«Μοnk»: Πέμπτη με το Κτήμα Χρυσοχόου

Στο wine bar-restaurant της οδού Καρόρη, από τη 1/10 και κάθε Πέμπτη, σας περιμένουν οινο-κεντρικά αφιερώματα. Πρώτος καλεσμένος, το Κτήμα Χρυσοχόου.

«Μοnk»: Πέμπτη με το Κτήμα Χρυσοχόου

Στο wine bar-restaurant της οδού Καρόρη, από τη 1/10 και κάθε Πέμπτη, σας περιμένουν ενδιαφέροντα οινο-κεντρικά αφιερώματα. Πρώτος καλεσμένος, το Κτήμα Χρυσοχόου.

«Μοnk»: Πέμπτη με το Κτήμα Χρυσοχόου - εικόνα 1

Ξεκίνησε η σεζόν και το «Μοnk Grapes & Spirits» όχι μόνο επέστρεψε στο πόστο του άλλα ήδη έχει διαμορφώσει το οινικό του πρόγραμμα. Ο σομελιέ του… «μοναχού» της οδού Καρόρη, Βασίλης Παπαδόπουλος, επιμελείται μια σειρά από βραδιές αφιερωμένες στο κρασί: ανάλογα με την εβδομάδα, αυτό μπορεί να σημαίνει είτε τη γνωριμία κάποιας ετικέτας σε προνομιακή τιμή, είτε πάντρεμα κρασιών ενός οινοποιείου με αντίστοιχα πιάτα, είτε άλλοτε θεματικές βραδιές παρουσίασης/δοκιμής τεσσάρων κρασιών μιας συγκεκριμένης χώρας ή μιας συγκεκριμένης ποικιλίας. Η αρχή γίνεται αυτή την Πέμπτη 1/10 με ένα wine dinner με το Κτήμα Χρυσοχόου στο επίκεντρο, το οποίο ξεκινά στις 8 μ.μ., περιλαμβάνει τέσσερα κρασιά και τέσσερα πιάτα και κοστίζει € 30 το άτομο. Στο ειδικά διαμορφωμένο μενού το Ξινόμαυρο έχει αναμενόμενα την τιμητική του:

Σαλάτα κοτόπουλο με κρουτόν, καλαμπόκι, τοματίνια και σάλτσα παρμεζάνας
Άσπρο από Μαύρο 2014- λευκό (Ξινόμαυρο)

Μανιτάρια του δάσους με με καπνιστό χοιρινό Μάνης
Μαύρο 2014 –ερυθρό (Μerlot & Ξινόμαυρο)

Ταλιάτα από σπαλομπριζόλα μόσχου τριών εβδομάδων ωρίμανσης με baby πατάτες, ρόκα και καπνιστό αλάτι Κύπρου
Κτήμα Χρυσοχόου 2008 Π.Ο.Π. –ερυθρό (Ξινόμαυρο)

Μους λευκής σοκολάτας με φρούτα του δάσους
Bijoux 2014- ροζέ ημίγλυκος (Μοσχάτο & Ξινόμαυρο)

Περισσότερες πληροφορίες

Monk

Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Lesante Cape": Η ελληνική φιλοξενία συναντά την υψηλή γαστρονομία μέσα από τις δημιουργίες του Σταύρου Υφαντίδη

Το πιο πρόσφατο εγχείρημα της Lesante Collection στη Ζάκυνθο βάζει τη γεύση στο επίκεντρο αντλώντας έμπνευση από την ελληνική παράδοση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/03/2024

Τι σημαίνει να είσαι σεφ-πατρόν στην εστιατορική Αθήνα του τώρα

Άνταμ Κοντοβάς, Δήμος Σαμουράκης και Χάρης Νικολούζος μιλούν για την απόφαση να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο.

'Linovatis': Στην Κηφισιά, το κρασί αποκτά φωνή

Το φροντισμένο wine bistro στην Πλάκα των Βορείων Προαστίων προσεγγίζει το κρασί με το δικό του στυλ.

Nebbiolo

Το νέο μέλος της οικογένειας των οινόφιλων εστιατορίων "Brunello" και "Barolo" έκανε ποδαρικό με το δεξί στην Εκάλη. Κομψή ζεστασιά τόσο στο χώρο όσο και στην ιταλική κουζίνα που επιμελείται ο Θοδωρής Παπανικολάου.

Gorlomi

Θερμή μητροπολιτική κλασική αύρα, class και ευφορική ενέργεια σ’ ένα καινούργιο hot ρεστοράν της Αθήνας. Η fine comfort κουζίνα έχει υπογραφή made in Italy από τον αστεράτο σεφ Lucca Piscazzi.

Αναζητώντας τον καλύτερο Έλληνα σομελιέ του 2024

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2024, με τη συμμετοχή 14 συνολικά διαγωνιζομένων, θα λάβει χώρα στις 2 Μαρτίου.

Ο Ferran Adrià μαγείρεψε "Alchemist": Βρεθήκαμε στο κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς

Τρεις avant-garde σεφ, menu dégustation 46 σταδίων, μια γιορτή προς τιμήν της κληρονομιάς του "El Bulli" και του Ferran Adrià, του σεφ που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο τρώει ο κόσμος τον 21ο αιώνα. Η πρωτοπορία αντεπιτίθεται με όραμα έναν πιο δίκαιο και νόστιμο πλανήτη και το "αθηνόραμα" ήταν εκεί.