Νεκρός ο τριάστερος σεφ Μπενουά Βιολιέ

Ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη, ο κάτοχος τριών αστεριών Michelin, Μπενουά Βιολιέ βρέθηκε νεκρός, χθες αργά το βράδυ της Κυριακής.

Νεκρός ο τριάστερος σεφ Μπενουά Βιολιέ

Ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη, ο κάτοχος τριών αστεριών Michelin, Μπενουά Βιολιέ βρέθηκε νεκρός, χθες αργά το βράδυ της Κυριακής.

Νεκρός ο τριάστερος σεφ Μπενουά Βιολιέ - εικόνα 1

Η αστυνομία αναφέρει ως πιθανή αιτία την αυτοκτονία. Ο 44χρονος σεφ, είχε τιμηθεί από το γαλλικό κράτος, για το εστιατόριό του που βρίσκεται κοντά στη Λοζάνη, και το λειτουργούσε από κοινού με τη συζυγό του από το 2012. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την ελβετική αστυνομία, ο γνωστός σεφ φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2015, το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier, κέρδισε την πρώτη θέση στην "La Liste", θεσμό που προωθήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας ως απάντηση στη βρετανική λίστα των "50 Best". Το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier ξεπέρασε βάσει της κατάταξης αυτής το Per Se της Νέας Υόρκης, επίσης βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin.

Ο Μπενουά Βιολιέ είχε πει σε πολλές πρόσφατες συνεντεύξεις του ότι είχε χάσει τους δύο πάτερες του το 2015, τον βιολογικό του πατέρα και τον μέντορά του Φιλίπ Ροσά", σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Le Temps.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Βερολίνο είναι μια σπουδή στη γαστρονομική ποικιλομορφία και αυτά είναι μερικά ξεχωριστά εστιατόρια που την κάνουν πράξη

Συνυφαίνοντας κλασικά και σύγχρονα ρεύματα σε εστιατόρια που απαγορεύουν τις φωτογραφίες, με "υπερ-τοπική" και "fine-casual" γαστρονομία, φυσικά κρασιά να ρέουν σε αφθονία και βινύλια να παίζουν στα ηχεία δυνατά, η ιστορική γερμανική πρωτεύουσα είναι μια σπουδή στην ποικιλομορφία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
19/07/2024

Τρία τίμια μεζεδοπωλεία της Αθήνας που αγνοεί ο αλγόριθμος

Τρεις τίμιες ιστορίες για τρία τίμια μεζεδοπωλεία- αναχώματα του φασεϊσμού, που μάλλον δεν τα ξέρει ούτε ο αλγόριθμος.

Μοναδικές γευστικές εμπειρίες μετά μουσικής στη Σίφνο

Ξεκινώντας από την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιουλίου, το εστιατόριο του NŌS Hotel &Villas σου προτείνει 4 μουσικές βραδιές και υπόσχεται ένα Σιφνιώτικο καλοκαίρι που εγείρει όλες τις αισθήσεις

Ο Bruno Verjus για δύο μοναδικά βράδια στο 'Elements'

Το βραβευμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου 'Canaves Epitome' φιλοξενεί τον σημαντικό σεφ.

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.