Μοντέρνα, κουλ, με 100% ελληνικά υλικά, επανέρχονται στις γευστικά ανήσυχες «Μαγικές Κατσαρόλες» του Παλαιού Φαλήρου με επιδόσεις για... Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου. Σε τέσσερις ντοπιολαλιές, με κιμά που κόβεται επιτόπου, πατάτες Νάξου, σπιτικό κέτσαπ από πελτέ Σαντορίνης και χειροποίητα ψωμάκια.
Κερκίνη μπέργκερ
Ιδού τι γίνεται όταν ο Σήφης Καραδάκης διασκευάζει το bacon-mushroom melt: βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης στο μπιφτέκι, που κλείνεται σε προζυμένιο ψωμάκι (bun) μαζί μπέικον μαύρου χοίρου με βαθιά, γραμμένη γεύση, χοντροκομμένα, ζουμερά ψητά μανιτάρια, λιωμένη ώριμη γραβιέρα και μαγιονέζα αρωματισμένη με μαύρη τρούφα Χολομόντα (€ 16). Το προτείνουν με Voreia Pale Ale από τις Σέρρες.
Μεσολόγγι μπέργκερ
Εντάξει, δεν είναι ακριβώς μπέργκερ. Είναι σάντουιτς σε βουτυρένιο ψωμάκι. To φιλέτο τσιπούρας πανάρεται, τραγανίζει εξωτερικά και δροσίζεται με λεπτά στικ καρότου και κολοκυθιού σε μαρινάδα εσπεριδοειδών κι η μαγιονέζα με λίγο τρίμμα αβγοτάραχου Μεσολογγίου κάνει το σύνολο ακόμη πιο ζουμερό (€ 10). Το προτείνουν με Διώνη West Pils της Πατραϊκής Ζυθοποιίας.
Μέτσοβο μπέργκερ
Είναι από τα πιο πληθωρικά του κουαρτέτου και εμπνέεται από τους μετσοβίτικους κεφτέδες με πράσο. Μέσα σε δύο χοντρούτσικες, ελαφρά φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με προζύμι, κλείνεται ένα φοβερά νόστιμο μπιφτέκι που μιξάρει πρόβειο και μοσχαρίσιο χοντροαλεσμένο κιμά (ζητήστε το medium ψημένο και δεν θα χάσετε), με καραμελωμένα πράσα, κοκκινοπίπερο και λιωμένο μετσοβόνε (€ 13). Εδώ δεν έχει μπίρα, το προτείνουν με ένα ποτήρι Κατώγι Αβέρωφ ερυθρό.
Σαλονίκη μπέργκερ
Θα αποδώσω τα εύσημα στο ψήσιμο του μακρόστενου, για να παραπέμπει στα σουτζουκάκια της συμπρωτεύουσας, μπιφτεκιού από μοσχαρίσιο κιμά, αλλά και στη σπιτική ρώσικη (αν και η κάπαρη ήταν αρκετά αλμυρή). Αυτό το μερακλίδικο μπέργκερ με παλαιωμένο κασέρι Σοχού, ρόκα και σουσαμένιο ψωμάκι, αλά κουλούρι Θεσσαλονίκης (€ 12) το ταιριάζουν με Sknipa Strong Ale από –πού αλλού;– Θεσσαλονίκη.