A mano: Η Γλυφάδα μιλάει (καλά) ιταλικά

Το φιλόξενο all-day στέκι της Γλυφάδας υιοθετεί τις κλασικές γευστικές συνήθειες της «Μπότας», με έμφαση στις πολύ καλές πρώτες ύλες.

A mano: Η Γλυφάδα μιλάει (καλά) ιταλικά

Το φιλόξενο all-day στέκι της Γλυφάδας υιοθετεί τις κλασικές γευστικές συνήθειες της «Μπότας», με έμφαση στις πολύ καλές πρώτες ύλες.

A mano: Η Γλυφάδα μιλάει (καλά) ιταλικά - εικόνα 1

Την άνοιξη κλείνει τον πρώτο χρόνο παρουσίας στη γευστική πιάτσα της Γλυφάδας, με μενού για το μεσημέρι και το βράδυ που αντλεί από την ιταλική κλασική κουζίνα και all day λειτουργία που ξεκινάει από το πρωί με focaccia, μια παραδοσιακή piadina (λεπτή πιτούλα με λαρδί στο τηγάνι) ή μια ομελέτα, μαστόρικους καφέδες συν τον σούπερ μονοποικιλιακό Jamaica Blue Mountain.

Η διακόσμηση υιοθετεί το industrial ύφος, με πατιναρισμένους υπόλευκους τοίχους, εμφανές μπετόν στην ψηλοτάβανη σάλα, αποχρώσεις του γκρι με κόκκινες λεπτομέρειες, ένα ωραίο μπαρ στο βάθος και μια βιτρίνα φορτωμένη με προσούτο, σαλάμια, γκοργκοντζόλα, προβολόνε και γενικά ιταλικά καλούδια. Οι καπνιστές έχουν τη δική τους θέση στον μπροστινό χώρο που περιβάλλεται από τζαμαρίες, με χαλαρή θέα στην πολυσύχναστη οδό Κύπρου, και στη συνέχεια ακολουθεί η σάλα.

A mano: Η Γλυφάδα μιλάει (καλά) ιταλικά - εικόνα 2

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τα γνωστά πιάτα που προσφέρουν σχεδόν όλα τα ιταλικά εστιατόρια στην Ελλάδα, με έμφαση στις πολύ καλές πρώτες ύλες (την επομένη φορά θα δοκιμάσουμε μια γνήσια Βistecca Chianina alla Fiorentina) – όλα τα ψωμοειδή, οι σάλτσες και τα ντιπ φτιάχνονται στο εστιατόριο, ενώ τα τυριά και τα αλλαντικά εισάγονται στο σύνολό τους από την «Μπότα». Από τα πολλά πιάτα που ετοιμάζει η κουζίνα με επικεφαλής τον σεφ Νίκο Δημητριάδη, επιλέξαμε, για αρχή, ψητό τυρί scarmoza που συνοδευόταν όμορφα με σπιτική μαρμελάδα από φρούτα του δάσους και μπριός, και vitello tonnato, σε μια εκδοχή με το μοσχάρι σε πολύ λεπτό κόψιμο και άκρως διακριτική την παρουσία της σάλτσας του τόνου. Εξαιρετική η λευκή πίτσα με κόκκινη κολοκύθα, σπεκ και γκοργκοντζόλα. Καλοψημένη η ζύμη, φίνα γεύση, αρμονική συνύπαρξη όλων των υλικών, χωρίς κανένα να επισκιάζει το άλλο.

A mano: Η Γλυφάδα μιλάει (καλά) ιταλικά - εικόνα 3

Ξεχωριστή πρόταση στα ζυμαρικά, οι πεντανόστιμες παπαρδέλες με κάστανα και καπνιστή παντσέτα – ρουστίκ και πλούσιος συνδυασμός που μας προετοίμασε σωστά για την αρωματική ένταση του φασκόμηλου της saltimbocca alla romana (φιλετάκια με προσούτο και φασκόμηλο). Οι ψαροφάγοι θα βρουν λύση στον ψητό σολομό που, αν και περισσότερο ψημένος από όσο θα θέλαμε συνοδευόταν από ένα αρωματικότατο, γευστικότατο μαύρο ρύζι Venere και θαυμάσια μαριναρισμένες τρυφερές λωρίδες από κολοκυθάκια.

Στα γλυκά εκτιμήσαμε το semifreddo με καραμελωμένο πορτοκάλι και το προκλητικό σουφλέ σοκολάτας για το τέλος. Προσεγμένη η wine list, ποντάρει αποκλειστικά στον ιταλικό αμπελώνα με περίπου 25 ετικέτες. Μουσική σε ιταλική διάθεση και προσεκτικό, φιλικό σέρβις.

Κύπρου 74, Γλυφάδα, 2108980334, www.facebook.com/amanoGlyfada

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.