«Zampanó»: Φ-ελληνικές γεύσεις στη Σαρρή

Δίπλα στο επίσης δικό τους hostel, το «City Circus Αthens», ο Επαμεινώνδας Σκορπιδέας και ο Δημοσθένης Μισεντζής δημιούργησαν ένα εστιατόριο με ανάλογα urban χαρακτήρα.

«Zampanó»: Φ-ελληνικές γεύσεις στη Σαρρή

Δίπλα στο επίσης δικό τους hostel, το «City Circus Αthens», ο Επαμεινώνδας Σκορπιδέας και ο Δημοσθένης Μισεντζής δημιούργησαν ένα εστιατόριο με ανάλογα urban χαρακτήρα. Τσιμεντοκονία, μια μαρμάρινη μπάρα «ντυμένη» στο κάτω μέρος της με χαλκοσωλήνες, ένα κόκκινο ψυγείο φορτωμένο με τυριά και αλλαντικά και μια ανοικτή κουζίνα στήνουν φιλικό, καλαίσθητα γουστόζικο περιβάλλον για τις σύγχρονες ελληνικές γεύσεις του «Zampanó», που δανείζεται το όνομά του από τον περιπλανώμενο τσιρκολάνο του φελινικού «La Strada» (Άντονι Κουίν).

«Zampanó»: Φ-ελληνικές γεύσεις στη Σαρρή - εικόνα 1

Μάθαμε για πιάτα όπως φάβα με σαρδέλες, καραμελωμένα κρεμμύδια και τσάτνεϊ κάπαρης, χερίσια ζυμαρικά με σπανάκι και ανθότυρο και κριθαρότο με μοσχαράκι, οι 35 ετικέτες κρασιού που συνιστούν αυτή τη στιγμή την οινική του πρόταση θα πληθύνουν σύντομα, το μενού θα συμπληρώνουν πιάτα ημέρας (και εποχής), ενώ στα πλάνα των ιδιοκτητών είναι το εστιατόριο να λειτουργήσει και το μεσημέρι, πιθανότατα και με brunch.

φωτό: Όλγα Τζίμου

Περισσότερες πληροφορίες

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.