Ο σεφ κι οι μουσικοί

Μουσική σαν συνταγή: Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγείρεψε στην παρουσίαση του πρόγραμματος του Συνόλου Μουσικής Δωματίου KYKLOS.

Ο σεφ κι οι μουσικοί

Μουσική σαν συνταγή: Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγείρεψε στην παρουσίαση του πρόγραμματος του Συνόλου Μουσικής Δωματίου KYKLOS.

Ο σεφ κι οι μουσικοί - εικόνα 1

Έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο διάλεξε για να παρουσιάσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του για το καλλιτεχνικό έτος 2014-2015 το Σύνολο Μουσικής Δωματίου KYKLOS. Ζήτησε από τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου να παρουσιάσει ένα μενού, εμπνευσμένο από τους ήχους της μουσικής του Συνόλου. Μετά το παράγγελμα «ακούστε τις γεύσεις μας» κι ενώ δύο τρομπέτες έπαζαν fanfare του Ιγκόρ Στραβίνσκι ο σεφ παρουσίαζε έναν-έναν τους μουσικούς, όπως θα παρουσίαζε όλα τα στάδια μιας συνταγής του εξηγώντας τις διαβαθμίσεις των γεύσεων και τις αποχρώσεις της, επιχειρώντας να την συνδέσει με την οργάνωση της μουσικής τέχνης. Με λίγα λόγια επιχειρώντας να συνδέσει το φαγητό με τη μουσική που παρουσίασαν αργότερα με όργανα και τα ηχοχρώματά τους οι μουσικοί. Στο τέλος της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο προαύλιο του Ωδείου Αθηνών, οι προσκεκλημένοι και τα μέλη του Συνόλου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους «ήχους» που μετουσίωσε σε γεύσεις ο Λευτέρης Λαζάρου, συνδέοντας έτσι και την αίσθηση γεύσης με την αίσθηση της ακοής.

photo credit: timefuse photography

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.