Χριστούγεννιάτικη γαλοπούλα to go!

Θέλετε να στήσετε γιορτινό τραπέζι στο σπίτι, αλλά να αποφύγετε την κουζίνα; Την μαγειρική την αναλαμβάνουν οι ειδικοί.

Χριστούγεννιάτικη γαλοπούλα to go!

Θέλετε να στήσετε γιορτινό τραπέζι στο σπίτι, αλλά να αποφύγετε την κουζίνα; Την μαγειρική την αναλαμβάνουν οι ειδικοί.

Χριστούγεννιάτικη γαλοπούλα to go! - εικόνα 1

Μπορείτε να προ-παραγγείλετε το φαγητό μέχρι τις 22/12 στο «F+W by Olivier Campanha» στο Κολωνάκι και την παραμονή των Χριστουγέννων να περάσετε να το πάρετε. Το set pick up menu 4 πιάτων, τα οποία πωλούνται και χωριστά, κοστίζει € 35 το άτομο. Στο επίκεντρο έχει παραδοσιακή ψητή, γεμιστή γαλοπούλα με φρέσκια τρούφα, σαλάτα βαλεριάνα, πατάτες και καρότα γκλασέ (η μερίδα, χωριστά, € 12). Την προλογίζουν όμορφα με τερίνα φουαγκρά με μαρμελάδα από φραγκοστάφυλλα, άγρια ρόκα και φρυγανισμένο ψωμί (η μερίδα € 12), σαλάτα μιζούνα με τσίκορι και άγρια ρόκα, καπνιστή πάπια και ρόδι (η μερίδα € 8), και για επιδόρπιο προτείνουν έναν χριστουγεννιάτικο κορμό (η μερίδα € 8), που οι Γάλλοι τον λένε buche de Noel, με εξωτικό χαρακτήτα. Μπορείτε μάλιστα να προμηθευτείτε και κρασιά για το σπίτι από το εστιατόριο –τα έχουν προβλέψει όλα.

Η κουζίνα του ξενοδοχείου «Athenaeum Intercontinental» αναλαμβάνει επίσης τις σπεσιαλιτέ του γιορτινού σας τραπεζιού, είτε για τις 24 είτε για τις 25/12, τις οποίες εσείς θα παραλάβετε από το «Cafezoe». Προτείνει ψητή γαλοπούλα με γέμιση από κάστανα, κουκουνάρι και φασκόμηλο, σερβιρισμένη με λουκανικάκια τυλιγμένα σε μπέικον, πατάτες rissole, σάλτσα ψητού και μύρτιλλου (€ 150 για 6-8 άτομα, € 220 για 10-12), ενώ στις ίδιες τιμές έχετε και την επιλογή μοσχαρίσιου φιλέτου Wellinghton με σάλτσα φουαγκρά, πατάτες Chateau, μανιτάρια του δάσκους και λαχανικά βουτύρο ή/και ψητού χοιρινού μπουτιού γάλακτος με σάλτσα ψητών μήλων και μουστάρδας, το οποίο σερβίρεται με κυδωνια, κάστανα πατάτες Noisette και λαχανικά. Κι εδώ η ώρα του γλυκού φέρνει κορμούς: κάστανο, σοκολάτα, βανίλια πορτοκάλι ή Black Forest (€ 60). Παραγελλίες μέχρι τις 22/12. Πληροφορίες στο 2109206000.

Και τα καταστήματα Παπασπύρου έχουν συνθέσει ένα αρκετά πλούσιο μενού ειδικά για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε γαλοπούλα με γέμιση και πατάτες φούρνου ολόκληρη (€ 165) ή σε μερίδα (€ 13,5), γουρουνόπουλο με πατάτες φούρνου ολόκληρο (€ 190) ή σε μερίδα (€ 13,50), καπνιστό Virginia ham (χοιρινό μπούτι) καραμελωμένο με ανανά και γαρίφαλα (€ 160 ανά τρία κιλά) κ.α. Μια που μιλάμε για ένα όνομα με παράδοση στην αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική, οι γλυκές προτάσεις δεν λείπουν: κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες, πανετόνε, σπιτάκια από gingerbread, βασιλόπιτες… Περισσότερα στο 2102409235 και στο www.papaspirou.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

07/12/2022

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.

Η "κλασική μαγειρική του αύριο" στο νέο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα

Η συλλογή των βιβλίων του γνωστού σεφ εμπλουτίζεται με τη νέα του έκδοση "Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο", που θα παρουσιάσει στον "Ιανό".

Η παλιά ταβέρνα ζει στις γειτονιές του Πειραιά

Θα το έλεγες και μια ευκαιρία για ζωντανή περιήγηση στην ιστορία της ταβέρνας-οινοπαντοπωλείου και της ταβέρνας-κουτουκιού, που άγνωστο για πόσο ακόμα θα υπάρχει.