«Zampanó»: Φ-ελληνικές γεύσεις στη Σαρρή

Δίπλα στο επίσης δικό τους hostel, το «City Circus Αthens», ο Επαμεινώνδας Σκορπιδέας και ο Δημοσθένης Μισεντζής δημιούργησαν ένα εστιατόριο με ανάλογα urban χαρακτήρα.

«Zampanó»: Φ-ελληνικές γεύσεις στη Σαρρή

Δίπλα στο επίσης δικό τους hostel, το «City Circus Αthens», ο Επαμεινώνδας Σκορπιδέας και ο Δημοσθένης Μισεντζής δημιούργησαν ένα εστιατόριο με ανάλογα urban χαρακτήρα. Τσιμεντοκονία, μια μαρμάρινη μπάρα «ντυμένη» στο κάτω μέρος της με χαλκοσωλήνες, ένα κόκκινο ψυγείο φορτωμένο με τυριά και αλλαντικά και μια ανοικτή κουζίνα στήνουν φιλικό, καλαίσθητα γουστόζικο περιβάλλον για τις σύγχρονες ελληνικές γεύσεις του «Zampanó», που δανείζεται το όνομά του από τον περιπλανώμενο τσιρκολάνο του φελινικού «La Strada» (Άντονι Κουίν).

«Zampanó»: Φ-ελληνικές γεύσεις στη Σαρρή - εικόνα 1

Μάθαμε για πιάτα όπως φάβα με σαρδέλες, καραμελωμένα κρεμμύδια και τσάτνεϊ κάπαρης, χερίσια ζυμαρικά με σπανάκι και ανθότυρο και κριθαρότο με μοσχαράκι, οι 35 ετικέτες κρασιού που συνιστούν αυτή τη στιγμή την οινική του πρόταση θα πληθύνουν σύντομα, το μενού θα συμπληρώνουν πιάτα ημέρας (και εποχής), ενώ στα πλάνα των ιδιοκτητών είναι το εστιατόριο να λειτουργήσει και το μεσημέρι, πιθανότατα και με brunch.

φωτό: Όλγα Τζίμου

Περισσότερες πληροφορίες

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

01/12/2022

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

"Ποιο εστιατόριο θα ήθελα να έχω ανοίξει": 4 σεφ και restaurateurs απαντούν

4 σημαντικοί εκπρόσωποι της αθηναϊκής εστίασης μιλούν για εκείνα τα μέρη που θα ήθελαν οι ίδιοι να έχουν φτιάξει. Και δεν είναι ασφαλώς τα δικά τους.

Panettone al Parmigiano & Pepe Sichuan, ένα αναπάντεχο deli!

Ένα "αλμυρό" panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις.