Μουσική σαν συνταγή: Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγείρεψε στην παρουσίαση του πρόγραμματος του Συνόλου Μουσικής Δωματίου KYKLOS.
Έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο διάλεξε για να παρουσιάσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του για το καλλιτεχνικό έτος 2014-2015 το Σύνολο Μουσικής Δωματίου KYKLOS. Ζήτησε από τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου να παρουσιάσει ένα μενού, εμπνευσμένο από τους ήχους της μουσικής του Συνόλου. Μετά το παράγγελμα «ακούστε τις γεύσεις μας» κι ενώ δύο τρομπέτες έπαζαν fanfare του Ιγκόρ Στραβίνσκι ο σεφ παρουσίαζε έναν-έναν τους μουσικούς, όπως θα παρουσίαζε όλα τα στάδια μιας συνταγής του εξηγώντας τις διαβαθμίσεις των γεύσεων και τις αποχρώσεις της, επιχειρώντας να την συνδέσει με την οργάνωση της μουσικής τέχνης. Με λίγα λόγια επιχειρώντας να συνδέσει το φαγητό με τη μουσική που παρουσίασαν αργότερα με όργανα και τα ηχοχρώματά τους οι μουσικοί. Στο τέλος της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο προαύλιο του Ωδείου Αθηνών, οι προσκεκλημένοι και τα μέλη του Συνόλου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους «ήχους» που μετουσίωσε σε γεύσεις ο Λευτέρης Λαζάρου, συνδέοντας έτσι και την αίσθηση γεύσης με την αίσθηση της ακοής.
photo credit: timefuse photography