Δύο ντοκιμαντέρ νοστιμίζουν το πρωινό της ΕΡΤ2

Μη χάνετε το αποκαλυπτικό «Φάκελος: Διατροφή» και το πρωτότυπο «Όταν οι σεφ ζωγραφίζουν» στην πρωινή ζώνη του καναλιού. 

Δύο ντοκιμαντέρ νοστιμίζουν το πρωινό της ΕΡΤ2

Την πρωινή ζώνη της ΕΡΤ2 νοστιμίζουν δύο ντοκιμαντέρ, το –αποκαλυπτικό για τα τρόφιμα που καταναλώνουμε– «Φάκελος: Διατροφή» και το πρωτότυπο «Όταν οι σεφ ζωγραφίζουν», που αποδεικνύει ότι η τηλεοπτική ενασχόληση με το φαγητό δεν χρειάζεται να εξαντλείται σε παράθεση συνταγών.

Δύο ντοκιμαντέρ νοστιμίζουν το πρωινό της ΕΡΤ2 - εικόνα 1

Η Nikki Muller έχει αποφασίσει να μην αφήσει όρθιο κανένα μύθο για τη διατροφή – ίσως να οφείλεται στο ότι η ίδια έχει περάσει μια διαδικασία μεγάλης απώλειας βάρους. Μετά το «Food Detectives», η Ελβετο-φιλιπινέζα ηθοποιός και παρουσιάστρια ερευνά στο «Φάκελος: Διατροφή» τα ωφέλη και τους κινδύνους από τα αγαπημένα μας τρόφιμα, καθώς και την προέλευσή τους. Ερωτήματα όπως πόσο επικίνδυνη είναι η soy sauce και αν τα noodles άμεσης παρασκευής είναι καλυμμένα με... κερί. Μπορεί να αλλάξει τις συνήθειές μας!

Το «Φάκελος: Διατροφή» προβάλλεται τις καθημερινές στις 10:00.

Δύο ντοκιμαντέρ νοστιμίζουν το πρωινό της ΕΡΤ2 - εικόνα 2

Το «Hors d’Oeuvre» του ARTE επιβεβαιώνει τη στενή σχέση φαγητού και τέχνης. Με αφετηρία έναν κλασικό ζωγραφικό πίνακα, η δημιουργία του οποίου αλλά και το κοινωνικό του πλαίσιο αναλύεται από ιστορικούς, ένας τριάστερος σεφ ετοιμάζει ένα πιάτο εμπνευσμένο από το έργο. Για παράδειγμα, στο επεισόδιο της Παρασκευής 4/12, ο Pierre Gagnaire εμπνέεται από τις νεκρές φύσεις του Jean-Siméon Chardin – σε άλλα επεισόδια την έμπνευση δίνουν πίνακες του Andy Warhol, του Norman Rockwell και του Paul Gauguin.

Το «Hors d’Oeuvre» προβάλλεται τις καθημερινές στις 10:30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

Στη Βουλιαγμένη, για την πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/12/2022

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.