S.Pellegrino Young Chef 2016: Επενδύοντας στη νιότη

Ο διαγωνισμός του S.Pellegrino για την ανάδειξη του καλύτερου νεαρού σεφ του κόσμου, που διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά, ήδη ξεκίνησε.

S.Pellegrino Young Chef 2016: Επενδύοντας στη νιότη

Ο διαγωνισμός του S.Pellegrino για την ανάδειξη του καλύτερου νεαρού σεφ του κόσμου, που διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά, ήδη ξεκίνησε.

S.Pellegrino Young Chef 2016: Επενδύοντας στη νιότη - εικόνα 1

«Είναι φοβερό να βρίσκεσαι μπροστά σε επτά κριτές που είναι όνειρο του κάθε σεφ να τους δει, πόσο μάλλον να μαγειρέψει γι’ αυτούς», μου έλεγε ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, περιγράφοντας την εμπειρία του από τον περσινό, πρώτο διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef. Ο ίδιος, παρότι με την αναμέτρηση σε πλήρη εξέλιξη, έστηνε το εστιατόριό του, το «CTC», κατόρθωσε κι έφτασε μέχρι την τελική φάση στο Μιλάνο. Το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν ιδιαίτερα υψηλό, με το παγκόσμιου βεληνεκούς project ανάδειξης ανερχόμενων ταλέντων που φέρει την υπογραφή του άμεσα συνδεδεμένου με τη γαστρονομία μεταλλικού νερού S.Pellegrino να λειτουργεί ως γόνιμο έδαφος για γνωριμίες και ζυμώσεις ανθρώπων, μαγειρικών στιλ και υλικών. Τώρα για, δεύτερη χρονιά… οι μικροί έσονται πρώτοι: υπάρχουν μάγειρες κάτω των τριάντα που παρότι δεν τους έχουν ακόμη βάλει οι απανταχού foodies στο καρνέ τους, μέλλει να τροχοδρομήσουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις, και το S.Pellegrino Young Chef έχει στόχο να τους εντοπίσει.

S.Pellegrino Young Chef 2016: Επενδύοντας στη νιότη - εικόνα 2
Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Στη δεύτερη χρονιά του διαγωνισμού τα νεαρά ταλέντα της διεθνούς σκηνής θα αξιολογήσουν στο ανανεωμένο πάνελ της κριτικής επιτροπής ο David Higgs («Five Hundred», Γιοχάνεσμπουργκ), ο Ιταλός διακεκριμένος σεφ Carlo Cracco («Cracco Restaurant», Μιλάνο), ο Geggan Anand («Gaggan», Μπανγκόκ), ένας από τους πιο ενδιαφέροντες σεφ της Ασίας, η κόρη της μορφής της βάσκικης γαστρονομίας Juan Mari Αrzak, Elena Arzak («Arzak», Σαν Σεμπαστιάν), ο διάστερος Mauro Colagreco («Mirazur», Μεντόν στη γαλλική Ριβιέρα), ο Αμερικανός σεφ Wylie Dufresne, ο οποίος ετοιμάζεται να αποκαλύψει ένα καινούργιο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, και η Roberta Sudbrack («Roberta Sudbrack», Ρίο ντε Τζανέιρο).

Για να φτάσουν μέχρι τους επτά κριτές, ή αλλιώς seven sages, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει (πάντα με την προϋπόθεση να έχουν τουλάχιστον ένα χρόνο προϋπηρεσίας σε εστιατόριο ως chefs, sous chefs ή chefs de partie) να υποβάλουν την αίτηση και το signature dish τους στο www.finedininglovers.com μέχρι τις 31/3.

Όπως συνέβη και πέρυσι, οι υποψήφιοι θα χωριστούν γεωγραφικά σε είκοσι περιφέρειες. Το ALMA, κέντρο εκμάθησης και εκπαίδευσης για την ιταλική κουζίνα, θα επιλέξει με γνώμονα τα συστατικά, τις ικανότητες, την εφευρετικότητα, την καλαισθησία και το μήνυμα του πιάτου τους, δέκα σεφ ανά περιφέρεια, οι οποίοι και θα προχωρήσουν στους τοπικούς τελικούς (1/5-15/8). Οι κριτές για τις «χώρες της Μεσογείου», στις οποίες ανήκει και η Ελλάδα, είναι οι Olivier Campanha, σεφ και ιδιοκτήτης του «F+W» στο Κολωνάκι, Μeir Adoni από το Ισραήλ και Aydin Demir από την Τουρκία. Οι τρεις τους θα αναδείξουν τον σεφ της περιφέρειάς μας που θα βρεθεί ανάμεσα στους είκοσι φιναλίστ στην τελευταία φάση του διαγωνισμού στις 13-15/10.

CHECK IT OUT

S.Pellegrino Young Chef 2016: Επενδύοντας στη νιότη - εικόνα 3

1.Σελινόριζα γκανιάν
Το πιάτο του Ιρλανδού νικητή του περσινού διαγωνισμού Mark Moriarty κρέας δεν είχε: κέρδισε τον τίτλο με όπλα την ψητή σελινόριζα, το κριθάρι, το άχυρο και τα φουντούκια.

2.Κρεσέντο αιτήσεων

Για το πρώτο S.Pellegrino Young Chef, το 2015, οι διοργανωτές έλαβαν περισσότερες από 3.000 φόρμες συμμετοχής.

3.Ηλεκτρονική πλατφόρμα
Tο finedininglovers.com των S.Pellegrino και Acqua Panna περιέχει πλούσια αρθρογραφία για σημαντικά πρόσωπα της διεθνούς γαστρονομίας, εστιατόρια, συνταγές και σχετικά βίντεο.

4.Με Κρήτη και Ελύτη

O Αλέξανδρος Τσιοτίνης εκπροσώπησε πέρσι τις Χώρες της Μεσογείου με μια ευρηματική κρητική σαλάτα σε γλαστράκι με βινεγκρέτ σε ποτιστήρι κι ένα… απόσπασμα από το «Μικρό Ναυτίλο».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.