Ο Μπράντλεϊ Κούπερ πιάνει το τηγάνι

Είστε για μια μερίδα σινεμά; «Ο σεφ που έπαιζε με τη φωτιά» βγήκε στις αίθουσες και πάει για τρίτο Μichelin.

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ πιάνει το τηγάνι

Είστε για μια μερίδα σινεμά; «Ο σεφ που έπαιζε με τη φωτιά» βγήκε στις αίθουσες και πάει για τρίτο Μichelin.

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ πιάνει το τηγάνι - εικόνα 1

Ο κινηματογράφος όλο και φλερτάρει με τη μαγειρική προσθέτοντας στη λίστα των σινε-ντελικατέσεν νέο υλικό. Τώρα μας έχει έναν κατεστραμένο αντι-ήρωα. Στο «Ο σεφ που έπαιζε με τη φωτιά» που βγήκε στις αίθουσες την Πέμπτη 22/10 ο Μπράντλεϊ Κούπερ πασχίζει μετά την προσωπική/επαγγελματική κατηφόρα να αποκτήσει ένα τρίτο Michelin. Η δραματική κομεντί του Τζον Γουέλς έχει ένα καλό ποτ πουρί από σεφο-εγωισμούς και μαγειρικές αναμετρήσεις, μια παραλίγο αυτοκτονία με… sous-vide, λαχταριστά γευστικά τοπία, και μερικές σταγόνες έρωτα για κερασάκι. Όσο για την καλύτερη ατάκα, για μένα είναι η εξής: «Για να πάρεις ένα αστέρι πρέπει να είσαι σαν τον Λουκ Σκαϊγουόκερ, για να πάρεις δύο σαν αυτόν τον πώς τον λένε που έπαιζε ο Άλεκ Γκίνες. Αν καταφέρεις να πάρεις το τρίτο είσαι Γιόντα». Δείτε το, έχει φάση, και… may the forks be with you.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".