Το «Aleria» στη σκιά του Ολύμπου

Την Τρίτη 15/12 το κομψό εστιατόριο του Μεταξουργείου διοργανώνει μια γευσιγνωσία αφιερωμένη στα προϊόντα της γης και της θάλασσας της περιοχής.

Το «Aleria» στη σκιά του Ολύμπου

Την Τρίτη 15/12 το κομψό εστιατόριο του Μεταξουργείου διοργανώνει μια γευσιγνωσία αφιερωμένη στα προϊόντα της γης και της θάλασσας της περιοχής.

Το «Aleria» στη σκιά του Ολύμπου - εικόνα 1

Η κουζίνα του «Aleria» την Τρίτη 15/12 ταξιδεύει μέχρι τον Όλυμπο. Ο Γκίκας Ξενάκης δίνει τοπικό χρώμα στο μενού της βραδιάς, που αντλεί έμπνευση από τα προϊόντα της περιοχής, γράφοντας μια γευστική ιστορία στα διαφορετικά κεφάλαια της οποίας οι γαρίδες του Πλαταμώνα συναντούν τα γήινα μανιτάρια και τη μαύρη τρούφα, η μους πατάτας με τρούφα Ολύμπου συνδυάζεται με καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου, νεροκάρδαμο και φρέσκα κάστανα και τα όστρακα Πιερίας βάφουν θαλασσινό ένα λεμονάτο κουσκουσάκι. Είναι κι άλλα: το δείπνο περιλαμβάνει πέντε πιάτα και τέσσερα κρασιά της περιοχής (από το Κελάρι Χρυσοστόμου, το Κτήμα Πιερία Ερατεινή και το Κτήμα Κούρτη) και κοστίζει € 44 το άτομο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.