Ένα «Ubarlucky» σιγοβράζει στην Τσακάλωφ

Ένα καινούργιο μαγειρείο που… επιστρέφει στα παλιά ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στο Κολωνάκι.

Ένα «Ubarlucky» σιγοβράζει στην Τσακάλωφ

Με ένα καινούργιο μαγειρείο που… επιστρέφει στα παλιά επιχειρούν ο Δημήτρης Λεωνίδας και η ομάδα του να καλύψουν τη σύγχρονη ανάγκη για σπιτικό φαγητό. Το «Ubarlucky» που θα ανοίξει τις πόρτες του σύντομα, είναι μικρό, διακοσμημένο σαν παλιό σπίτι, με τις ταπετσαρίες του, τα αντικέ φωτιστικά και τα παλιά σερβίτσια του, ενώ τα παραδοσιακά μαγειρευτά του θα μπορείς να τα φας επιτόπου ή να τα πάρεις σε πακέτο. Κι επειδή οι παλιοί δεν πετούσαν τίποτα, έχει σκοπό να προσέχει οι μερίδες του να είναι σε ποσότητες που αποτρέπουν τη σπατάλη φαγητού, κι ό,τι περισσέψει να το δίνει σε συσσίτια.

Ένα «Ubarlucky» σιγοβράζει στην Τσακάλωφ - εικόνα 1

Οι συσκευασίες του είναι από χαρτί, τα μαχαιροπίρουνα που θα παίρνεις μαζί σου βιοδιασπώμενα, με την «ηθική» προσέγγιση του φαγητού να συμπληρώνεται από μερίδες σε αναμονή, πρακτική που γνωρίσαμε σε διάφορα café της Αθήνας (όπου μπορείς να χαρίσεις έναν καφέ που θα πιει αργότερα κάποιος που δεν έχει να τον πληρώσει). Έ, στο «Ubarlucky» θα μπορείς να προπληρώσεις αν θέλεις μια μερίδα γιουβαρλάκια, μουσακά, γεμιστά, σπανακόρυζο ή ό,τι άλλο βγάλει η κουζίνα, προσφέροντας έτσι σε κάποιον που έχει ανάγκη. Περισσότερα θα σας πούμε μόλις το γνωρίσουμε καλύτερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.