Χριστούγεννιάτικη γαλοπούλα to go!

Θέλετε να στήσετε γιορτινό τραπέζι στο σπίτι, αλλά να αποφύγετε την κουζίνα; Την μαγειρική την αναλαμβάνουν οι ειδικοί.

Χριστούγεννιάτικη γαλοπούλα to go!

Θέλετε να στήσετε γιορτινό τραπέζι στο σπίτι, αλλά να αποφύγετε την κουζίνα; Την μαγειρική την αναλαμβάνουν οι ειδικοί.

Χριστούγεννιάτικη γαλοπούλα to go! - εικόνα 1

Μπορείτε να προ-παραγγείλετε το φαγητό μέχρι τις 22/12 στο «F+W by Olivier Campanha» στο Κολωνάκι και την παραμονή των Χριστουγέννων να περάσετε να το πάρετε. Το set pick up menu 4 πιάτων, τα οποία πωλούνται και χωριστά, κοστίζει € 35 το άτομο. Στο επίκεντρο έχει παραδοσιακή ψητή, γεμιστή γαλοπούλα με φρέσκια τρούφα, σαλάτα βαλεριάνα, πατάτες και καρότα γκλασέ (η μερίδα, χωριστά, € 12). Την προλογίζουν όμορφα με τερίνα φουαγκρά με μαρμελάδα από φραγκοστάφυλλα, άγρια ρόκα και φρυγανισμένο ψωμί (η μερίδα € 12), σαλάτα μιζούνα με τσίκορι και άγρια ρόκα, καπνιστή πάπια και ρόδι (η μερίδα € 8), και για επιδόρπιο προτείνουν έναν χριστουγεννιάτικο κορμό (η μερίδα € 8), που οι Γάλλοι τον λένε buche de Noel, με εξωτικό χαρακτήτα. Μπορείτε μάλιστα να προμηθευτείτε και κρασιά για το σπίτι από το εστιατόριο –τα έχουν προβλέψει όλα.

Η κουζίνα του ξενοδοχείου «Athenaeum Intercontinental» αναλαμβάνει επίσης τις σπεσιαλιτέ του γιορτινού σας τραπεζιού, είτε για τις 24 είτε για τις 25/12, τις οποίες εσείς θα παραλάβετε από το «Cafezoe». Προτείνει ψητή γαλοπούλα με γέμιση από κάστανα, κουκουνάρι και φασκόμηλο, σερβιρισμένη με λουκανικάκια τυλιγμένα σε μπέικον, πατάτες rissole, σάλτσα ψητού και μύρτιλλου (€ 150 για 6-8 άτομα, € 220 για 10-12), ενώ στις ίδιες τιμές έχετε και την επιλογή μοσχαρίσιου φιλέτου Wellinghton με σάλτσα φουαγκρά, πατάτες Chateau, μανιτάρια του δάσκους και λαχανικά βουτύρο ή/και ψητού χοιρινού μπουτιού γάλακτος με σάλτσα ψητών μήλων και μουστάρδας, το οποίο σερβίρεται με κυδωνια, κάστανα πατάτες Noisette και λαχανικά. Κι εδώ η ώρα του γλυκού φέρνει κορμούς: κάστανο, σοκολάτα, βανίλια πορτοκάλι ή Black Forest (€ 60). Παραγελλίες μέχρι τις 22/12. Πληροφορίες στο 2109206000.

Και τα καταστήματα Παπασπύρου έχουν συνθέσει ένα αρκετά πλούσιο μενού ειδικά για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε γαλοπούλα με γέμιση και πατάτες φούρνου ολόκληρη (€ 165) ή σε μερίδα (€ 13,5), γουρουνόπουλο με πατάτες φούρνου ολόκληρο (€ 190) ή σε μερίδα (€ 13,50), καπνιστό Virginia ham (χοιρινό μπούτι) καραμελωμένο με ανανά και γαρίφαλα (€ 160 ανά τρία κιλά) κ.α. Μια που μιλάμε για ένα όνομα με παράδοση στην αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική, οι γλυκές προτάσεις δεν λείπουν: κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες, πανετόνε, σπιτάκια από gingerbread, βασιλόπιτες… Περισσότερα στο 2102409235 και στο www.papaspirou.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.