Η πρώτη οινο-γευστική βραδιά της σεζόν, την Πέμπτη 22/10, εκτός του ότι εστιάζει στον κρητικό αμπελώνα, συστήνει το νέο σεφ του εστιατορίου του Πειραιά.
Οι αφιερωμένες στο κρασί Πέμπτες είναι παράδοση πλεόν στον «Βασίλαινα». Η πρώτη οινο-γευστική βραδιά της σεζόν, όμως, εκτός του ότι εστιάζει στον κρητικό αμπελώνα, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσετε το νέο σεφ του εστιατορίου του Πειραιά: ο νεαρός μεν αλλά με με εμπειρία σε βραβευμένες κουζίνες της Ελλάδας και του εξωτερικού δε Άνταμ Κοντοβάς έχει αναλάβει από τις αρχές του μήνα την κουζίνα. Στο ειδικό μενού της Πέμπτης 22/10, το οποίο κοστίζει € 35, πέντε πιάτα του συναντούν το Βιδιανό, το Μανδηλάρι, το Κοτσιφάλι, τη Βηλάνα και τη Μαλβαζία, μέσα πέντε κρασιά αξιόλογων παραγωγών του νησιού (Δουλουφάκης, Διαμαντάκης, Μηλιαράκης, Rhous Winery και Λυραράκης) που έχει επιλέξει ο σομελιέ του «Βασίλαινα» Γρηγόρης Μιχαήλος.
Το μενού
Σούπα καπνιστής κολοκύθας βιολογικής καλλιέργειας με κάστανα και καλαμπόκι
Δάφνιος Δουλουφάκη (Βιδιανό)
Τερίνα από χοιρινό κότσι με λάχανο τουρσί και μπριος τομάτας
Prinos rose Διαμαντάκης (Mανδηλάρι/Syrah)
Mυλοκόπι με παραδοσιακή ρεβιθάδα, σύγκλινο και τραγανό παστινάκι
Vilana Fume Μηλιαράκης (Βηλάνα)
Χοιρινός λαιμός με πολέντα, άγρια μανιτάρια και σάλτσα από Πόρτο
Rhous Ερυθρός Rous Winery (Syrah/Κοτσιφάλι)
Crème Brulee με αρμπαρόριζα, τραγανά εσπεριδοειδή και γλυκό κυδώνι
Malvasia of Crete, Λυραράκης (Μαλβαζία, λιαστός επιδόρπιος οίνος)