Σε λίγες ημέρες θα δούμε την αθηναϊκή βερσιόν του θαλασσινού εστιατορίου του Γιάννη Μωράκη στην οδό Ελαιών στη Νέα Κηφισιά.
Ο υπερδραστήριος φέτος Γιάννης Μωράκης, αφού άνοιξε πριν από ένα μήνα το «Nikkei» στο Κολωνάκι –κι έχοντας στα σκαριά και τη μεταμόρφωση του «Root Art Space» στο Θησείο σε cocktail bar– φέρνει αυτήν τη σεζόν και τη μυκονιάτικη «Αλμύρα» στην Κηφισιά, στο χώρο που βρίσκαμε επί τρεις δεκαετίες τον «Ψαρά».
Συνεργάζεται και πάλι με τον Γιάννη Λιάκου, που ήταν μαζί του και στο νησί, επιμένοντας στα φρέσκα θαλασσινά και ψάρια: μύδια καπνιστά πικάντικα, πεσκανδρίτσα σε ριζότο κακαβιάς, λαβράκι φιλέτο ποσέ με πουρέ καπνιστής λευκής τρούφας είναι λίγα μόνο από αυτά που επιφυλάσσει ο ερχομός του θαλασσινού concept στην Αθήνα, που κάνει πρεμιέρα κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή ή το Σάββατο.
Το ντεκόρ υπογράφει ο Γιώργος Παντελούκας ακολουθώντας το στιλ της «Αλμύρας» της Μυκόνου^ μάθαμε για ανοιχτά γκρι χρώματα, δοκάρια από ξύλα καστανιάς στην οροφή, εξωτερική κρύα κουζίνα με kitchen bar, μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια και φωτιστικά από κοφίνια του ψαρά.