1st Creative Chef Challenge: η πρώτη πράξη μιας γαστρονομικής πρό(σ)κλησης

Η Metropolitan Food Culture βάζει τις πρώτες ύλες και καλεί διαφορετικούς σεφ να δημιουργήσουν χωρίς περιορισμούς. Βρεθήκαμε στο πρώτο Challenge με προσκεκλημένο τον Τάσο Στεφάτο του «Botrini's» – το signature πιάτο του έκλεψε την παράσταση.

1st Creative Chef Challenge: η πρώτη πράξη μιας γαστρονομικής πρό(σ)κλησης

Η Metropolitan Food Culture βάζει τις πρώτες ύλες και καλεί διαφορετικούς σεφ να δημιουργήσουν χωρίς περιορισμούς. Βρεθήκαμε στο πρώτο Challenge με προσκεκλημένο τον Τάσο Στεφάτο του «Botrini's» – το signature πιάτο του έκλεψε την παράσταση.

1st Creative Chef Challenge: η πρώτη πράξη μιας γαστρονομικής πρό(σ)κλησης - εικόνα 1
Τα amuse bouche ήταν εμπνευσμένα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης

Από τις σημαντικότερες εταιρίες εισαγωγής τροφίμων της κατηγορίας premium, η Metropolitan Food Culture δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για δεκατέσσερα χρόνια παρέχοντας εξαιρετικές πρώτες ύλες (Wagyu, Kobe, Black Angus, ιβηρικό Pata Negra, όστρακα, τρούφες, λάδια κ.α.) σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, σεφ και ιδιώτες με απαιτήσεις. Τώρα, θέλοντας να υπογραμμίσει το ρόλο των σεφ ως πρωταγωνιστών της εγχώριας, ας το πω έτσι, γαστρονομικής αρένας, που όλο και επεκτείνει την δυναμική της, αποφάσισε να τους προ(σ)καλέσει να ξεδιπλώσουν το ταλέντο, την τεχνική και τις ιδέες τους μέσω του Creative Chef Challenge. Τους δίνει πρόσβαση σε όλη τη γκάμα των προϊόντων της. Διαλέγουν ό,τι θέλουν, έχοντας τη δυνατότητα να δημιουργήσουν χωρίς περιορισμούς. Αναλαμβάνουν να συνθέσουν ένα signature πιάτο, το οποίο στη συνέχεια παρουσιάζεται σε ένα κλειστό δείπνο δώδεκα ατόμων με καλεσμένους ανθρώπους άμεσης σχέσης με τη γαστρονομία, αλλά και κάποιους τυχερούς που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους μέσα από κλήρωση.

1st Creative Chef Challenge: η πρώτη πράξη μιας γαστρονομικής πρό(σ)κλησης - εικόνα 2
O Tάσος Στεφάτος έγραψε το πρώτο κεφάλαιο του Creative Chef Challenge

Είχα την ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα στους δώδεκα του πρώτου δείπνου του Creative Chef Challenge που πραγματοποιήθηκε στο «Botrini's» κι έφερε την υπογραφή του πολύ ταλαντούχου Τάσου Στεφάτου, επί χρόνια συνεργάτη του Έκτορα Μποτρίνι. Ήταν ιδιαίτερη εμπειρία το Seduction του –έτσι τιτλοφόρησε το μενού. Γοητευτικό ήδη από τα στιλάτα amuse bouches που έπαιζαν με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (γη, νερό, αέρας, φωτιά), έκανε εξαίσιο κρεσέντο με το signature ζαρκάδι με πυκνό πουρέ από μαύρο καλαμπόκι, μύρτιλλα και πέρλες φουαγκρά. Με βαθιά, γραμμένη γεύση το κρέας, κυριαρχούσε σε ένα πιάτο υπέροχα ισορροπημένο, από αυτά που σου μένουν στο μυαλό.

1st Creative Chef Challenge: η πρώτη πράξη μιας γαστρονομικής πρό(σ)κλησης - εικόνα 3
Το signature dish της βραδιάς

Η δύσκολη οικονομική πραγματικότητα έφερε, δυστυχώς, αρκετές εκπτώσεις και υποχωρήσεις στο πεδίο των εστιατορίων. Η Metropolitan με αυτή της την κίνηση επισημαίνει την (εδώ που τα λέμε αυτονόητη) σημασία των ποιοτικών πρώτων υλών για την ελληνική γαστρονομία. Είναι πολύ καλή ιδέα κι αν κρίνω από ό,τι είδα και κυρίως από ό,τι γεύτηκα τα επόμενα ραντεβού, ένα κάθε μήνα, με σεφ είτε καταξιωμένους είτε πολλά υποσχόμενους, θα είναι και μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή ενεργειών. Μπορείτε δε κι εσείς να επιδιώξετε μια θέση στο τραπέζι παρακολουθώντας τη σελίδα του Creative Chef Challenge στο Facebook.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".