6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο

Mε το Τριώδιο να ανοίγει νωρίς νωρίς φέτος, ιδού έξι ωραίες ταβέρνες για να το γλεντήσουμε!

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο

Μόλις κρύψαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε απ’ το μπαούλο τα αποκριάτικα, με το Τριώδιο να ανοίγει νωρίς νωρίς φέτος. Ιδού έξι ωραίες ταβέρνες για να το γλεντήσουμε!

Μονοκατοικία

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο - εικόνα 1

Τολμηρό νεο-arte povera look σε ανακαινισμένο χώρο που προβάλλει τα τούβλα του. Καλή καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, πρωτότυπο ριζότο με άγρια μανιτάρια και πετιμέζι, τρυφερό μοσχαράκι στιφάδο, νόστιμος ντοματένιος καγιανάς με λουκάνικο, ωραίο τρίγωνο με κρέμα, μήλα και γρανίτα κρασιού.

Εν Ελλάδι

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο - εικόνα 2

Αίσθηση μοντέρνας ταβέρνας, μαζί με αστικό παλιομοδίτικο άρωμα. Την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Μιχάλης Ντουνέτας^ παστίτσιο με μοσχαρίσια ουρά και αφράτη κρέπα πατάτας, γόνος καλαμαριού με ντιπ ταραμά, πληθωρικό αρνάκι φρικασέ με σταμναγκάθι και μοσχαρίσια μάγουλα με σπαστές πατάτες και χόρτα.

Κωσταντώνηδες

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο - εικόνα 3

Ψαγμένη ταβέρνα με γλυκιά ατμόσφαιρα, ωραία ζωντανή μουσική και πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Εξαιρετικό κριθαρότο με βοδινή ουρά και λάδι τρούφας, λαχανοσαλάτα με ξερά σύκα και σάλτσα πορτοκαλιού, τραγανοί γκιουζλεμέδες, μυρωδάτη τηγανιά με μουστάρδα, θυμάρι και ξερό κόλιανδρο.

Δράμι

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο - εικόνα 4

Νεο-παραδοσιακό στιλ, με πολλές γενιές μπακάλικων να ζωντανεύουν όμορφα στη σάλα του. Σέρτικη πολίτικη σαλάτα, τραγανοί τυρολουκουμάδες με καβουρδισμένο αμύγδαλο, γκιουζλεμές γεμισμένος με καβουρμά, φέτα και μυρωδικά, «κλέφτικο του Μοριά» ήτοι πανσέτα σουβλάκι με νόστιμες ψητές ντομάτες.

Mezze

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο - εικόνα 5

Τουβλάκια, παλιακά πορτοπαράθυρα, εμαγιέ ρετρό φωτιστικά σ’ έναν καλλωπισμένο χώρο. Τυροκροκέτες αέρινες, σαγανάκι τυριών πληθωρικό και νόστιμο, πολύ καλό μπουγιουρντί, εντυπωσιακή σούβλα, ωραιότατη τσιπούρα ψημένη σε κρούστα αλατιού^ επιμέλεια από τον Νίκο Φωτιάδη και καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας στα Κάρβουνα

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο - εικόνα 6

Eλληνο-ποπ διακόσμηση με old fashioned προϊόντα. Xοιρινά μπριζολάκια με καροτάκι βουτύρου, σουσάμι, πατάτες, σάλτσα πορτοκάλι και μέλι^ μιλφέιγ ψητών λαχανικών με μαστέλο Χίου^ κοτόπουλο σε φωλιά κανταϊφιού με σος μαστίχας και μπέικον.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Mezze Glyfada

Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μονοκατοικία

Φιλικής Εταιρείας 39, Κάτω Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Δράμι

Φιλικής Εταιρείας & Λαοδίκης 22, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.