Νεκρός ο τριάστερος σεφ Μπενουά Βιολιέ

Ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη, ο κάτοχος τριών αστεριών Michelin, Μπενουά Βιολιέ βρέθηκε νεκρός, χθες αργά το βράδυ της Κυριακής.

Νεκρός ο τριάστερος σεφ Μπενουά Βιολιέ

Ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη, ο κάτοχος τριών αστεριών Michelin, Μπενουά Βιολιέ βρέθηκε νεκρός, χθες αργά το βράδυ της Κυριακής.

Νεκρός ο τριάστερος σεφ Μπενουά Βιολιέ - εικόνα 1

Η αστυνομία αναφέρει ως πιθανή αιτία την αυτοκτονία. Ο 44χρονος σεφ, είχε τιμηθεί από το γαλλικό κράτος, για το εστιατόριό του που βρίσκεται κοντά στη Λοζάνη, και το λειτουργούσε από κοινού με τη συζυγό του από το 2012. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την ελβετική αστυνομία, ο γνωστός σεφ φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2015, το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier, κέρδισε την πρώτη θέση στην "La Liste", θεσμό που προωθήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας ως απάντηση στη βρετανική λίστα των "50 Best". Το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier ξεπέρασε βάσει της κατάταξης αυτής το Per Se της Νέας Υόρκης, επίσης βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin.

Ο Μπενουά Βιολιέ είχε πει σε πολλές πρόσφατες συνεντεύξεις του ότι είχε χάσει τους δύο πάτερες του το 2015, τον βιολογικό του πατέρα και τον μέντορά του Φιλίπ Ροσά", σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Le Temps.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "Cinco de Mayo" φέρνει μεξικάνικη αλεγκρία στη Δεκελείας

Η νέα άφιξη στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας συνδυάζει τη θέρμη μιας παραδοσιακής hacienta με τη βαθιά νόστιμη μεξικάνικη γευστική κουλτούρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Πού θα φας διαβολεμένα νόστιμα tacos στην Αθήνα

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή Taco Day (4/10).

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.