«Μοnk»: Πέμπτη με το Κτήμα Χρυσοχόου

Στο wine bar-restaurant της οδού Καρόρη, από τη 1/10 και κάθε Πέμπτη, σας περιμένουν οινο-κεντρικά αφιερώματα. Πρώτος καλεσμένος, το Κτήμα Χρυσοχόου.

«Μοnk»: Πέμπτη με το Κτήμα Χρυσοχόου

Στο wine bar-restaurant της οδού Καρόρη, από τη 1/10 και κάθε Πέμπτη, σας περιμένουν ενδιαφέροντα οινο-κεντρικά αφιερώματα. Πρώτος καλεσμένος, το Κτήμα Χρυσοχόου.

«Μοnk»: Πέμπτη με το Κτήμα Χρυσοχόου - εικόνα 1

Ξεκίνησε η σεζόν και το «Μοnk Grapes & Spirits» όχι μόνο επέστρεψε στο πόστο του άλλα ήδη έχει διαμορφώσει το οινικό του πρόγραμμα. Ο σομελιέ του… «μοναχού» της οδού Καρόρη, Βασίλης Παπαδόπουλος, επιμελείται μια σειρά από βραδιές αφιερωμένες στο κρασί: ανάλογα με την εβδομάδα, αυτό μπορεί να σημαίνει είτε τη γνωριμία κάποιας ετικέτας σε προνομιακή τιμή, είτε πάντρεμα κρασιών ενός οινοποιείου με αντίστοιχα πιάτα, είτε άλλοτε θεματικές βραδιές παρουσίασης/δοκιμής τεσσάρων κρασιών μιας συγκεκριμένης χώρας ή μιας συγκεκριμένης ποικιλίας. Η αρχή γίνεται αυτή την Πέμπτη 1/10 με ένα wine dinner με το Κτήμα Χρυσοχόου στο επίκεντρο, το οποίο ξεκινά στις 8 μ.μ., περιλαμβάνει τέσσερα κρασιά και τέσσερα πιάτα και κοστίζει € 30 το άτομο. Στο ειδικά διαμορφωμένο μενού το Ξινόμαυρο έχει αναμενόμενα την τιμητική του:

Σαλάτα κοτόπουλο με κρουτόν, καλαμπόκι, τοματίνια και σάλτσα παρμεζάνας
Άσπρο από Μαύρο 2014- λευκό (Ξινόμαυρο)

Μανιτάρια του δάσους με με καπνιστό χοιρινό Μάνης
Μαύρο 2014 –ερυθρό (Μerlot & Ξινόμαυρο)

Ταλιάτα από σπαλομπριζόλα μόσχου τριών εβδομάδων ωρίμανσης με baby πατάτες, ρόκα και καπνιστό αλάτι Κύπρου
Κτήμα Χρυσοχόου 2008 Π.Ο.Π. –ερυθρό (Ξινόμαυρο)

Μους λευκής σοκολάτας με φρούτα του δάσους
Bijoux 2014- ροζέ ημίγλυκος (Μοσχάτο & Ξινόμαυρο)

Περισσότερες πληροφορίες

Monk

Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.