6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας

Εξαιρετικές πρώτες ύλες, προσεγμένες μαγειρικές τεχνικές, ευφάνταστες συνθέσεις: τα πάντα συνωμοτούν για απίθανες θαλασσινές σπεσιαλιτέ και απολαύσεις.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας

Εξαιρετικές πρώτες ύλες, προσεγμένες μαγειρικές τεχνικές, ευφάνταστες συνθέσεις^ τα πάντα συνωμοτούν για απίθανες θαλασσινές σπεσιαλιτέ και απολαύσεις.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας - εικόνα 1

Αστακός a la minute στο «F+W»
Ψήνουν μπροστά σου την ουρά και τη δαγκάνα του αστακού, περιχύνοντάς τα με ένα κονσομέ από λάδι αστακού, μαζί με δροσιστική, πιπεράτη ρέβα και γιαπωνέζικο shiso. O Ολιβιέ Καμπανά κεντάει με αυτόν το νεολογισμό-βόμβα umami.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας - εικόνα 2

Σολομός και χέλι στο «Milos Estiatorio»
Τα έχετε φάει και αλλού, αλλά τα καλούδια του Έξαρχου που φέρνει το «Milos» από τη Θράκη απλώς δεν παίζονται. Απίθανα μελωμένος κι ελαφοκαπνισμένος σολομός κι ένα πλούσιο βουτυράτο χέλι ζημιά.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας - εικόνα 3

Χταποδάκι λιαστό στα «Γιουβετσάκια» της Γλυφάδας
Το τρώμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά έτσι όπως το περιποιείται ο κ. Χάρης Τζίτζης σπανίως το βρίσκεις. Είναι κυριολεκτικά μελωμένο, γλυκοφάγωτο και μερακλίδικο, χωρίς να χάνει όμως το τσαγανό του.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας - εικόνα 4

Καραβίδα ταρτάρ στον «Παπαϊωάννου»
Είναι απίθανη η γλύκα της σάρκας της και το κοντράστ με τα αβγά της, που κριτσανίζουν σαν ωραίο χαβιάρι. Είναι από τα ωραιότερα πράγματα που φέρνει ο Γιώργος Παπαϊωάννου, αναδεικνύοντας έτσι τη σημασία των υλικών.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας - εικόνα 5

Χταπόδι ψητό στο «Ούζομπαρ»
Τέτοιο μερακλαντάν χταπόδι δεν έχω ξαναφάει. Φρέσκο, εκ Καλύμνου, χτυπημένο όπως πρέπει και ουχί παραγουλιασμένο, ζουμερό σαν τον αφρό της θάλασσας αλλά και σέρτικο έτσι όπως ψήνεται τέλεια στη σχάρα.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας - εικόνα 6

Ανεμώνες στον «Κόλλια»
Οι ανεμώνες της θάλασσας μοιάζουν με φαντεζί λουλούδια, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι φυτά, αλλά ανθόζωα. Έτσι όπως τις ελαφροτηγανίζει ο Κόλλιας, πάντως, είναι νοστιμότατες και μοιάζουν με αφράτο μυαλό με θαλασσινό άρωμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιουβετσάκια

Ιθώμης 20 & Μορέως, Άνω Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.