«Ρόδι»: Από την Ύδρα στο Χολαργό

Αυτό το μεσογειακό εστιατόριο άνοιξε στην Περικλέους την κατάλληλη στιγμή για να σπάσει το ρόδι του.

«Ρόδι»: Από την Ύδρα στο Χολαργό

Άνοιξε την κατάλληλη στιγμή για να σπάσει το ρόδι του. Έχοντας ξεκινήσει την ιστορία του στην Ύδρα, το «Ρόδι» μετακόμισε λίγο πριν από τις γιορτές στον Χολαργό, σε ένα χώρο που συγχρονίζει βιομηχανικά και κλασικά στοιχεία: «βυζαντινά» βαριά τραπέζια από ξύλο καστανιάς σετάρονται με ανάλαφρες καρέκλες κι εμφανές μπετόν με «σαλονέ» χαλιά. Η πρόθεση του σεφ και ιδιοκτήτη Αστέριου Λάμπου ήταν ένα σενάριο μεσογειακής κουζίνας καθημερινό και ταυτόχρονα προσεγμένο. Ανάμεσα στα πιάτα που προτείνει για το χειμώνα θα συναντήσετε βελουτέ μανιταριών, μελιτζάνα με κατσικίσιο τυρί και λιαστή ντομάτα, μοσχαρίσια ελιά με λαχανικά και σπανάκι σοτέ και αρνίσιο κότσι μπρεζέ με κριθαρότο. Εντυπώσεις θα σας γράψουμε μόλις το επισκεφθούμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/12/2022

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.