Τα Καραμανλίδικα του Φάνη γεμίζουν το γιορτινό τραπέζι

Σαρντινέλλα, μοσχαρίσιο παστράμι, ελληνικό προυσούτο, καπνιστό χοιρομέρι, καραμανλίδικα λουκάνικα κι άλλα δελεαστικά καλούδια στολίζουν τη βιτρίνα του μεζετζίδικου της οδού Σωκράτους.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη γεμίζουν το γιορτινό τραπέζι

Σαρντινέλλα, μοσχαρίσιο παστράμι, ελληνικό προυσούτο, καπνιστό χοιρομέρι, μοσχαρίσια καπνιστή γλώσσα και καραμανλίδικα λουκάνικα είναι λίγα από τα δελεαστικά καλούδια της αλλαντοποιίας Sary που στολίζουν τη βιτρίνα του μεζετζίδικου της οδού Σωκράτους, εξέλιξη του μικρού, ιστορικού (από το 1922) παστουρματζίδικου Αραπιάν της Ευριπίδου. Είναι και το πολίτικο σουτζούκι, ο καβουρμάς, το μουχτερόν, οι καραμανλίδικοι ‎παστιρμάδες (καμήλας, μόσχου και πρόβειος)…

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη γεμίζουν το γιορτινό τραπέζι - εικόνα 1
Καπνιστό χοιρομέρι με δεντρολίβανο

Κι αν θέλετε κι άλλα, στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», που τώρα κινούνται σε εορταστικό ρυθμό, κι ανοίγουν και τις Κυριακές 13, 20 και 27 Δεκεμβρίου από τις 8 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ., θα βρείτε γραβιέρες από το Αιγαίο, καπνιστά τυριά από τη Μακεδονία, κατσικίσια φέτα από την Πελοπόννησο, τουλουμοτύρι από την Κρήτη, κασέρι παλαίωσης από την Ξάνθη και φρέσκα κατσικίσια τυριά. Εκτός του να… εξοπλιστείτε για το γιορτινό σας τραπέζι, μπορείτε πάντα να καθίστε και για ένα ουζάκι με μεζέ.

Περισσότερες πληροφορίες

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.