«Aιόλου 68»: Downtown θάλασσα

… ένας νέος χώρος, συνεργασία του Βασίλη Ακρίβου του «Ψάριστον» και του Άγγελου Φραντζή του «Bar.B.Q.», ετοιμάζεται για πρεμιέρα, με το νέο έτος, στην Αιόλου.

«Aιόλου 68»: Downtown θάλασσα

Ντυμένος στα λευκά, με κάποια ξύλινα στοιχεία και καλάμια στην οροφή, ο νέος, λιτά μοντέρνος, φωτεινός χώρος, που δημιούργησαν ο Βασίλης Ακρίβος του «Ψάριστον», ο Άγγελος Φραντζής του «Bar.B.Q.» και ο οινολόγος Γιώργος Τάρναρης στον πεζόδρομο της Αιόλου, παίζει σε θαλασσινό ταμπλό. Το κυκλαδίτικης αισθητικής «Αιόλου 68», που θα κάνει πρεμιέρα αυτές τις ημέρες θα είναι ανοιχτό μεσημέρι και βράδυ, προτείνοντας από τσίρο και λακέρδα μέχρι σασίμι, από αχινούς, κυδώνια και φούσκες μέχρι γαριδάκι συμιακό, μύδια μπουγιουρντί και μπουγιαμπέσα και διαφόρων λογιών ψάρια. Απ’ ό,τι μάθαμε, στον κατάλογο θα φιγουράρουν και μερικές sui generis surf & turf επιλογές αλά «Ψάριστον», όπως οι παπαρδέλες με salciccia, το συκώτι με γαρίδες ή ο τραχανάς που μιξάρει γαρίδες και guanciale. Εκτός από τα τραπέζια, θα μπορείς να φας και να πιεις και στο μπαρ του.

Αιόλου 68, κέντρο, 2103247925.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/12/2022

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.