Στο «St' Astra» με το Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Tην Πέμπτη 10/3 στο εστιατόριο του «Radisson Blu Park» πέντε πιάτα του Γιάννη Λιόκα συναντούν πέντε κρασιά του κτήματος του Στέλιου Μπουτάρη.

Στο «St' Astra» με το Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του «Radisson Blu Park», το «St’ Astra», που χαζεύει από τα παράθυρά του όλη την πόλη, την Πέμπτη 10/3 θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα μενού που παντρεύει πέντε πιάτα του πολύ καλού σεφ Γιάννη Λιόκα με πέντε κρασιά του Κτήματος Κυρ-Γιάννη. Μύδι σε μαύρη κρούστα με ζελέ από το ζωμό του, κρέμα κουνουπιδιού και yuzu (amuse bouche) και λαβράκι καρπάτσιο με ζελέ εσπεριδοειδών, αχινό και piment d' espelette θα κάνουν την αρχή, με την κουζίνα να προτείνει για τη συνέχεια, σε ρυθμό surf & turf, μοσχαράκι γάλακτος με καραβίδα, τομάτα-chorizo, κρέμα topinambour και χειμωνιάτικα λαχανικά, αλλά και short rib με κρέμα καπνιστής πατάτας και υφές παντζαριού για να κλείσει με μους και σορμπέ από γιαούρτι με ζελέ μελιού και granola από κράνμπερι. Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν, αντίστοιχα, είναι Παράγκα Sparkling (Ξινόμαυρο, Μοσχάτο και Chardonnay), Πάλπο 2014 (Chardonnay), Δυο ελιές (Syrah, Merlot, Ξινόμαυρο), Κτήμα Κυρ Γιάννη 2012 (Ξινόμαυρο, Merlot, Syrah) και Ακακίες Sparkling 2014 (Ξινόμαυρο). Το ειδικό μενού κοστίζει € 46 το άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

St’ astra

(«Radisson Blu Park Hotel»), Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Πεδίον Άρεως
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
01/12/2022

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

"Ποιο εστιατόριο θα ήθελα να έχω ανοίξει": 4 σεφ και restaurateurs απαντούν

4 σημαντικοί εκπρόσωποι της αθηναϊκής εστίασης μιλούν για εκείνα τα μέρη που θα ήθελαν οι ίδιοι να έχουν φτιάξει. Και δεν είναι ασφαλώς τα δικά τους.

Panettone al Parmigiano & Pepe Sichuan, ένα αναπάντεχο deli!

Ένα "αλμυρό" panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις.

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής που τίμησε τη γαστρονομική εξέλιξη της Μεγαλονήσου

Οι Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου απονεμήθηκαν για δεύτερη φορά την Τετάρτη 23/11, από το Αθηνόραμα και τον Φιλελεύθερο, στο ξενοδοχείο "Four Seasons" της Λεμεσού.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Terra bistro"

Διανύοντας τη δέκατη χρονιά του, ένα γευστικό στέκι στην Πάτρα που έχει αγαπηθεί, μας περιμένει ανανεωμένο και φρεσκαρισμένο και για τα χειμερινά μας γευστικά ραντεβού.