελτέ Σαντορίνης και χειροποίητα ψωμάκια.

Μπέργκερ αλά γκρεκ: H επιστροφή

Μοντέρνα, κουλ, με 100% ελληνικά υλικά, επανέρχονται στις γευστικά ανήσυχες «Μαγικές Κατσαρόλες» του Παλαιού Φαλήρου με επιδόσεις για... Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου. Σε τέσσερις ντοπιολαλιές, με κιμά που κόβεται επιτόπου, πατάτες Νάξου, σπιτικό κέτσαπ από πελτέ Σαντορίνης και χειροποίητα ψωμάκια.

Κερκίνη μπέργκερ

Μπέργκερ αλά γκρεκ: H επιστροφή - εικόνα 1

Ιδού τι γίνεται όταν ο Σήφης Καραδάκης διασκευάζει το bacon-mushroom melt: βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης στο μπιφτέκι, που κλείνεται σε προζυμένιο ψωμάκι (bun) μαζί μπέικον μαύρου χοίρου με βαθιά, γραμμένη γεύση, χοντροκομμένα, ζουμερά ψητά μανιτάρια, λιωμένη ώριμη γραβιέρα και μαγιονέζα αρωματισμένη με μαύρη τρούφα Χολομόντα (€ 16). Το προτείνουν με Voreia Pale Ale από τις Σέρρες.

Μεσολόγγι μπέργκερ

Μπέργκερ αλά γκρεκ: H επιστροφή - εικόνα 2

Εντάξει, δεν είναι ακριβώς μπέργκερ. Είναι σάντουιτς σε βουτυρένιο ψωμάκι. To φιλέτο τσιπούρας πανάρεται, τραγανίζει εξωτερικά και δροσίζεται με λεπτά στικ καρότου και κολοκυθιού σε μαρινάδα εσπεριδοειδών κι η μαγιονέζα με λίγο τρίμμα αβγοτάραχου Μεσολογγίου κάνει το σύνολο ακόμη πιο ζουμερό (€ 10). Το προτείνουν με Διώνη West Pils της Πατραϊκής Ζυθοποιίας.

Μέτσοβο μπέργκερ

Μπέργκερ αλά γκρεκ: H επιστροφή - εικόνα 3

Είναι από τα πιο πληθωρικά του κουαρτέτου και εμπνέεται από τους μετσοβίτικους κεφτέδες με πράσο. Μέσα σε δύο χοντρούτσικες, ελαφρά φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με προζύμι, κλείνεται ένα φοβερά νόστιμο μπιφτέκι που μιξάρει πρόβειο και μοσχαρίσιο χοντροαλεσμένο κιμά (ζητήστε το medium ψημένο και δεν θα χάσετε), με καραμελωμένα πράσα, κοκκινοπίπερο και λιωμένο μετσοβόνε (€ 13). Εδώ δεν έχει μπίρα, το προτείνουν με ένα ποτήρι Κατώγι Αβέρωφ ερυθρό.

Σαλονίκη μπέργκερ

Μπέργκερ αλά γκρεκ: H επιστροφή - εικόνα 4

Θα αποδώσω τα εύσημα στο ψήσιμο του μακρόστενου, για να παραπέμπει στα σουτζουκάκια της συμπρωτεύουσας, μπιφτεκιού από μοσχαρίσιο κιμά, αλλά και στη σπιτική ρώσικη (αν και η κάπαρη ήταν αρκετά αλμυρή). Αυτό το μερακλίδικο μπέργκερ με παλαιωμένο κασέρι Σοχού, ρόκα και σουσαμένιο ψωμάκι, αλά κουλούρι Θεσσαλονίκης (€ 12) το ταιριάζουν με Sknipa Strong Ale από –πού αλλού;– Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.