«Μοmo» στην Κολοκοτρώνη

Φιλικό, προσιτό ασιατικό street food σε έναν από τους πιο πολυπερπατημένους, πρωί και βράδυ, δρόμους του κέντρου.

«Μοmo» στην Κολοκοτρώνη

Φιλικό, προσιτό ασιατικό street food σε έναν από τους πιο πολυπερπατημένους, πρωί και βράδυ, δρόμους του κέντρου.

«Μοmo» στην Κολοκοτρώνη - εικόνα 1

Ένα δρόμο του αθηναϊκού κέντρου όπου το street food τελευταία ανθίζει διάλεξε το «Μοmo», που ήδη έχει κλείσει ένα χρόνο στη Γλυφάδα, για τη δεύτερη έδρα του, κρατώντας την ίδια καθημερινή, οικονομική, γρήγορη «συνταγή». Στην Κολοκοτρώνη είναι μικρό, με λίγους πάγκους και τραπέζια. Είναι και λιτό, με μια χαρακτηριστική τοιχογραφία ασιατικής αγοράς, ενώ το μαύρο, το κόκκινο και το λευκό δίνουν χρωματικά τον τόνο. Εξίσου γιαπωνέζικη με τα χρώματά του είναι κι η γευστική του ραχοκοκαλιά, πράγμα που σημαίνει popcorn shrimps, τραγανές γαρίδες σε στιλ τεμπούρα με πικάντικη μαγιονέζα, που έρχονται σε χάρτινο μπολάκι πάνω σε ένα στρώμα μαρουλιού, και ωραία cauliflower pops (κουνουπίδι τεμπούρα) – εδώ για σος προτιμήσαμε μια ελαφρώς ξινούτσικη aioli.

Η chicken karaage salad είναι μια χορταστική πράσινη σαλάτα με τηγανητό κοτόπουλο, γλυκοπικάντικη σάλτσα τσίλι και μπαλάκια ρυζιού, και το λεπτοκομμένο μοσχάρι yakiniku (ας πούμε ιαπωνο-κορεάτικο ΒΒQ), με ρύζι και σουσάμι, αρκετά νόστιμο. Υπάρχουν πάντως κι άλλες προτάσεις, όπως κινέζικη τραγανή πάπια, τηγανητό ρύζι ή χοιρινό chashu (αυτό το μοιράζονται Κίνα, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ και Μαλαισία), που ραντίζουν με πανασιατικό πνεύμα την κουζίνα, η οποία σε σχέση με τότε που πρωτοξεκίνησε έχει πληθύνει τις προτάσεις της, εξακολουθώντας να δίνει περισσότερη προσοχή στις πρώτες ύλες και τις παρασκευές του απ’ ό,τι θα περίμενες από ένα τέτοιο μαγαζί.

Kολοκοτρώνη 59 & Λιμπονά, Κέντρο, 2103232222.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/09/2022

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.