Ένα «Ubarlucky» σιγοβράζει στην Τσακάλωφ

Ένα καινούργιο μαγειρείο που… επιστρέφει στα παλιά ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στο Κολωνάκι.

Ένα «Ubarlucky» σιγοβράζει στην Τσακάλωφ

Με ένα καινούργιο μαγειρείο που… επιστρέφει στα παλιά επιχειρούν ο Δημήτρης Λεωνίδας και η ομάδα του να καλύψουν τη σύγχρονη ανάγκη για σπιτικό φαγητό. Το «Ubarlucky» που θα ανοίξει τις πόρτες του σύντομα, είναι μικρό, διακοσμημένο σαν παλιό σπίτι, με τις ταπετσαρίες του, τα αντικέ φωτιστικά και τα παλιά σερβίτσια του, ενώ τα παραδοσιακά μαγειρευτά του θα μπορείς να τα φας επιτόπου ή να τα πάρεις σε πακέτο. Κι επειδή οι παλιοί δεν πετούσαν τίποτα, έχει σκοπό να προσέχει οι μερίδες του να είναι σε ποσότητες που αποτρέπουν τη σπατάλη φαγητού, κι ό,τι περισσέψει να το δίνει σε συσσίτια.

Ένα «Ubarlucky» σιγοβράζει στην Τσακάλωφ - εικόνα 1

Οι συσκευασίες του είναι από χαρτί, τα μαχαιροπίρουνα που θα παίρνεις μαζί σου βιοδιασπώμενα, με την «ηθική» προσέγγιση του φαγητού να συμπληρώνεται από μερίδες σε αναμονή, πρακτική που γνωρίσαμε σε διάφορα café της Αθήνας (όπου μπορείς να χαρίσεις έναν καφέ που θα πιει αργότερα κάποιος που δεν έχει να τον πληρώσει). Έ, στο «Ubarlucky» θα μπορείς να προπληρώσεις αν θέλεις μια μερίδα γιουβαρλάκια, μουσακά, γεμιστά, σπανακόρυζο ή ό,τι άλλο βγάλει η κουζίνα, προσφέροντας έτσι σε κάποιον που έχει ανάγκη. Περισσότερα θα σας πούμε μόλις το γνωρίσουμε καλύτερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
01/12/2022

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

"Ποιο εστιατόριο θα ήθελα να έχω ανοίξει": 4 σεφ και restaurateurs απαντούν

4 σημαντικοί εκπρόσωποι της αθηναϊκής εστίασης μιλούν για εκείνα τα μέρη που θα ήθελαν οι ίδιοι να έχουν φτιάξει. Και δεν είναι ασφαλώς τα δικά τους.

Panettone al Parmigiano & Pepe Sichuan, ένα αναπάντεχο deli!

Ένα "αλμυρό" panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις.

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής που τίμησε τη γαστρονομική εξέλιξη της Μεγαλονήσου

Οι Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου απονεμήθηκαν για δεύτερη φορά την Τετάρτη 23/11, από το Αθηνόραμα και τον Φιλελεύθερο, στο ξενοδοχείο "Four Seasons" της Λεμεσού.