«Belle Amie» με σμυρναίικα άρωματα

Συνεχίζοντας το ταξίδι του στα λιμάνια της Μεσογείου σταθμεύει για δύο Πέμπτες (3 και 10/12) στη Σμύρνη και εμπνέεται από την κουζίνα της.

«Belle Amie» με σμυρναίικα άρωματα

Συνεχίζοντας το ταξίδι του στα λιμάνια της Μεσογείου σταθμεύει για δύο Πέμπτες (3 και 10/12) στη Σμύρνη και εμπνέεται από την κουζίνα της.

«Belle Amie» με σμυρναίικα άρωματα - εικόνα 1

Σήμερα Πέμπτη 3/12 και την ερχόμενη Πέμπτη 10/12 από τις 9 μ.μ. και μετά η κουζίνα του ατμοσφαιρικού νεοκλασικού του Πειραιά συνεχίζοντας το ταξίδι της στη Μεσόγειο δένει στη Σμύρνη. Τα πιάτα ημέρας του executive chef του «Belle Amie» Χρήστου Τζιέρα εμπνέονται από τα χρώματα και τα αρώματα της κουζίνας του κοσμοπολίτικου λιμανιού, περνώντας τα, όμως, από σύγχρονο φίλτρο. Ανάμεσά τους θα συναντήσετε παστουρμαδόπιτα με κρέμα καπνιστής πιπεριάς, κεφτεδάκια σμυρναίικα γιαουρτλού, μοσχαρίσια μάγουλα σε κόκκινο κρασί με πουρέ μελιτζάνας, κότσι αρνιού με σάλτσα με θυμάρι, πουρέ ρεβιθιού και τουρλού λαχανικών κι ένα εκμέκ με τσουρέκι, κρέμα και μους από φιστίκια Αιγίνης.

Περισσότερες πληροφορίες

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.