Δύο ντοκιμαντέρ νοστιμίζουν το πρωινό της ΕΡΤ2

Μη χάνετε το αποκαλυπτικό «Φάκελος: Διατροφή» και το πρωτότυπο «Όταν οι σεφ ζωγραφίζουν» στην πρωινή ζώνη του καναλιού. 

Δύο ντοκιμαντέρ νοστιμίζουν το πρωινό της ΕΡΤ2

Την πρωινή ζώνη της ΕΡΤ2 νοστιμίζουν δύο ντοκιμαντέρ, το –αποκαλυπτικό για τα τρόφιμα που καταναλώνουμε– «Φάκελος: Διατροφή» και το πρωτότυπο «Όταν οι σεφ ζωγραφίζουν», που αποδεικνύει ότι η τηλεοπτική ενασχόληση με το φαγητό δεν χρειάζεται να εξαντλείται σε παράθεση συνταγών.

Δύο ντοκιμαντέρ νοστιμίζουν το πρωινό της ΕΡΤ2 - εικόνα 1

Η Nikki Muller έχει αποφασίσει να μην αφήσει όρθιο κανένα μύθο για τη διατροφή – ίσως να οφείλεται στο ότι η ίδια έχει περάσει μια διαδικασία μεγάλης απώλειας βάρους. Μετά το «Food Detectives», η Ελβετο-φιλιπινέζα ηθοποιός και παρουσιάστρια ερευνά στο «Φάκελος: Διατροφή» τα ωφέλη και τους κινδύνους από τα αγαπημένα μας τρόφιμα, καθώς και την προέλευσή τους. Ερωτήματα όπως πόσο επικίνδυνη είναι η soy sauce και αν τα noodles άμεσης παρασκευής είναι καλυμμένα με... κερί. Μπορεί να αλλάξει τις συνήθειές μας!

Το «Φάκελος: Διατροφή» προβάλλεται τις καθημερινές στις 10:00.

Δύο ντοκιμαντέρ νοστιμίζουν το πρωινό της ΕΡΤ2 - εικόνα 2

Το «Hors d’Oeuvre» του ARTE επιβεβαιώνει τη στενή σχέση φαγητού και τέχνης. Με αφετηρία έναν κλασικό ζωγραφικό πίνακα, η δημιουργία του οποίου αλλά και το κοινωνικό του πλαίσιο αναλύεται από ιστορικούς, ένας τριάστερος σεφ ετοιμάζει ένα πιάτο εμπνευσμένο από το έργο. Για παράδειγμα, στο επεισόδιο της Παρασκευής 4/12, ο Pierre Gagnaire εμπνέεται από τις νεκρές φύσεις του Jean-Siméon Chardin – σε άλλα επεισόδια την έμπνευση δίνουν πίνακες του Andy Warhol, του Norman Rockwell και του Paul Gauguin.

Το «Hors d’Oeuvre» προβάλλεται τις καθημερινές στις 10:30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.