Μπέργκερ αλά γκρεκ: H επιστροφή

Μοντέρνα, κουλ, με 100% ελληνικά υλικά, επανέρχονται στις γευστικά ανήσυχες «Μαγικές Κατσαρόλες» του Παλαιού Φαλήρου με επιδόσεις για... Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου. Σε τέσσερις ντοπιολαλιές, με κιμά που κόβεται επιτόπου, πατάτες Νάξου, σπιτικό κέτσαπ από πελτέ Σαντορίνης και χειροποίητα ψωμάκια.

Μπέργκερ αλά γκρεκ: H επιστροφή

Μοντέρνα, κουλ, με 100% ελληνικά υλικά, επανέρχονται στις γευστικά ανήσυχες «Μαγικές Κατσαρόλες» του Παλαιού Φαλήρου με επιδόσεις για... Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου. Σε τέσσερις ντοπιολαλιές, με κιμά που κόβεται επιτόπου, πατάτες Νάξου, σπιτικό κέτσαπ από πελτέ Σαντορίνης και χειροποίητα ψωμάκια.

Κερκίνη μπέργκερ

Μπέργκερ αλά γκρεκ: H επιστροφή - εικόνα 1

Ιδού τι γίνεται όταν ο Σήφης Καραδάκης διασκευάζει το bacon-mushroom melt: βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης στο μπιφτέκι, που κλείνεται σε προζυμένιο ψωμάκι (bun) μαζί μπέικον μαύρου χοίρου με βαθιά, γραμμένη γεύση, χοντροκομμένα, ζουμερά ψητά μανιτάρια, λιωμένη ώριμη γραβιέρα και μαγιονέζα αρωματισμένη με μαύρη τρούφα Χολομόντα (€ 16). Το προτείνουν με Voreia Pale Ale από τις Σέρρες.

Μεσολόγγι μπέργκερ

Μπέργκερ αλά γκρεκ: H επιστροφή - εικόνα 2

Εντάξει, δεν είναι ακριβώς μπέργκερ. Είναι σάντουιτς σε βουτυρένιο ψωμάκι. To φιλέτο τσιπούρας πανάρεται, τραγανίζει εξωτερικά και δροσίζεται με λεπτά στικ καρότου και κολοκυθιού σε μαρινάδα εσπεριδοειδών κι η μαγιονέζα με λίγο τρίμμα αβγοτάραχου Μεσολογγίου κάνει το σύνολο ακόμη πιο ζουμερό (€ 10). Το προτείνουν με Διώνη West Pils της Πατραϊκής Ζυθοποιίας.

Μέτσοβο μπέργκερ

Μπέργκερ αλά γκρεκ: H επιστροφή - εικόνα 3

Είναι από τα πιο πληθωρικά του κουαρτέτου και εμπνέεται από τους μετσοβίτικους κεφτέδες με πράσο. Μέσα σε δύο χοντρούτσικες, ελαφρά φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με προζύμι, κλείνεται ένα φοβερά νόστιμο μπιφτέκι που μιξάρει πρόβειο και μοσχαρίσιο χοντροαλεσμένο κιμά (ζητήστε το medium ψημένο και δεν θα χάσετε), με καραμελωμένα πράσα, κοκκινοπίπερο και λιωμένο μετσοβόνε (€ 13). Εδώ δεν έχει μπίρα, το προτείνουν με ένα ποτήρι Κατώγι Αβέρωφ ερυθρό.

Σαλονίκη μπέργκερ

Μπέργκερ αλά γκρεκ: H επιστροφή - εικόνα 4

Θα αποδώσω τα εύσημα στο ψήσιμο του μακρόστενου, για να παραπέμπει στα σουτζουκάκια της συμπρωτεύουσας, μπιφτεκιού από μοσχαρίσιο κιμά, αλλά και στη σπιτική ρώσικη (αν και η κάπαρη ήταν αρκετά αλμυρή). Αυτό το μερακλίδικο μπέργκερ με παλαιωμένο κασέρι Σοχού, ρόκα και σουσαμένιο ψωμάκι, αλά κουλούρι Θεσσαλονίκης (€ 12) το ταιριάζουν με Sknipa Strong Ale από –πού αλλού;– Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Terra bistro"

Διανύοντας τη δέκατη χρονιά του, ένα γευστικό στέκι στην Πάτρα που έχει αγαπηθεί, μας περιμένει ανανεωμένο και φρεσκαρισμένο και για τα χειμερινά μας γευστικά ραντεβού.

29/11/2022

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

Αφιέρωμα Brunch: Ξεχωριστές επιλογές για να απολαύσετε την πιο δημοφιλή τάση

Λαχταριστές αυγοπαρασκευές, αφράτα pancakes, χορταστικά σάντουιτς, plant based σπεσιαλιτέ αλλά και επιλεγμένες κοπές, σε ένα γευστικό ραχάτι στην πρωτεύουσα.

Βινύλιο, burgers, pizza και κοκτέιλ στο "1st Koukaki Vinyl Market"

Όλες οι αγάπες συγκεντρωμένες σε ένα Σαββατοκύριακο στη σκιά της Ακρόπολης.

Ο τριάστερος σεφ Mauro Colagreco Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως της UNESCO για τη Βιοποικιλότητα

Ο Ιταλοαργεντίνος chef-patron του τριάστερου "Mirazur" στη Μεντόν είναι ο πρώτος σεφ στην ιστορία της UNESCO που τιμάται με τον συγκεκριμένο τίτλο.

"Κουκούμαβλος" ξανά στη Σαντορίνη!

Το cult εστιατόριο του Νίκου Πουλιάση επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση, στο "Katikies Chromata" στο Ημεροβίγλι.

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.