O Δημήτρης Αντωνόπουλος έφαγε στο όμορφο εστιατόριο της οδού Σπευσίππου και αναμεταδίδει.
Κομψό σαν βγαλμένο από φθινοπωρινό φιγουρίνι, το «La Pierrade» στη Σπευσίππου, με τις καρέκλες και τους καναπέδες του ντυμένα σε ασπρόμαυρο πιε-ντε-πουλ, είναι ό,τι πρέπει ύστερα από βόλτα για ψώνια στο Κολωνάκι. Έχει αέρα και σύγχρονο πνεύμα στο ντεκόρ, ενώ το μενού του είναι πιο κλασικό. Σήμα κατατεθέν του είναι η καυτή πέτρα που πασπαλίζεται με χοντρό αλάτι, για να ψήνεις κατά το δοκούν το κρέας σου, ωστόσο για μένα η δύναμή του βρίσκεται στα ζυμαρικά και τα ριζότο.
Ο σεφ (με προϋπηρεσία στο «Boschetto») έχει πολύ καλό χέρι, οπότε δοκιμάζοντας π.χ. πένες με σπαράγγια και προσούτο χαίρεσαι το άψογο βράσιμο των μακαρονιών και το ντελικάτο umami των πράσινων κορφών, ενώ σε κερδίζει και το πολύ καλό χύλωμα σε ένα ριζότο με γαρίδες. Από τα άλλα πράγματα που μου άρεσαν είναι το νεοκλασικό πέστο επιπέδου, συνδυασμένο με κρύα μοσχαρίσια γλώσσα, το μαρινάτο λαβράκι και οι ωραίες τηγανητές πατάτες που συνοδεύουν τα κρέατα. Όσο για το φινάλε, δοκίμασα πλούσια μους σοκολά και ξινούτσικη κρέμα λεμονιού.