«Βασίλαινας»: Πρώτη γευσιγνωσία και… Άνταμ Κοντοβάς

Η πρώτη οινο-γευστική βραδιά της σεζόν, την Πέμπτη 22/10, εκτός του ότι εστιάζει στον κρητικό αμπελώνα, συστήνει το νέο σεφ του εστιατορίου του Πειραιά.

«Βασίλαινας»: Πρώτη γευσιγνωσία και… Άνταμ Κοντοβάς

Η πρώτη οινο-γευστική βραδιά της σεζόν, την Πέμπτη 22/10, εκτός του ότι εστιάζει στον κρητικό αμπελώνα, συστήνει το νέο σεφ του εστιατορίου του Πειραιά.

«Βασίλαινας»: Πρώτη γευσιγνωσία και… Άνταμ Κοντοβάς - εικόνα 1

Οι αφιερωμένες στο κρασί Πέμπτες είναι παράδοση πλεόν στον «Βασίλαινα». Η πρώτη οινο-γευστική βραδιά της σεζόν, όμως, εκτός του ότι εστιάζει στον κρητικό αμπελώνα, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσετε το νέο σεφ του εστιατορίου του Πειραιά: ο νεαρός μεν αλλά με με εμπειρία σε βραβευμένες κουζίνες της Ελλάδας και του εξωτερικού δε Άνταμ Κοντοβάς έχει αναλάβει από τις αρχές του μήνα την κουζίνα. Στο ειδικό μενού της Πέμπτης 22/10, το οποίο κοστίζει € 35, πέντε πιάτα του συναντούν το Βιδιανό, το Μανδηλάρι, το Κοτσιφάλι, τη Βηλάνα και τη Μαλβαζία, μέσα πέντε κρασιά αξιόλογων παραγωγών του νησιού (Δουλουφάκης, Διαμαντάκης, Μηλιαράκης, Rhous Winery και Λυραράκης) που έχει επιλέξει ο σομελιέ του «Βασίλαινα» Γρηγόρης Μιχαήλος.

«Βασίλαινας»: Πρώτη γευσιγνωσία και… Άνταμ Κοντοβάς - εικόνα 2
O Άνταμ Κοντοβάς

Το μενού

Σούπα καπνιστής κολοκύθας βιολογικής καλλιέργειας με κάστανα και καλαμπόκι
Δάφνιος Δουλουφάκη (Βιδιανό)

Τερίνα από χοιρινό κότσι με λάχανο τουρσί και μπριος τομάτας
Prinos rose Διαμαντάκης (Mανδηλάρι/Syrah)

Mυλοκόπι με παραδοσιακή ρεβιθάδα, σύγκλινο και τραγανό παστινάκι
Vilana Fume Μηλιαράκης (Βηλάνα)

Χοιρινός λαιμός με πολέντα, άγρια μανιτάρια και σάλτσα από Πόρτο
Rhous Ερυθρός Rous Winery (Syrah/Κοτσιφάλι)

Crème Brulee με αρμπαρόριζα, τραγανά εσπεριδοειδή και γλυκό κυδώνι
Malvasia of Crete, Λυραράκης (Μαλβαζία, λιαστός επιδόρπιος οίνος)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

Στη Βουλιαγμένη, για την πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/12/2022

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.