«Μαγικές Κατσαρόλες»: Ελληνικό burger, the sequel

Για δεύτερη φορά, ο Σήφης Καραδάκης φοράει την ανανεωτική του διάθεση και ποτίζει τα burgers με ελληνικό πνεύμα.

«Μαγικές Κατσαρόλες»: Ελληνικό burger, the sequel

Για δεύτερη φορά, ο Σήφης Καραδάκης φοράει την ανανεωτική του διάθεση και ποτίζει τα burgers με ελληνικό πνεύμα. Αντλεί νέο υλικό (κι έχουμε μπόλικο), εξορίζει τα buns, επιστρατεύει ωραία κρέατα, τυριά και άλλα τοπικά προϊόντα και τα τοποθετεί ανάμεσα σε φέτες χωριάτικου ψωμιού, μπαγκέτες σαν σημίτικο κουλούρι και βουτυράτα ψωμάκια.

Τα καινούργια burgers a la grecque που εδώ και λίγες μέρες φιγουράρουν στο μενού του «Μαγικές Κατσαρόλες» στο Παλαιό Φάληρο είναι τέσσερα: το Μέτσοβο, με μοσχαρίσιο-πρόβειο μπιφτέκι, αντλεί την έμπνευσή του από τους μετσοβίτικους κεφτέδες με πράσο, με το μετσοβόνε να βάζει τη χαρακτηριστική καπνιστή πινελιά του^ το Θεσσαλονίκη burger έχει σουτζουκάκια σχάρας με χειροποίητη ρώσικη και παλαιωμένο κασέρι Σοχού^ τσιπούρες και αβγοτάραχο Μεσολογγίου είναι οι βασικοί «παίκτες» στο Μεσολόγγι burger, και το βουβαλίσιο μπιφτέκι από την Κερκίνη επιστρέφει δυναμικά με μπέικον μαύρου χοίρου, ψητά μανιτάρια, ώριμη γραβιέρα και τρούφα Χολομώντα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.