«Nolan» σε… πρώτη προβολή

Η αγάπη για τον Κρίστροφερ Νόλαν συναντά την αγάπη για το φαγητό στο καινούργιο εστιατόριο που θα δούμε άμεσα στην οδό Bουλής.

«Nolan» σε… πρώτη προβολή

Στο καινούργιο εστιατόριο που θα δούμε άμεσα στην οδό Bουλής η κουζίνα δεν ορίζεται γεωγραφικά.

«Nolan» σε… πρώτη προβολή - εικόνα 1
Παλαμίδα με σουτζούκι, σταμναγκάθι και dashi

Η αγάπη για τον βρετανό σκηνοθέτη Κρίστροφερ Νόλαν συναντά την αγάπη για το φαγητό σε αυτό το νέο εστιατόριο, εμπνευστής του οποίου είναι ο Κώστας Πισσιώτης, κάνοντας έτσι το επόμενο βήμα του μετά το «Π-Βοx» (στο οποίο ήταν συνιδιοκτήτης). Στο «Nolan» συνεργάζεται και πάλι με τον Σωτήρη Κοντιζά, νωρίτερα sous chef του «Π-Βοx», ο οποίος έχοντας Έλληνα πατέρα και Γιαπωνέζα μητέρα μάλλον έχει την πολυπολιτισμικότητα στο αίμα του^ τα πιάτα του, πατώντας στην Ελλάδα, φτάνουν μέχρι το street food του Βιετνάμ και του Πεκίνο.

Ο συνδυασμός παλαμίδας με σουτζούκι, σταμναγκάθι και dashi δίνει μια ιδέα για την κατεύθυνση της κουζίνας που έχει σκοπό να προτείνει νόστιμο και φιλόξενο φαγητό που αντλεί στοιχεία από διάφορες κουλτούρες κι έρχεται να προστεθεί στο γευστικό μωσαϊκό μιας γειτονιάς που αγαπάει τα γευστικά ταξίδια. Όσο για το χώρο, τον οποίο διαμορφώνει το γραφείο UCS υπό την καθοδήγηση του αρχιτέκτονα Μάνου Μπαμπούνη, έχει σαν κυρίαρχα υλικά το μωσαϊκό, το μάρμαρο, το ξύλο και το μέταλλο, παραπέμποντας στην Αθήνα του ’60 και του ’70. Το «Νοlan» θα ανοίξει γύρω στις 10 με 15/12. Μόλις το επισκεφτούμε, θα σας γράψουμε περισσότερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

Στη Βουλιαγμένη, για την πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/12/2022

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.