Την Τρίτη 15/12 το κομψό εστιατόριο του Μεταξουργείου διοργανώνει μια γευσιγνωσία αφιερωμένη στα προϊόντα της γης και της θάλασσας της περιοχής.
Η κουζίνα του «Aleria» την Τρίτη 15/12 ταξιδεύει μέχρι τον Όλυμπο. Ο Γκίκας Ξενάκης δίνει τοπικό χρώμα στο μενού της βραδιάς, που αντλεί έμπνευση από τα προϊόντα της περιοχής, γράφοντας μια γευστική ιστορία στα διαφορετικά κεφάλαια της οποίας οι γαρίδες του Πλαταμώνα συναντούν τα γήινα μανιτάρια και τη μαύρη τρούφα, η μους πατάτας με τρούφα Ολύμπου συνδυάζεται με καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου, νεροκάρδαμο και φρέσκα κάστανα και τα όστρακα Πιερίας βάφουν θαλασσινό ένα λεμονάτο κουσκουσάκι. Είναι κι άλλα: το δείπνο περιλαμβάνει πέντε πιάτα και τέσσερα κρασιά της περιοχής (από το Κελάρι Χρυσοστόμου, το Κτήμα Πιερία Ερατεινή και το Κτήμα Κούρτη) και κοστίζει € 44 το άτομο.