«Μοmo» στην Κολοκοτρώνη

Φιλικό, προσιτό ασιατικό street food σε έναν από τους πιο πολυπερπατημένους, πρωί και βράδυ, δρόμους του κέντρου.

«Μοmo» στην Κολοκοτρώνη

Φιλικό, προσιτό ασιατικό street food σε έναν από τους πιο πολυπερπατημένους, πρωί και βράδυ, δρόμους του κέντρου.

«Μοmo» στην Κολοκοτρώνη - εικόνα 1

Ένα δρόμο του αθηναϊκού κέντρου όπου το street food τελευταία ανθίζει διάλεξε το «Μοmo», που ήδη έχει κλείσει ένα χρόνο στη Γλυφάδα, για τη δεύτερη έδρα του, κρατώντας την ίδια καθημερινή, οικονομική, γρήγορη «συνταγή». Στην Κολοκοτρώνη είναι μικρό, με λίγους πάγκους και τραπέζια. Είναι και λιτό, με μια χαρακτηριστική τοιχογραφία ασιατικής αγοράς, ενώ το μαύρο, το κόκκινο και το λευκό δίνουν χρωματικά τον τόνο. Εξίσου γιαπωνέζικη με τα χρώματά του είναι κι η γευστική του ραχοκοκαλιά, πράγμα που σημαίνει popcorn shrimps, τραγανές γαρίδες σε στιλ τεμπούρα με πικάντικη μαγιονέζα, που έρχονται σε χάρτινο μπολάκι πάνω σε ένα στρώμα μαρουλιού, και ωραία cauliflower pops (κουνουπίδι τεμπούρα) – εδώ για σος προτιμήσαμε μια ελαφρώς ξινούτσικη aioli.

Η chicken karaage salad είναι μια χορταστική πράσινη σαλάτα με τηγανητό κοτόπουλο, γλυκοπικάντικη σάλτσα τσίλι και μπαλάκια ρυζιού, και το λεπτοκομμένο μοσχάρι yakiniku (ας πούμε ιαπωνο-κορεάτικο ΒΒQ), με ρύζι και σουσάμι, αρκετά νόστιμο. Υπάρχουν πάντως κι άλλες προτάσεις, όπως κινέζικη τραγανή πάπια, τηγανητό ρύζι ή χοιρινό chashu (αυτό το μοιράζονται Κίνα, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ και Μαλαισία), που ραντίζουν με πανασιατικό πνεύμα την κουζίνα, η οποία σε σχέση με τότε που πρωτοξεκίνησε έχει πληθύνει τις προτάσεις της, εξακολουθώντας να δίνει περισσότερη προσοχή στις πρώτες ύλες και τις παρασκευές του απ’ ό,τι θα περίμενες από ένα τέτοιο μαγαζί.

Kολοκοτρώνη 59 & Λιμπονά, Κέντρο, 2103232222.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".