Δίπλα στο επίσης δικό τους hostel, το «City Circus Αthens», ο Επαμεινώνδας Σκορπιδέας και ο Δημοσθένης Μισεντζής δημιούργησαν ένα εστιατόριο με ανάλογα urban χαρακτήρα. Τσιμεντοκονία, μια μαρμάρινη μπάρα «ντυμένη» στο κάτω μέρος της με χαλκοσωλήνες, ένα κόκκινο ψυγείο φορτωμένο με τυριά και αλλαντικά και μια ανοικτή κουζίνα στήνουν φιλικό, καλαίσθητα γουστόζικο περιβάλλον για τις σύγχρονες ελληνικές γεύσεις του «Zampanó», που δανείζεται το όνομά του από τον περιπλανώμενο τσιρκολάνο του φελινικού «La Strada» (Άντονι Κουίν).
Μάθαμε για πιάτα όπως φάβα με σαρδέλες, καραμελωμένα κρεμμύδια και τσάτνεϊ κάπαρης, χερίσια ζυμαρικά με σπανάκι και ανθότυρο και κριθαρότο με μοσχαράκι, οι 35 ετικέτες κρασιού που συνιστούν αυτή τη στιγμή την οινική του πρόταση θα πληθύνουν σύντομα, το μενού θα συμπληρώνουν πιάτα ημέρας (και εποχής), ενώ στα πλάνα των ιδιοκτητών είναι το εστιατόριο να λειτουργήσει και το μεσημέρι, πιθανότατα και με brunch.
φωτό: Όλγα Τζίμου