«Grilleria»: Licence to grill

Τρία χρόνια μετά το κλείσιμο του «El Pecado», ο Άρης Χατζόπουλος παίζει με φούρνο Josper: το νέο του project κεντράρει στο κρέας.

«Grilleria»: Licence to grill

Τρία χρόνια μετά το κλείσιμο του «El Pecado», ο Άρης Χατζόπουλος παίζει με φούρνο Josper: το νέο του project κεντράρει στο κρέας.

«Grilleria»: Licence to grill - εικόνα 1

Μην απορήσετε αν, σκανάροντας τον κατάλογο του νέου κρεατόφιλου εστιατορίου της Γλυφάδας, πέσει το μάτι σας σε πατάτες «El Pecado» – να τις πάρετε, είναι τραγανές, με μαγιονέζα αρωματισμένη με τρούφα. Ο Άρης Χατζόπουλος, ιδιοκτήτης του επί χρόνια ταυτισμένου με τη διασκέδαση στoυ Ψυρρή bar-restaurant και δηλωμένος λάτρης του μπάρμπεκιου, επέστρεψε με πρωτεϊνούχο project. Στο νέο του εγχείρημα, την «Grilleria», συνεργάζεται με τον φίλο του και γνωστό αρχιτέκτονα και διακοσμητή Σπύρο Σούλη, ο οποίος έχει αναλάβει και το ντεκόρ. Mε τo μάρμαρο, το φυσικό ξύλο, τα μεταλλικά πλέγματα, τα μπαλταδάκια και τα μαχαίρια καρφωμένα στον τοίχο και με τα γλομπάκια να σχηματίζουν το όνομά του, το μαγαζί είναι καλαίσθητα ξεκούραστο και φιλικό, ενώ έχει μια πολύ όμορφη πίσω αυλή με το μπαρ της.

H «Grilleria» ανοίγει μια μεγάλη βεντάλια, που πιάνει από ωραία παρουσιασμένα χοιρινά μπριζολάκια (κρεμασμένα από τσιγκέλια) και burgers (σε κούνια αυτά) μέχρι rib eye, striploin ή το high end του κρέατος που ακούει στο όνομα Kobe beef. Δοκίμασα κάποια πιάτα τις πρώτες ώρες (ούτε καν ημέρες) λειτουργίας του χώρου και, παρότι η κουζίνα χρειαζόταν λίγο ακόμη χρόνο για να βρει απόλυτα το ρυθμό της, πράγμα λογικό, οι δυνατότητες ήταν εμφανείς.

Οι πρώτες ύλες είναι καλοδιαλεγμένες, όλα είναι χειροποίητα κι ο Κώστας Τερζούδης (βλ. παλιότερα «Mezzo Mezzo», «Αkanθus», «Villa Mercedes» κ.ά.) πλαισιώνει το focal point «κρέας» με ωραίες ιδέες από τα πρώτα πιάτα μέχρι τα γλυκά – το crumble κακάο με ξηροκαρπάτη αίσθηση νομίζω ότι θα είναι εκείνο που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Τώρα, το γεγονός ότι ο Άρης Χατζόπουλος έχει στα πλάνα του για τα απογεύματα της Κυριακής λίγο γλέντι, πιθανότατα με κάποιο live, είναι μάλλον αναμενόμενο με τέτοιο… αμαρτωλό παρελθόν.

Πανδώρας 16, Γλυφάδα, 2108981145, 6942010850

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ

«Grilleria»: Licence to grill - εικόνα 2

Τη σαλάτα
Η «Mesclun», με διάφορα baby σαλατικά, ψιλοκομμένο χοιρινό, φιστίκι Αιγίνης και μαστέλο Χίου και dressing βαλσάμικο, είναι πλούσια, καλοανακατεμένη, πολύ γευστική, φρέσκια. Μπορείτε να την επιλέξετε σε κανονικό μέγεθος ή σαν side (€ 12 ή € 5)

«Grilleria»: Licence to grill - εικόνα 3

Τα σουβλάκια «ξιφασκία»
Είναι πιάτο «δύο σε ένα». Ένα σουβλάκι κοτόπουλο κι ένα χοιρινό (€ 11) φτάνουν στο τραπέζι σε όμορφη παρουσίαση, διασταυρωμένα, ήδη έτοιμα για μάχη, αμφότερα πολύ ζουμερά, με μάρτυρες πατάτες τηγανητές και σάλτσα μουστάρδας.

«Grilleria»: Licence to grill - εικόνα 4

Την picanha
Ψημένη έτσι ώστε να παραμείνει πολύ τρυφερή, με το λιπάκι της να έχει κεντήσει πάνω της μια νόστιμη «κουβερτούλα», εμφανίζεται κομμένη σε λεπτά κομμάτια (€ 22). Λίγο αραιή στην περίπτωσή μας η μπεαρνέζ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Terra bistro"

Διανύοντας τη δέκατη χρονιά του, ένα γευστικό στέκι στην Πάτρα που έχει αγαπηθεί, μας περιμένει ανανεωμένο και φρεσκαρισμένο και για τα χειμερινά μας γευστικά ραντεβού.

29/11/2022

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

Αφιέρωμα Brunch: Ξεχωριστές επιλογές για να απολαύσετε την πιο δημοφιλή τάση

Λαχταριστές αυγοπαρασκευές, αφράτα pancakes, χορταστικά σάντουιτς, plant based σπεσιαλιτέ αλλά και επιλεγμένες κοπές, σε ένα γευστικό ραχάτι στην πρωτεύουσα.

Βινύλιο, burgers, pizza και κοκτέιλ στο "1st Koukaki Vinyl Market"

Όλες οι αγάπες συγκεντρωμένες σε ένα Σαββατοκύριακο στη σκιά της Ακρόπολης.

Ο τριάστερος σεφ Mauro Colagreco Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως της UNESCO για τη Βιοποικιλότητα

Ο Ιταλοαργεντίνος chef-patron του τριάστερου "Mirazur" στη Μεντόν είναι ο πρώτος σεφ στην ιστορία της UNESCO που τιμάται με τον συγκεκριμένο τίτλο.

"Κουκούμαβλος" ξανά στη Σαντορίνη!

Το cult εστιατόριο του Νίκου Πουλιάση επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση, στο "Katikies Chromata" στο Ημεροβίγλι.

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.