Παρέα, Ψαράκια και Θαλασσινά

Είστε για ένα πιλάφι «του ψαρά»; Σας δίνει ραντεβού στη Νέα Κηφισιά, στη Βάρκιζα και στο Χαλάνδρι.

Παρέα, Ψαράκια και Θαλασσινά

Tο «Ψαράκια και θαλασσινά» ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια σε ένα μικρό χώρο στη Νέα Κηφισιά. Τρία αδέρφια, ο Γιώργος, η Ελευθερία κι η Μαρία –μέλη μιας οικογένειας με εμπειρία πολλών χρόνων στην εστίαση – δημιούργησαν στην οδό Ιλισίων ένα όμορφο, ζεστό στέκι θαλασσινών με οικονομικό προφίλ. Το concept δεν άργησε να επεκταθεί, πρώτα στην Βάρκιζα, όπου χαζεύει από τη βεράντα του τα κύματα, και μετά στο Χαλάνδρι, σε ένα πανέμορφο αναπαλαιωμένο νεοκλασικό με σκεπαστή αυλή που, κλεισμένη με γυαλί, τη χαίρεσαι ακόμη και το χειμώνα.

Παρέα, Ψαράκια και Θαλασσινά - εικόνα 1
To πιλάφι του ψαρά, με γαρίδες, μύδια, θράψαλο και χταπόδι

Στο «Ψαράκια και Θαλασσινά» κρατάνε την παράδοση του δίσκου με τους μεζέδες. Έρχονται και προσγειώνονται στο τραπέζι σου παραταγμένα στη σειρά χειροποίητα ντολμαδάκια της γιαγιάς Ελευθερίας, ταραμοσαλάτα με τορτίγιες, γαύρος μαρινάτος, μελιτζανοσαλάτα με καπνιστή μελιτζάνα και πολλά ακόμη. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ψαρόσουπα, φρέσκο ψιλό ψαράκι –γαύρος, μαρίδα, κουτσομούρες, προσφυγάκια, σαρδέλα – ενώ θα βρείτε και πέρκα τυλιγμένη σε κανταΐφι με σος πιπεριάς Φλωρίνης αλλά και κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, ντομάτα και στακοβούτυρο, λαβράκι ψητό, φιλεταρισμένο, με σαλάτα, αλλά και μια γενναιόδωρη γαριδομακάρονάδα που φτάνει σχεδόν για τρεις. Δώστε βάση και στα καινούργια που προτείνει η κουζίνα, όπως το πιλάφι «του ψαρά», οι πένες με σολομό και σκόρδο και οι κεφτέδες από γλυκιά κολοκύθα με μυρωδικά.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράκια & Θαλασσινά

Ιλισίων 27, Νέα Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ψαράκια & Θαλασσινά

Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ψαράκια & Θαλασσινά

Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.