«La Pierrade»: Κολωνάκι σε καυτή πέτρα

O Δημήτρης Αντωνόπουλος έφαγε στο όμορφο εστιατόριο της οδού Σπευσίππου και αναμεταδίδει.

«La Pierrade»: Κολωνάκι σε καυτή πέτρα

O Δημήτρης Αντωνόπουλος έφαγε στο όμορφο εστιατόριο της οδού Σπευσίππου και αναμεταδίδει.

«La Pierrade»: Κολωνάκι σε καυτή πέτρα - εικόνα 1

Κομψό σαν βγαλμένο από φθινοπωρινό φιγουρίνι, το «La Pierrade» στη Σπευσίππου, με τις καρέκλες και τους καναπέδες του ντυμένα σε ασπρόμαυρο πιε-ντε-πουλ, είναι ό,τι πρέπει ύστερα από βόλτα για ψώνια στο Κολωνάκι. Έχει αέρα και σύγχρονο πνεύμα στο ντεκόρ, ενώ το μενού του είναι πιο κλασικό. Σήμα κατατεθέν του είναι η καυτή πέτρα που πασπαλίζεται με χοντρό αλάτι, για να ψήνεις κατά το δοκούν το κρέας σου, ωστόσο για μένα η δύναμή του βρίσκεται στα ζυμαρικά και τα ριζότο.

Ο σεφ (με προϋπηρεσία στο «Boschetto») έχει πολύ καλό χέρι, οπότε δοκιμάζοντας π.χ. πένες με σπαράγγια και προσούτο χαίρεσαι το άψογο βράσιμο των μακαρονιών και το ντελικάτο umami των πράσινων κορφών, ενώ σε κερδίζει και το πολύ καλό χύλωμα σε ένα ριζότο με γαρίδες. Από τα άλλα πράγματα που μου άρεσαν είναι το νεοκλασικό πέστο επιπέδου, συνδυασμένο με κρύα μοσχαρίσια γλώσσα, το μαρινάτο λαβράκι και οι ωραίες τηγανητές πατάτες που συνοδεύουν τα κρέατα. Όσο για το φινάλε, δοκίμασα πλούσια μους σοκολά και ξινούτσικη κρέμα λεμονιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.