4 σημεία για brunch γύρω από την πλατεία Συντάγματος

Το Σύνταγμα «γράφει» brunch: καθημερινά, τo Σάββατο ή την Κυριακή, με μπουφέ ή a la carte, στο «Νew Taste», στο «By the glass», στο «City Bistro» και στο «Public Cafe».

4 σημεία για brunch γύρω από την πλατεία Συντάγματος

Το Σύνταγμα «γράφει» brunch: καθημερινά, τo Σάββατο ή την Κυριακή, με μπουφέ ή a la carte, στο «Νew Taste», στο «By the glass», στο «City Bistro» και στο «Public Cafe».

4 σημεία για brunch γύρω από την πλατεία Συντάγματος - εικόνα 1

NEW TASTE: Πλουσιοπάροχη Κυριακή

Από τους πρώτους διδάξαντες και τους πιο δυνατούς «παίκτες» στο κυριακάτικο brunch, το ντιζαϊνάτο εστιατόριο στο ισόγειο του «New Hotel» έχει τον δικό του in house φούρνο και σε ξελογιάζει με τις ειδικές βιτρίνες και τα τρόλεϊ γεμάτα χειροποίητα ψωμιά, πίτες, viennoiseries και κάθε λογής γλυκά. Ανάμεσα στις καινούργιες συνταγές που προτείνει η κουζίνα του θα συναντήσετε τάρτα με κόκκινες πιπεριές, φέτα, ελιές και λούζα Τήνου, σαλάτα Nichoise με φρέσκο τόνο και αβγό ποσέ, καγιανά με σύγκλινο Μάνης, αλλά και πιο κοντά στο «lunch» πιάτα, όπως Black Angus steak ή ψητή πανσέτα γλασαρισμένη με μέλι.

4 σημεία για brunch γύρω από την πλατεία Συντάγματος - εικόνα 2

ΒY THE GLASS: Βrunch μετά μουσικής

Η ατμοσφαιρική στοά πίσω από τη Ρώσικη Εκκλησία έχει φορέσει τα γιορτινά της, στα τραπέζια κυκλοφορούν αβγά scrambled με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και ψωμί dinkel, συμπαθητικό κροκ μεσιέ, το χιτ ριζότο με μανιτάρια φρικασέ, λάδι τρούφας και παρμεζάνα, ένα καλό burger με τσιπς πατάτας, αρωματισμένα κι αυτά με τρούφα, και ένα «άλλο» hot dog με νόστιμο, γίδινο λουκάνικο και coleslaw. Μπορείτε να πάρετε καφέ ή χυμό, αλλά μια που, ως wine bar, το «By the Glass» έχει την οινική χάρη, το πιο πιθανό είναι να προτιμήσετε το κρασί. Τα sittings είναι δύο (ένα 12.00-3.00 μ.μ. και ένα δεύτερο 3.00-6.00 μ.μ.), ενώ από τις 2.00 μ.μ. το φαγητό σας συνοδεύεται από ζωντανή μουσική, συνήθως σε jazzy τόνους.

4 σημεία για brunch γύρω από την πλατεία Συντάγματος - εικόνα 3

CITY BISTRO: Χαλαρό City Link

Στoν όμορφο all-day χώρο στη στοά Σπυρομήλιου, κάτω από τις γλυπτές μορφές της Βάνας Ξένου που τραβάνε πάντα το βλέμμα στην οροφή, scrambled eggs και αυγά Benedict, croque madame και pancakes (σε επιμέλεια του σεφ Νίκου Σκλήρα) σερβίρονται σε καθημερινή βάση. Κάθε Κυριακή, όμως, το ήδη brunch του «City Bistro» εμπλουτίζεται και κάποια (διαφορετικά κάθε φορά) έξτρα πιάτα, τα οποία επιμελούνται food bloggers και... εραστές της γεύσης. Για να πάρετε μία ιδέα, να σας πούμε ότι ο Κάρολος Μιχαηλίδης επέλεξε για το μενού του αβοκάντο σε φρυγανισμένο ψωμί με αυγό ποσέ, super seeds, αλάτι με λεμόνι και κύμινο, νιφάδες τσίλι, λεμόνι και ελαιόλαδο, αυγά Νοrwegian με σολομό και σος Hollandaise, ζεστά κρουσάν με παλαιωμένο Gruyere και γλυκιά μαρμελάδα από ντοματίνια και σούπα καρότου και γλυκοπατάτας.

4 σημεία για brunch γύρω από την πλατεία Συντάγματος - εικόνα 4

PUBLIC CAFÉ: Σαββατιάτικος μπουφές

Κάθε Σάββατο, αφού πρώτα περιηγηθείτε ανάμεσα στα ηλεκτρονικά γκάτζετ, τα βιβλία και τα cd στο «Public» του Συντάγματος, μπορείτε στη συνέχεια να ανεβείτε στο café του πέμπτου ορόφου του καταστήματος, όπου θα έχετε την ευκαιρία να συστηθείτε με το καινούργιο του brunch. Καφές φίλτρου, ψωμί, βούτυρο, μέλι, μαρμελάδες, scrambled eggs, λουκάνικα Φραγκφούρτης, πίτα ημέρας, γιαούρτι και φρούτα, κέικ γλυκά και αλμυρά, κρουασάν βουτύρου και σοκολάτας και μάφιν βανίλια-σοκολάτα «συγκατοικούν» από τις 11.00 π.μ. έως και τις 5.00 μ.μ. σε αυτό τον ιδιαίτερα προσιτό μπουφέ, ο οποίος κοστίζει € 12 το άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

By the Glass

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων (Στοά Ράλλη), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.