Ο Χρόνης Δαμαλάς και πάλι στο "Gaspar"

Επιμελείται εκ νέου, μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του εστιατορίου Άρη Καλλιπολίτη, το μενού.

Ο Χρόνης Δαμαλάς και πάλι στο «Gaspar»

Ο με αξιόλογη πορεία στο ιαπωνικό/fusion τερέν της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής Χρόνης Δαμαλάς συνεργαζόταν για αρκετό καιρό με το ντιζαϊνάτο all-day "Gaspar" των αδερφών Πιτσιλή στο Νέο Ψυχικό. Τώρα, μετά από διάλειμμα τριών χρόνων, επέστρεψε και επιμελείται εκ νέου, μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του εστιατορίου Άρη Καλλιπολίτη, το μενού, που έχει μεν μεσογειακή-διεθνής βάση, έχει όμως και το sushi "κομμάτι" του. Από τη μία λοιπόν έχεις παπαρδέλες με σκορπίνα, καπνιστή ντομάτα και αφρό λεμόνι-μαντζουράνα ή μια ταλιάτα, κι από την άλλη τατάκι μοσχαριού με σαλάτα καρότου, βερμιτσέλι και μαρμελάδα τσίλι, αλλά και νιγκίρι, σασίμι, ρολάκια και sushi combos. Όσο για τα γλυκά, τα υπογράφει πάντα ο Διονύσης Αλέρτας – κι αν ανησυχήσατε, το γνωστό beurre sale είναι πάντα παρόν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".