«Αλμύρα»: από τη Μύκονο στην Κηφισιά

Σε λίγες ημέρες θα δούμε την αθηναϊκή βερσιόν του θαλασσινού εστιατορίου του Γιάννη Μωράκη στην οδό Ελαιών στη Νέα Κηφισιά.

«Αλμύρα»: από τη Μύκονο στην Κηφισιά

Σε λίγες ημέρες θα δούμε την αθηναϊκή βερσιόν του θαλασσινού εστιατορίου του Γιάννη Μωράκη στην οδό Ελαιών στη Νέα Κηφισιά.

«Αλμύρα»: από τη Μύκονο στην Κηφισιά - εικόνα 1
H «Αλμύρα» της Μυκόνου

Ο υπερδραστήριος φέτος Γιάννης Μωράκης, αφού άνοιξε πριν από ένα μήνα το «Nikkei» στο Κολωνάκι –κι έχοντας στα σκαριά και τη μεταμόρφωση του «Root Art Space» στο Θησείο σε cocktail bar– φέρνει αυτήν τη σεζόν και τη μυκονιάτικη «Αλμύρα» στην Κηφισιά, στο χώρο που βρίσκαμε επί τρεις δεκαετίες τον «Ψαρά».

Συνεργάζεται και πάλι με τον Γιάννη Λιάκου, που ήταν μαζί του και στο νησί, επιμένοντας στα φρέσκα θαλασσινά και ψάρια: μύδια καπνιστά πικάντικα, πεσκανδρίτσα σε ριζότο κακαβιάς, λαβράκι φιλέτο ποσέ με πουρέ καπνιστής λευκής τρούφας είναι λίγα μόνο από αυτά που επιφυλάσσει ο ερχομός του θαλασσινού concept στην Αθήνα, που κάνει πρεμιέρα κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Το ντεκόρ υπογράφει ο Γιώργος Παντελούκας ακολουθώντας το στιλ της «Αλμύρας» της Μυκόνου^ μάθαμε για ανοιχτά γκρι χρώματα, δοκάρια από ξύλα καστανιάς στην οροφή, εξωτερική κρύα κουζίνα με kitchen bar, μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια και φωτιστικά από κοφίνια του ψαρά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/12/2022

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.