«Μοnk»: Πέμπτη με το Κτήμα Χρυσοχόου

Στο wine bar-restaurant της οδού Καρόρη, από τη 1/10 και κάθε Πέμπτη, σας περιμένουν οινο-κεντρικά αφιερώματα. Πρώτος καλεσμένος, το Κτήμα Χρυσοχόου.

«Μοnk»: Πέμπτη με το Κτήμα Χρυσοχόου

Στο wine bar-restaurant της οδού Καρόρη, από τη 1/10 και κάθε Πέμπτη, σας περιμένουν ενδιαφέροντα οινο-κεντρικά αφιερώματα. Πρώτος καλεσμένος, το Κτήμα Χρυσοχόου.

«Μοnk»: Πέμπτη με το Κτήμα Χρυσοχόου - εικόνα 1

Ξεκίνησε η σεζόν και το «Μοnk Grapes & Spirits» όχι μόνο επέστρεψε στο πόστο του άλλα ήδη έχει διαμορφώσει το οινικό του πρόγραμμα. Ο σομελιέ του… «μοναχού» της οδού Καρόρη, Βασίλης Παπαδόπουλος, επιμελείται μια σειρά από βραδιές αφιερωμένες στο κρασί: ανάλογα με την εβδομάδα, αυτό μπορεί να σημαίνει είτε τη γνωριμία κάποιας ετικέτας σε προνομιακή τιμή, είτε πάντρεμα κρασιών ενός οινοποιείου με αντίστοιχα πιάτα, είτε άλλοτε θεματικές βραδιές παρουσίασης/δοκιμής τεσσάρων κρασιών μιας συγκεκριμένης χώρας ή μιας συγκεκριμένης ποικιλίας. Η αρχή γίνεται αυτή την Πέμπτη 1/10 με ένα wine dinner με το Κτήμα Χρυσοχόου στο επίκεντρο, το οποίο ξεκινά στις 8 μ.μ., περιλαμβάνει τέσσερα κρασιά και τέσσερα πιάτα και κοστίζει € 30 το άτομο. Στο ειδικά διαμορφωμένο μενού το Ξινόμαυρο έχει αναμενόμενα την τιμητική του:

Σαλάτα κοτόπουλο με κρουτόν, καλαμπόκι, τοματίνια και σάλτσα παρμεζάνας
Άσπρο από Μαύρο 2014- λευκό (Ξινόμαυρο)

Μανιτάρια του δάσους με με καπνιστό χοιρινό Μάνης
Μαύρο 2014 –ερυθρό (Μerlot & Ξινόμαυρο)

Ταλιάτα από σπαλομπριζόλα μόσχου τριών εβδομάδων ωρίμανσης με baby πατάτες, ρόκα και καπνιστό αλάτι Κύπρου
Κτήμα Χρυσοχόου 2008 Π.Ο.Π. –ερυθρό (Ξινόμαυρο)

Μους λευκής σοκολάτας με φρούτα του δάσους
Bijoux 2014- ροζέ ημίγλυκος (Μοσχάτο & Ξινόμαυρο)

Περισσότερες πληροφορίες

Monk

Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.