«Etnico: Στην Κολοκοτρώνη του κόσμου

Μεξικό, λίγη Αραβία και λίγη Ινδία συμπράττουν γευστικά στο νέο πολυεθνικό streetfood στέκι που υπογράφει η ομάδα του «Altamira». Είναι νόστιμο, οικονομικό και κοιμάται αργά.

«Etnico: Στην Κολοκοτρώνη του κόσμου

Μεξικό, λίγη Αραβία και λίγη Ινδία συμπράττουν γευστικά στο νέο πολυεθνικό streetfood στέκι που υπογράφει η ομάδα του «Altamira». Είναι νόστιμο, οικονομικό και κοιμάται αργά.

«Etnico: Στην Κολοκοτρώνη του κόσμου - εικόνα 1

Eχει μια όμορφη χρωματική ζεστασιά το «Etnico». Με μια κόκκινη-μπλε μπορντούρα, σαν μαροκινό μοτίβο, ισπανικά χειροποίητα πλακάκια και ώχρα στους τοίχους, «εικονογράφησαν» οι αρχιτεκτόνισσες Μαρία Καλαϊδοπούλου και Νάσια Μούκα την ιδέα της ομάδας του εστιατορίου «Altamira» να παρουσιάσει τη multi-ethnic γευστική της εμπειρία σε άλλο... format. Και εγένετο αυτή η βερσιόν δρόμου στην Κολοκοτρώνη, λειτουργική, μοντέρνα έθνικ, με γήινα υλικά και απλές, αναγνωρίσιμες γεύσεις –σαν να λέμε πολυεθνική εσπεράντο– ανάμεσα στα μαγαζιά και τα μπαρ του κέντρου. Μπορείς να καθίσεις στους πάγκους από ξύλο και μέταλλο στο πεζοδρόμιο και να φας κάτι στα γρήγορα όλες τις ώρες.

Δοκίμασα την πολύ συμπαθητική φρέσκια σαλάτα Corazon με λιαστή ντομάτα, σταφίδα, σουσάμι και ρόδι και από τα τυλιχτά την πλούσια, πολύ καλή chimichanga de pollo, που είναι τηγανητή μαλακή τορτίγια γεμιστή με πολύ νόστιμο κοτόπουλο μαριναρισμένο σε τεκίλα, κόλιανδρο, κύμινο και τσίλι, με sour cream, κόκκινα φασόλια και πιπεριές jalapenos, και ωραία καρυκευμένο φαλάφελ, με αγγούρι, φρέσκο και πίκλα, μπαμπαγκανούς και μελιτζάνες με μια ωραία πινελιά τζίντζερ. Και το τυλιχτό chili con carne με ρύζι και πιπεριές το βρήκα χορταστικό και ισορροπημένο πικάντικο: ούτε πολύ ήπιο ούτε πύραυλος.

Τα υλικά είναι φρέσκα και, παρότι τα wraps είναι αρκούντως πληθωρικά, δεν βαραίνεις, πράγμα καλό και το μεσημέρι, όταν δεν προβλέπεται σιέστα, και αργά το βράδυ, μετά το ξενύχτι (το «Etnico» μένει ανοιχτό μέχρι τις 5 το πρωί). Από ποτά σερβίρουν φρέσκους χυμούς με φρούτα και λαχανικά, παγωμένες Margaritas, sangria και μπίρες. Και κάτι τελευταίο: κάπου μέσα, σε μια γωνιά, «κρύβεται» μια προσωπογραφία που κάποιος άγνωστος έφτιαξε στο τζάμι, όταν ήταν βαμμένο με άσπρη μπογιά και περίμενε τους νέους ιδιοκτήτες. Τους άρεσε και την κράτησαν. Street food και λίγη street art...

Street spirit σε τρεις κινήσεις

«Etnico: Στην Κολοκοτρώνη του κόσμου - εικόνα 2

Wrap list
Έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε ινδικά πιτάκια samosas με γέμιση λαχανικών (€ 3,30), φαλάφελ (€ 2,50 το μικρό, 3,50 το μεγάλο) και τραγανές ή μαλακές τορτίγες: μεξικάνικα burritos με κρέας ή χορτοφαγικά (€ 4), chimichangas (€ 3 η μικρή, € 4,50 η μεγάλη) και quesadillas (€ 3,80).

«Etnico: Στην Κολοκοτρώνη του κόσμου - εικόνα 3

Παγωμένη Margarita
Εμφανίζεται με street αμφίεση, σε χαριτωμένο πλαστικό ποτηράκι, με λεμόνι ή φρέσκια φράουλα (€ 3,50), υπάρχει όμως και μια τρίτη πιο ασυνήθιστη εκδοχή: μια μίνι Margarita Aqua de Jamaica, με τσάι ιβίσκου (€ 2,50), ελαφριά κι ευκολόπιοτη.

«Etnico: Στην Κολοκοτρώνη του κόσμου - εικόνα 4

Και το γλυκό
Ψηφίζω την tarta mexicana (€ 2,50) με σοκολάτα και κρέμα και ανάμεσά τους λεπτές τορτίγες. Από εκεί και πέρα, υπάρχει το Jamaica (πυκνή μους σοκολάτας με ρούμι) και πανοκότα με γάλα καρύδας και σιρόπι αγαύης αντί για ζάχαρη, ανάλαφρη, αλλά με αρκετά ζελατινοειδή αίσθηση (€ 2).

Περισσότερες πληροφορίες

Etnico

Κολοκοτρώνη 22 & Χαβρίου, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.