«La Pierrade»: Κολωνάκι σε καυτή πέτρα

O Δημήτρης Αντωνόπουλος έφαγε στο όμορφο εστιατόριο της οδού Σπευσίππου και αναμεταδίδει.

«La Pierrade»: Κολωνάκι σε καυτή πέτρα

O Δημήτρης Αντωνόπουλος έφαγε στο όμορφο εστιατόριο της οδού Σπευσίππου και αναμεταδίδει.

«La Pierrade»: Κολωνάκι σε καυτή πέτρα - εικόνα 1

Κομψό σαν βγαλμένο από φθινοπωρινό φιγουρίνι, το «La Pierrade» στη Σπευσίππου, με τις καρέκλες και τους καναπέδες του ντυμένα σε ασπρόμαυρο πιε-ντε-πουλ, είναι ό,τι πρέπει ύστερα από βόλτα για ψώνια στο Κολωνάκι. Έχει αέρα και σύγχρονο πνεύμα στο ντεκόρ, ενώ το μενού του είναι πιο κλασικό. Σήμα κατατεθέν του είναι η καυτή πέτρα που πασπαλίζεται με χοντρό αλάτι, για να ψήνεις κατά το δοκούν το κρέας σου, ωστόσο για μένα η δύναμή του βρίσκεται στα ζυμαρικά και τα ριζότο.

Ο σεφ (με προϋπηρεσία στο «Boschetto») έχει πολύ καλό χέρι, οπότε δοκιμάζοντας π.χ. πένες με σπαράγγια και προσούτο χαίρεσαι το άψογο βράσιμο των μακαρονιών και το ντελικάτο umami των πράσινων κορφών, ενώ σε κερδίζει και το πολύ καλό χύλωμα σε ένα ριζότο με γαρίδες. Από τα άλλα πράγματα που μου άρεσαν είναι το νεοκλασικό πέστο επιπέδου, συνδυασμένο με κρύα μοσχαρίσια γλώσσα, το μαρινάτο λαβράκι και οι ωραίες τηγανητές πατάτες που συνοδεύουν τα κρέατα. Όσο για το φινάλε, δοκίμασα πλούσια μους σοκολά και ξινούτσικη κρέμα λεμονιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ποιο εστιατόριο θα ήθελα να έχω ανοίξει": 4 σεφ και restaurateurs απαντούν

4 σημαντικοί εκπρόσωποι της αθηναϊκής εστίασης μιλούν για εκείνα τα μέρη που θα ήθελαν οι ίδιοι να έχουν φτιάξει. Και δεν είναι ασφαλώς τα δικά τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
30/11/2022

Panettone al Parmigiano & Pepe Sichuan, ένα αναπάντεχο deli!

Ένα "αλμυρό" panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις.

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής που τίμησε τη γαστρονομική εξέλιξη της Μεγαλονήσου

Οι Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου απονεμήθηκαν για δεύτερη φορά την Τετάρτη 23/11, από το Αθηνόραμα και τον Φιλελεύθερο, στο ξενοδοχείο "Four Seasons" της Λεμεσού.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Terra bistro"

Διανύοντας τη δέκατη χρονιά του, ένα γευστικό στέκι στην Πάτρα που έχει αγαπηθεί, μας περιμένει ανανεωμένο και φρεσκαρισμένο και για τα χειμερινά μας γευστικά ραντεβού.

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

Αφιέρωμα Brunch: Ξεχωριστές επιλογές για να απολαύσετε την πιο δημοφιλή τάση

Λαχταριστές αυγοπαρασκευές, αφράτα pancakes, χορταστικά σάντουιτς, plant based σπεσιαλιτέ αλλά και επιλεγμένες κοπές, σε ένα γευστικό ραχάτι στην πρωτεύουσα.