Μια βραδιά με γεύσεις της Λήμνου

To «Mare-Marina» στις 17/10 «δένει» στη Λήμνο με ένα ειδικό μενού οινο-γευσιγνωσίας εμπνευσμένο από το «Taste Lemnos –Τhe Book».

Μια βραδιά με γεύσεις της Λήμνου

To «Mare-Marina» στη Μαρίνα Φλοίσβου το Σάββατο 17/10 «δένει» στη Λήμνο. Στις 8 μ.μ. ξεκινάει μια βραδιά εμπνευσμένη από το βιβλίο «Taste Lemnos-The Book» του Αλέξανδρου Παπανδρέου και του Αλέξανδρου Αλεξάνδρου. Oι δύο συγγραφείς θα βρίσκονται στο εστιατόριο, ενώ το ειδικό μενού οινο-γευσιγνωσίας για δύο άτομα (€ 35 το άτομο) που θα σερβιριστεί βασίζεται στις συνταγές και στα υλικά του νησιού, τα οποία συνδυάζει με κρασιά του Κτήματος Χατζηγεωργίου.

Το μενού "Destination Lemnos" περιλαμβάνει:

Μελίχλωρο πανέ με δημητριακά και σιρόπι πετιμέζι – Λευκός Ημιαφρώδης Μoscato d’ Ifestia

Ριζότο κοτόπουλο με εστραγκόν και κένελ από καλαθάκι Λήμνου – Ροζέ Caviro

Λημνιά σαλάτα με κασκαβάλι και παξιμάδιου – Λευκός Ξηρός Λαγοπάτι Μοσχαράκι ραγού με παραδοσιακές χειροποίητες χυλοπίτες Λήμνου (φλωμάρια) –Ερυθρός Λημνία Γη

Σασμάδες με παγωτό καϊμάκι και θυμαρίσιο λημνιό μέλι – Οίνος Φυσικός Γλυκός

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

Στη Βουλιαγμένη, για την πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/12/2022

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.