1st Creative Chef Challenge: η πρώτη πράξη μιας γαστρονομικής πρό(σ)κλησης

Η Metropolitan Food Culture βάζει τις πρώτες ύλες και καλεί διαφορετικούς σεφ να δημιουργήσουν χωρίς περιορισμούς. Βρεθήκαμε στο πρώτο Challenge με προσκεκλημένο τον Τάσο Στεφάτο του «Botrini's» – το signature πιάτο του έκλεψε την παράσταση.

1st Creative Chef Challenge: η πρώτη πράξη μιας γαστρονομικής πρό(σ)κλησης

Η Metropolitan Food Culture βάζει τις πρώτες ύλες και καλεί διαφορετικούς σεφ να δημιουργήσουν χωρίς περιορισμούς. Βρεθήκαμε στο πρώτο Challenge με προσκεκλημένο τον Τάσο Στεφάτο του «Botrini's» – το signature πιάτο του έκλεψε την παράσταση.

1st Creative Chef Challenge: η πρώτη πράξη μιας γαστρονομικής πρό(σ)κλησης - εικόνα 1
Τα amuse bouche ήταν εμπνευσμένα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης

Από τις σημαντικότερες εταιρίες εισαγωγής τροφίμων της κατηγορίας premium, η Metropolitan Food Culture δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για δεκατέσσερα χρόνια παρέχοντας εξαιρετικές πρώτες ύλες (Wagyu, Kobe, Black Angus, ιβηρικό Pata Negra, όστρακα, τρούφες, λάδια κ.α.) σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, σεφ και ιδιώτες με απαιτήσεις. Τώρα, θέλοντας να υπογραμμίσει το ρόλο των σεφ ως πρωταγωνιστών της εγχώριας, ας το πω έτσι, γαστρονομικής αρένας, που όλο και επεκτείνει την δυναμική της, αποφάσισε να τους προ(σ)καλέσει να ξεδιπλώσουν το ταλέντο, την τεχνική και τις ιδέες τους μέσω του Creative Chef Challenge. Τους δίνει πρόσβαση σε όλη τη γκάμα των προϊόντων της. Διαλέγουν ό,τι θέλουν, έχοντας τη δυνατότητα να δημιουργήσουν χωρίς περιορισμούς. Αναλαμβάνουν να συνθέσουν ένα signature πιάτο, το οποίο στη συνέχεια παρουσιάζεται σε ένα κλειστό δείπνο δώδεκα ατόμων με καλεσμένους ανθρώπους άμεσης σχέσης με τη γαστρονομία, αλλά και κάποιους τυχερούς που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους μέσα από κλήρωση.

1st Creative Chef Challenge: η πρώτη πράξη μιας γαστρονομικής πρό(σ)κλησης - εικόνα 2
O Tάσος Στεφάτος έγραψε το πρώτο κεφάλαιο του Creative Chef Challenge

Είχα την ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα στους δώδεκα του πρώτου δείπνου του Creative Chef Challenge που πραγματοποιήθηκε στο «Botrini's» κι έφερε την υπογραφή του πολύ ταλαντούχου Τάσου Στεφάτου, επί χρόνια συνεργάτη του Έκτορα Μποτρίνι. Ήταν ιδιαίτερη εμπειρία το Seduction του –έτσι τιτλοφόρησε το μενού. Γοητευτικό ήδη από τα στιλάτα amuse bouches που έπαιζαν με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (γη, νερό, αέρας, φωτιά), έκανε εξαίσιο κρεσέντο με το signature ζαρκάδι με πυκνό πουρέ από μαύρο καλαμπόκι, μύρτιλλα και πέρλες φουαγκρά. Με βαθιά, γραμμένη γεύση το κρέας, κυριαρχούσε σε ένα πιάτο υπέροχα ισορροπημένο, από αυτά που σου μένουν στο μυαλό.

1st Creative Chef Challenge: η πρώτη πράξη μιας γαστρονομικής πρό(σ)κλησης - εικόνα 3
Το signature dish της βραδιάς

Η δύσκολη οικονομική πραγματικότητα έφερε, δυστυχώς, αρκετές εκπτώσεις και υποχωρήσεις στο πεδίο των εστιατορίων. Η Metropolitan με αυτή της την κίνηση επισημαίνει την (εδώ που τα λέμε αυτονόητη) σημασία των ποιοτικών πρώτων υλών για την ελληνική γαστρονομία. Είναι πολύ καλή ιδέα κι αν κρίνω από ό,τι είδα και κυρίως από ό,τι γεύτηκα τα επόμενα ραντεβού, ένα κάθε μήνα, με σεφ είτε καταξιωμένους είτε πολλά υποσχόμενους, θα είναι και μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή ενεργειών. Μπορείτε δε κι εσείς να επιδιώξετε μια θέση στο τραπέζι παρακολουθώντας τη σελίδα του Creative Chef Challenge στο Facebook.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/09/2022

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.