«Clap the Restaurant» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στο νέο εστιατόριο που παίρνει τη θέση του «Open House» στον τρίτο όροφο του Ιδρύματος ο Μιχάλης Νουρλόγλου θα εμπνέεται από τα αγαπημένα φαγητά της Μαρίας Κάλλας, του Τζακ Νίκολσον και όχι μόνο.

«Clap the Restaurant» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στο νέο εστιατόριο που παίρνει τη θέση του «Open House» στον τρίτο όροφο του Ιδρύματος ο Μιχάλης Νουρλόγλου θα εμπνέεται από τα αγαπημένα φαγητά της Μαρίας Κάλλας, του Τζακ Νίκολσον και όχι μόνο.

«Clap the Restaurant» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - εικόνα 1
Mιχάλης Νουρλόγλου

Στην επόμενή του μετά το «Abovo» επαγγελματική «σεκάνς» ο πολύ ταλαντούχος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου συνεργάζεται με τον Χρήστο Σοκόλη (βλ. «Fresh», «Margherita Pizza Artigianale», Food Concepts κ.α.) σε ένα εστιατόριο που, λόγω ονόματος τουλάχιστον ξεκινάει με το χειροκρότημα… δεδομένο. Το «Clap the Restaurant» που ετοιμάζουν στον τρίτο όροφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε ένα χώρο με θεατρικά/κινηματογραφικά στοιχεία, με φώτα-προβολείς και συμπλέγματα κλαδιών δέντρων στην οροφή, μεγάλο κομμάτι του οποίου βλέπει στην Ακρόπολη, εμπνέεται για το μενού του από τα αγαπημένα πιάτων διάσημων καλλιτεχνών. Μετά μια μικρή ανακαίνιση που ξεκινάει σε καμιά εβδομάδα και θα τελειώσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, γύρω στις 30/10, θα παρουσιαστεί το ολοκληρωμένο γευστικό concept (κάπου μεταξύ 5 και 15/11). Μάθαμε ήδη, πάντως, ότι ο Μιχάλης Κακογιάννης αγαπούσε το risotto Milanese, η Μαρία Κάλλας το ογκρατέν, ο Τζακ Νίκολσον το καρπάτσιο…

Πειραιώς 206, Ταύρος, 2103411908.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
25/11/2022

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".

Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Όχι, δε φταίει εκείνο το σφηνάκι στο τέλος για το hangover σου.