«The Dalliance House»: Σενάριο προσεγμένης χαλαρότητας

Η νέα σεζόν βρίσκει το bar-restaurant της Κηφισιάς με νέο σεφ και επίσης νέα κουζίνα με casual/γκουρμέ στιλάκι. Ε, του πάει…

«The Dalliance House»: Σενάριο προσεγμένης χαλαρότητας

Η νέα σεζόν βρίσκει το bar-restaurant της Κηφισιάς με νέο σεφ και επίσης νέα κουζίνα με casual/γκουρμέ στιλάκι. Ε, του πάει…

«The Dalliance House»: Σενάριο προσεγμένης χαλαρότητας - εικόνα 1

Είναι πάντα στις ομορφιές του το «The Dalliance House» του Λευτέρη Μπακόπουλου και της Μαριλένας Σπανουδάκη. Όταν είχε ανοίξει, πριν από δύο χρόνια, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος έγραψε ότι «κάνει ασκήσεις γούστου» και δεν θα διαφωνήσω καθόλου. Με ένα στιλιστικό αλισβερίσι σύγχρονου σχεδιασμού και vintage αισθητικής (που παραπέμπει και στο παρελθόν του κτιρίου) κάθε γωνιά σού αφήνει… ίχνη στον αμφιβληστροειδή.

Είναι το «άγριο» των φαγωμένων από το χρόνο τοίχων του κηφισιώτικου αρχοντικού. Είναι οι απίθανες ταπετσαρίες, όπως η γυναικεία μορφή που μοιάζει σαν λεπτοδουλεμένο τατουάζ στην κάτω σάλα ή η αλά αμερικάνικο βιβλίο κόμικς (με τον απαραίτητο super hero να σώζει την κατάσταση) επένδυση της σκάλας που οδηγεί στο πιο ήσυχο και cosy επάνω επίπεδο. Είναι και τα έπιπλα, που δένουν το πολυτελές με το καθημερινό.

«The Dalliance House»: Σενάριο προσεγμένης χαλαρότητας - εικόνα 2

Κόσμος μπαινοβγαίνει όλες τις ώρες. Τις νύχτες το «The Dalliance House» έχει ένα ανθρώπινο μελίσσι γύρω από την όμορφη μπάρα του, η οποία ξεκίνησε με δυνατή ομάδα και κράτησε την κοκτεϊλική της φήμη. Σ’ αυτήν τη φάση το νυχτερινό μενού είναι αυτό που ανανεώνεται, θέλοντας να δώσει στο φιλόξενο buzz του χώρου πιο γκουρμέ χαρακτήρα κρατώντας ταυτόχρονα το feeling φιλικό και χαλαρό. Τα πρώτα δείγματα γραφής του 27χρονου Πέτρου Δήμα που ανέλαβε την κουζίνα –με πιο κλασική δομή πρώτων, κυρίως πιάτων και γλυκών, και μεγάλες μερίδες πλέον– είναι νόστιμα, παιχνιδιάρικα και καλαίσθητα.

Η μανιταρόσουπα, π.χ., γίνεται στα χέρια του καινούργιου σεφ ένας αρωματισμένος με λάδι λευκής τρούφας καπουτσίνο με ωραίο αφρό, με το κάστανο να της προσθέτει σε υφή και μια ροδέλα φρυγανισμένου ψωμιού να «καπακώνει» το φλιτζάνι. Το ταρτάρ σολομού τυλιγμένο σε ρολάκι από αγγούρι, με γιαούρτι, μίνι σαλατικά και ζελέ λάιμ είναι δροσερό και ορεκτικό κι ο τόνος τατάκι σε κρούστα μπαχαρικών κερδίζει έξτρα πόντους με μια απίθανη μαγιονέζα φουντούκι.

«The Dalliance House»: Σενάριο προσεγμένης χαλαρότητας - εικόνα 3

Από τα κυρίως πιάτα που δοκίμασα, το νόστιμο, αρωματικό κριθαρότο αγριομάραθου με καραβίδες στη σχάρα θα ήταν καλύτερο αν το κριθαράκι κρατούσε λίγο παραπάνω στο δόντι, η μοσχαρίσια ταλιάτα με τα φρέσκα μανιτάρια –βασιλομανίταρα, κανθαρέλες και καισαρικά– ήρθε σωστά ψημένη και το χοιρινό με πουρέ γλυκοπατάτας, σελινόριζα, pop pork (από τραγανή πέτσα) και σάλτσα μπαχαρικών μύριζε… χειμώνα.

Τα επιδόρπια κρύβουν επίσης ωραία στιγμιότυπα: το μπανόφι, πληθωρικό, σχεδόν «μπρουτάλ» κλασικό γλυκό, στην προκειμένη είναι λεπτεπίλεπτη περίπτωση, με ένα κέικ αφράτο, σχεδόν συννεφένιο, σάλτσα καραμέλας και λουκούμι μπανάνας και το παρφέ καραμέλας με μπισκότο βουτύρου και ζελέ πράσινου μήλου θα εκτιμηθεί από όσους δεν αφήνουν το iPhone από το χέρι τους. Παραπάνω δεν θα πω, αλλά είναι σχεδόν… iDessert.

Κυριαζή 19, Κηφισιά, 2106230775

Περισσότερες πληροφορίες

Dalliance House (The)

Κυριαζή 19, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

Στη Βουλιαγμένη, για την πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/12/2022

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.