«Amici»: Φιλικά και πειραιώτικα

Το νέο εστιατόριο της Ακτής Θεμιστοκλέους κινείται σε μεσογειακά γευστικά μονοπάτια.

«Amici»: Φιλικά και πειραιώτικα

Το νέο εστιατόριο της Ακτής Θεμιστοκλέους κινείται σε μεσογειακά γευστικά μονοπάτια.

«Amici»: Φιλικά και πειραιώτικα - εικόνα 1

Στο ντεκόρ του ζεστά μοντέρνου χώρου του εστιατορίου που έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του καλοκαιριού στην Ακτή Θεμιστοκλέους, εκτός από μια χαρακτηριστική καμάρα «ντυμένη» με κόκκινο τουβλάκι, «δένουν» διαφορετικά πλακάκια, ξύλο, μέταλλο, γλόμποι περασμένους σε σχοινιά...

Όσο για την κουζίνα του «Amici», είναι μεσογειακή, κι έχει να προτείνει πιάτα όπως κροκέτες από μπριάμ λαχανικών με σος γιαουρτιού, κριθαρότο μανιταριών με κρέμα τυριού taleggio, μυλοκόπι με χόρτα εποχής και μαρμελάδα ντομάτας-κάππαρης, λαβράκι με πουρέ μελιτζάνας ή πανσέτα με πουρέ πατάτας, με τις τιμές του να δείχνουν αρκετά λογικές. Περισσότερα για τις επιδόσεις του θα σας γράψουμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.