«Αλμύρα»: από τη Μύκονο στην Κηφισιά

Σε λίγες ημέρες θα δούμε την αθηναϊκή βερσιόν του θαλασσινού εστιατορίου του Γιάννη Μωράκη στην οδό Ελαιών στη Νέα Κηφισιά.

«Αλμύρα»: από τη Μύκονο στην Κηφισιά

Σε λίγες ημέρες θα δούμε την αθηναϊκή βερσιόν του θαλασσινού εστιατορίου του Γιάννη Μωράκη στην οδό Ελαιών στη Νέα Κηφισιά.

«Αλμύρα»: από τη Μύκονο στην Κηφισιά - εικόνα 1
H «Αλμύρα» της Μυκόνου

Ο υπερδραστήριος φέτος Γιάννης Μωράκης, αφού άνοιξε πριν από ένα μήνα το «Nikkei» στο Κολωνάκι –κι έχοντας στα σκαριά και τη μεταμόρφωση του «Root Art Space» στο Θησείο σε cocktail bar– φέρνει αυτήν τη σεζόν και τη μυκονιάτικη «Αλμύρα» στην Κηφισιά, στο χώρο που βρίσκαμε επί τρεις δεκαετίες τον «Ψαρά».

Συνεργάζεται και πάλι με τον Γιάννη Λιάκου, που ήταν μαζί του και στο νησί, επιμένοντας στα φρέσκα θαλασσινά και ψάρια: μύδια καπνιστά πικάντικα, πεσκανδρίτσα σε ριζότο κακαβιάς, λαβράκι φιλέτο ποσέ με πουρέ καπνιστής λευκής τρούφας είναι λίγα μόνο από αυτά που επιφυλάσσει ο ερχομός του θαλασσινού concept στην Αθήνα, που κάνει πρεμιέρα κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Το ντεκόρ υπογράφει ο Γιώργος Παντελούκας ακολουθώντας το στιλ της «Αλμύρας» της Μυκόνου^ μάθαμε για ανοιχτά γκρι χρώματα, δοκάρια από ξύλα καστανιάς στην οροφή, εξωτερική κρύα κουζίνα με kitchen bar, μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια και φωτιστικά από κοφίνια του ψαρά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.