«Clap the Restaurant» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στο νέο εστιατόριο που παίρνει τη θέση του «Open House» στον τρίτο όροφο του Ιδρύματος ο Μιχάλης Νουρλόγλου θα εμπνέεται από τα αγαπημένα φαγητά της Μαρίας Κάλλας, του Τζακ Νίκολσον και όχι μόνο.

«Clap the Restaurant» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στο νέο εστιατόριο που παίρνει τη θέση του «Open House» στον τρίτο όροφο του Ιδρύματος ο Μιχάλης Νουρλόγλου θα εμπνέεται από τα αγαπημένα φαγητά της Μαρίας Κάλλας, του Τζακ Νίκολσον και όχι μόνο.

«Clap the Restaurant» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - εικόνα 1
Mιχάλης Νουρλόγλου

Στην επόμενή του μετά το «Abovo» επαγγελματική «σεκάνς» ο πολύ ταλαντούχος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου συνεργάζεται με τον Χρήστο Σοκόλη (βλ. «Fresh», «Margherita Pizza Artigianale», Food Concepts κ.α.) σε ένα εστιατόριο που, λόγω ονόματος τουλάχιστον ξεκινάει με το χειροκρότημα… δεδομένο. Το «Clap the Restaurant» που ετοιμάζουν στον τρίτο όροφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε ένα χώρο με θεατρικά/κινηματογραφικά στοιχεία, με φώτα-προβολείς και συμπλέγματα κλαδιών δέντρων στην οροφή, μεγάλο κομμάτι του οποίου βλέπει στην Ακρόπολη, εμπνέεται για το μενού του από τα αγαπημένα πιάτων διάσημων καλλιτεχνών. Μετά μια μικρή ανακαίνιση που ξεκινάει σε καμιά εβδομάδα και θα τελειώσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, γύρω στις 30/10, θα παρουσιαστεί το ολοκληρωμένο γευστικό concept (κάπου μεταξύ 5 και 15/11). Μάθαμε ήδη, πάντως, ότι ο Μιχάλης Κακογιάννης αγαπούσε το risotto Milanese, η Μαρία Κάλλας το ογκρατέν, ο Τζακ Νίκολσον το καρπάτσιο…

Πειραιώς 206, Ταύρος, 2103411908.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.