Νεκρός ο τριάστερος σεφ Μπενουά Βιολιέ

Ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη, ο κάτοχος τριών αστεριών Michelin, Μπενουά Βιολιέ βρέθηκε νεκρός, χθες αργά το βράδυ της Κυριακής.

Νεκρός ο τριάστερος σεφ Μπενουά Βιολιέ

Ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη, ο κάτοχος τριών αστεριών Michelin, Μπενουά Βιολιέ βρέθηκε νεκρός, χθες αργά το βράδυ της Κυριακής.

Νεκρός ο τριάστερος σεφ Μπενουά Βιολιέ - εικόνα 1

Η αστυνομία αναφέρει ως πιθανή αιτία την αυτοκτονία. Ο 44χρονος σεφ, είχε τιμηθεί από το γαλλικό κράτος, για το εστιατόριό του που βρίσκεται κοντά στη Λοζάνη, και το λειτουργούσε από κοινού με τη συζυγό του από το 2012. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την ελβετική αστυνομία, ο γνωστός σεφ φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2015, το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier, κέρδισε την πρώτη θέση στην "La Liste", θεσμό που προωθήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας ως απάντηση στη βρετανική λίστα των "50 Best". Το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier ξεπέρασε βάσει της κατάταξης αυτής το Per Se της Νέας Υόρκης, επίσης βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin.

Ο Μπενουά Βιολιέ είχε πει σε πολλές πρόσφατες συνεντεύξεις του ότι είχε χάσει τους δύο πάτερες του το 2015, τον βιολογικό του πατέρα και τον μέντορά του Φιλίπ Ροσά", σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Le Temps.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.