6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα

Από μικρό, αναζωογονητικό τσίμπημα που μουδιάζει ελαφρώς το στόμα μέχρι κάψα που εκρήγνυται σαν βόμβα: έξι και να καίνε...

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα

από μικρό, αναζωογονητικό τσίμπημα που μουδιάζει ελαφρώς το στόμα μέχρι κάψα που εκρήγνυται σαν βόμβα: έξι και να καίνε...

Το Άδανα Κεμπάπ

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα - εικόνα 1

…του «Μπάρμπα Αλέξη» (σε Κηφισιά, Ρέντη, Νέα Χαλκηδόνα) είναι πολύ καλό, ζουμερό, διάχυτα πικάντικο, όπως του πρέπει, κι έρχεται πάνω σε χειροποίητη πίτα, μαζί με κρεμμύδι πασπαλισμένο­ με σουμάκ. Δυνατή περίπτωση.

Η σάλτσα Hotcha

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα - εικόνα 2

…στο «Food Mafia». Φτιάχνεται με bhut jolokia (από τις πιο καυτερές πιπεριές του πλανήτη) και με μία σταγόνα βγάζεις φωτιές. Ο Ηλίας Σκουλάς τη βάζει στα τάκος με ψητή αστακοουρά που φτιάχνει, αλλά μπορείτε να την αγοράσετε και για το σπίτι.

Το σουτζούκι Αδάνων τηγανιά

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα - εικόνα 3

…στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», εκεί που η Ευριπίδου συναντάει τη Σωκράτους, θα έπρεπε να έρχεται με σήμανση hot, hot, hot! Το σουτζούκι είναι διαολεμένα καυτερό και συνοδεύεται από αβγά μάτια, ντομάτα και γιαούρτι, για να το σβήσεις λίγο.

Οι γαρίδες κανταΐφι

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα - εικόνα 4

…στις «Μαγικές Κατσαρόλες» στο Παλαιό Φάληρο. Πάνω σε τραγανό στρώμα από κανταΐφι, οι φρέσκες γαρίδες με τη γλυκοκαυτερή ένταση του πιπερόμελου του Ναουμίδη εκτοξεύονται σε άλλη διάσταση, ενώ και το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης τους πάει πολύ.

Τα madras και vindaloo

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα - εικόνα 5

…στο «Little India» στη Νέα Ερυθραία. Είναι δύο πιάτα που κάνουν διεθνώς high score στο χρηματιστήριο της πικάντικης γεύσης, και στο χαριτωμένο εστιατόριο της Θάλειας Ματίκα δεν πάνε πίσω. Είναι δε και πολύ οικονομικά.

Tο Phad Bai Grapao

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα - εικόνα 6

…στο όμορφο ταϊλανδέζικο εστιατόριο «Tamarind» στο Μεταξουργείο. Το μοσχαράκι σοτέ, μαγειρεμένο με βλαστάρια μπαμπού, γλυκό βασιλικό και μπόλικο τσίλι είναι αρωματικό, νόστιμο και με χαρακτηριστική, έξτρα πικάντικη πυγμή.

Περισσότερες πληροφορίες

Tamarind, Thai Kitchen

Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο
  • Ethnic κουζίνες

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Little India

Π. Ιωακείμ & Κρήνης 2, Ν. Ερυθραία
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.