Μεγάλο Φαγοπότι σινιέ «Vezene»

Ένα πληθωρικό Κυριακάτικο late lunch εμπνευσμένο από την… αχαλίνωτη και όχι μόνο γευστικά ταινία του Μάρκο Φερέρι.

Μεγάλο Φαγοπότι σινιέ «Vezene»

Ένα πληθωρικό Κυριακάτικο late lunch εμπνευσμένο από την… αχαλίνωτη και όχι μόνο γευστικά ταινία του Μάρκο Φερέρι.

Μεγάλο Φαγοπότι σινιέ «Vezene» - εικόνα 1

Tα νωχελικά κυριακάτικα απογεύματα επιστρέφουν για έναν ακόμη Δεκέμβρη στο εστιατόριο του Άρη Βεζενέ με μια a la carte πρόταση εμπνευσμένη από το Μεγάλο Φαγοπότι (La Grande Bouffe) του Μάρκο Φερέρι και jazz μουσικές του Philippe Sarde. Η αχαλίνωτη –και όχι μόνο γευστικά– ταινία που συγκλόνισε στα 70’s τις Κάνες γίνεται αφορμή για το late lunch που ξεκινά στις 3 μ.μ. το οποίο δεν είναι τόσο σκανδαλώδες όσο είναι σκανδαλιστικό. Στο «Vezene» πίτες, πολλών λογιών αυγά, φραγκόκοτες, μοσχοβίτικες πάπιες, χωριάτικα κοτόπουλα και κυνήγια με χοντρά ζυμαρικά κι άλλα όμορφα ρουστίκ πιάτα υπόσχονται μέχρι το τέλος του μήνα πληθωρικές σεκάνς με πρωταγωνιστές καπνό, θράκα και ροτισερί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η παλιά ταβέρνα ζει στις γειτονιές του Πειραιά

Θα το έλεγες και μια ευκαιρία για ζωντανή περιήγηση στην ιστορία της ταβέρνας-οινοπαντοπωλείου και της ταβέρνας-κουτουκιού, που άγνωστο για πόσο ακόμα θα υπάρχει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
03/12/2022

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.