«Aιόλου 68»: Downtown θάλασσα

… ένας νέος χώρος, συνεργασία του Βασίλη Ακρίβου του «Ψάριστον» και του Άγγελου Φραντζή του «Bar.B.Q.», ετοιμάζεται για πρεμιέρα, με το νέο έτος, στην Αιόλου.

«Aιόλου 68»: Downtown θάλασσα

Ντυμένος στα λευκά, με κάποια ξύλινα στοιχεία και καλάμια στην οροφή, ο νέος, λιτά μοντέρνος, φωτεινός χώρος, που δημιούργησαν ο Βασίλης Ακρίβος του «Ψάριστον», ο Άγγελος Φραντζής του «Bar.B.Q.» και ο οινολόγος Γιώργος Τάρναρης στον πεζόδρομο της Αιόλου, παίζει σε θαλασσινό ταμπλό. Το κυκλαδίτικης αισθητικής «Αιόλου 68», που θα κάνει πρεμιέρα αυτές τις ημέρες θα είναι ανοιχτό μεσημέρι και βράδυ, προτείνοντας από τσίρο και λακέρδα μέχρι σασίμι, από αχινούς, κυδώνια και φούσκες μέχρι γαριδάκι συμιακό, μύδια μπουγιουρντί και μπουγιαμπέσα και διαφόρων λογιών ψάρια. Απ’ ό,τι μάθαμε, στον κατάλογο θα φιγουράρουν και μερικές sui generis surf & turf επιλογές αλά «Ψάριστον», όπως οι παπαρδέλες με salciccia, το συκώτι με γαρίδες ή ο τραχανάς που μιξάρει γαρίδες και guanciale. Εκτός από τα τραπέζια, θα μπορείς να φας και να πιεις και στο μπαρ του.

Αιόλου 68, κέντρο, 2103247925.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.