Τα ΒορΟινά: ραντεβού με τα "βόρεια" κρασιά

Η ένωση οινοπαραγωγών Οίνοι Βορείου Ελλάδος επιστρέφει για το καθιερωμένο ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό την Κυριακή 1/2 στη «Μεγάλη Βρεταννία», αλλά οι παράλληλες εκδηλώσεις ξεκίνησαν ήδη.

Τα ΒορΟινά: ραντεβού με τα «βόρεια» κρασιά

Οινόφιλος; Έσo έτοιμος. Η ένωση οινοπαραγωγών Οίνοι Βορείου Ελλάδος επέστρεψε για το καθιερωμένο ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό την Κυριακή 1/2 στη "Μεγάλη Βρεταννία", αλλά οι παράλληλες εκδηλώσεις –κι είναι πολλές– ξεκίνησαν ήδη.

Τα ΒορΟινά: ραντεβού με τα "βόρεια" κρασιά - εικόνα 1

Με ένα οινικό "μπουκέτο" λευκών, ροζέ και κόκκινων κρασιών, αφρωδών, ξηρών, γλυκών, φετινών ή παλιότερων εσοδειών, η ένωση οινοπαραγωγών Οίνοι Βορείου Ελλάδος επιστρέφει για το καθιερωμένο ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό την Κυριακή 1/2 στη "Μεγάλη Βρεταννία"*. Φέτος μάλιστα, που τα ΒορΟινά φιλοξενούν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων, οι οινόφιλοι έχουν την ίδια μέρα δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τελική του φάση, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον "εξτραδάκι": πολλές παράλληλες εκδηλώσεις "τρέχουν" στην πόλη από τις 23/1.

Το "Vintage" ετοιμάζει μια σειρά από βορειοελλαδίτικα flights (23/1-1/2), το "Heteroclito" σερβίρει βορειοελλαδίτικα κρασιά με το ποτήρι (23/1-2/2), και το "Kiki de Grece" κάνει focus στο Ξινόμαυρο και στη Μαλαγουζιά (23/1-2/2), ενώ τις ίδιες ημέρες (23/1-1/2) το "Sale Bianco" στη Γλυφάδα, το "Θείο Τραγί" στα Πετράλωνα, το "Silver Casa" στη Βουλιαγμένη και το "Fabrica de Vino" στην Εμμανουήλ Μπενάκη εστιάζουν στα κρασιά του Κτήματος Πόρτο Καρράς. Η "Οκτάνα" στο Παγκράτι συστήνει σε ποτήρι το λευκό (Traminer) και το ερυθρό (Cabernet Sauvignon) Κτήμα Αβέρωφ (23/1) για να συνεχίσει με τα Ξινόμαυρα του ίδιοι οινοποιείου (29/1), το "Oinoscent" αφιερώνει μια εβδομάδα στα κρασιά των Οίνων Βορείου Ελλάδας, με την πρώτη ημέρα της (26/1) να εστιάζει στα κρασιά της Ηπείρου.

Σημειώστε επίσης στην ατζέντα σας ότι το εστιατόριο "F+W by Olivier Campanha" στο Κολωνάκι ετοιμάζει μια ενδιαφέρουσα οινική "αναμέτρηση" (27/1) φέρνοντας αντιμέτωπα το Pinot Noir με το Βλάχικο, το Cabernet Sauvignon με το Ξινόμαυρο και το Chardonnay με τη Ντεμπίνα, το "Vein" στη Γλυφάδα διοργανώνει μια βραδιά (27/1) για τα επιδόρπια κρασιά του ελληνικού Βορρά, το "Mono" στην Πλάκα συνδυάζει πέντε πιάτα της κουζίνας του με πέντε κρασιά Βόρειων παραγωγών (28/1) συνθέτοντας ένα ενδιαφέρον ειδικό μενού, ενώ το ίδιο κάνει και η "Cookoovaya" (επίσης στις 28/1) στην περιοχή του Χίλτον. Μια ημέρα μετά, το "City Bar" στο City Link ποντάρει ταυτόχρονα σε λευκό και κόκκινο, παρουσιάζοντας κρασιά έξι παραγωγών με τα συνοδευτικά τους πιάτα. Είναι κι άλλοι οι χώροι που συμμετέχουν, με το πρόγραμμα να εμπλουτίζεται ακόμη και τώρα. Περισσότερες πληροφορίες και τιμές για κάθε εκδήλωση θα βρείτε στο www.voroina.gr

* Ωράριο ΒορΟινών:
11 π.μ.-5 μ.μ. για τους επαγγελματίες (είσοδος με πρόσκληση / επαγγελματική κάρτα), 5 μ.μ.-10 μ.μ. για το οινόφιλο κοινό (είσοδος: € 5)

Περισσότερες πληροφορίες

Sale Bianco

Μάρκου Μπότσαρη 10, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Oinoscent

Βουλής 45-47, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Heteroclito

Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Kiki de Grece

Ηπίτου και Βουλής 38, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Vintage

Μητροπόλεως 66-68, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Cookoovaya

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.