«Belle Amie» με σμυρναίικα άρωματα

Συνεχίζοντας το ταξίδι του στα λιμάνια της Μεσογείου σταθμεύει για δύο Πέμπτες (3 και 10/12) στη Σμύρνη και εμπνέεται από την κουζίνα της.

«Belle Amie» με σμυρναίικα άρωματα

Συνεχίζοντας το ταξίδι του στα λιμάνια της Μεσογείου σταθμεύει για δύο Πέμπτες (3 και 10/12) στη Σμύρνη και εμπνέεται από την κουζίνα της.

«Belle Amie» με σμυρναίικα άρωματα - εικόνα 1

Σήμερα Πέμπτη 3/12 και την ερχόμενη Πέμπτη 10/12 από τις 9 μ.μ. και μετά η κουζίνα του ατμοσφαιρικού νεοκλασικού του Πειραιά συνεχίζοντας το ταξίδι της στη Μεσόγειο δένει στη Σμύρνη. Τα πιάτα ημέρας του executive chef του «Belle Amie» Χρήστου Τζιέρα εμπνέονται από τα χρώματα και τα αρώματα της κουζίνας του κοσμοπολίτικου λιμανιού, περνώντας τα, όμως, από σύγχρονο φίλτρο. Ανάμεσά τους θα συναντήσετε παστουρμαδόπιτα με κρέμα καπνιστής πιπεριάς, κεφτεδάκια σμυρναίικα γιαουρτλού, μοσχαρίσια μάγουλα σε κόκκινο κρασί με πουρέ μελιτζάνας, κότσι αρνιού με σάλτσα με θυμάρι, πουρέ ρεβιθιού και τουρλού λαχανικών κι ένα εκμέκ με τσουρέκι, κρέμα και μους από φιστίκια Αιγίνης.

Περισσότερες πληροφορίες

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/12/2022

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.