Tο «Ψαράκια και θαλασσινά» ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια σε ένα μικρό χώρο στη Νέα Κηφισιά. Τρία αδέρφια, ο Γιώργος, η Ελευθερία κι η Μαρία –μέλη μιας οικογένειας με εμπειρία πολλών χρόνων στην εστίαση – δημιούργησαν στην οδό Ιλισίων ένα όμορφο, ζεστό στέκι θαλασσινών με οικονομικό προφίλ. Το concept δεν άργησε να επεκταθεί, πρώτα στην Βάρκιζα, όπου χαζεύει από τη βεράντα του τα κύματα, και μετά στο Χαλάνδρι, σε ένα πανέμορφο αναπαλαιωμένο νεοκλασικό με σκεπαστή αυλή που, κλεισμένη με γυαλί, τη χαίρεσαι ακόμη και το χειμώνα.
Στο «Ψαράκια και Θαλασσινά» κρατάνε την παράδοση του δίσκου με τους μεζέδες. Έρχονται και προσγειώνονται στο τραπέζι σου παραταγμένα στη σειρά χειροποίητα ντολμαδάκια της γιαγιάς Ελευθερίας, ταραμοσαλάτα με τορτίγιες, γαύρος μαρινάτος, μελιτζανοσαλάτα με καπνιστή μελιτζάνα και πολλά ακόμη. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ψαρόσουπα, φρέσκο ψιλό ψαράκι –γαύρος, μαρίδα, κουτσομούρες, προσφυγάκια, σαρδέλα – ενώ θα βρείτε και πέρκα τυλιγμένη σε κανταΐφι με σος πιπεριάς Φλωρίνης αλλά και κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, ντομάτα και στακοβούτυρο, λαβράκι ψητό, φιλεταρισμένο, με σαλάτα, αλλά και μια γενναιόδωρη γαριδομακάρονάδα που φτάνει σχεδόν για τρεις. Δώστε βάση και στα καινούργια που προτείνει η κουζίνα, όπως το πιλάφι «του ψαρά», οι πένες με σολομό και σκόρδο και οι κεφτέδες από γλυκιά κολοκύθα με μυρωδικά.