Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το κλασικό γαλλικό ρεστοράν της Λάχητος, το οποίο κλείνει φέτος τέσσερις δεκαετίες ιστορίας.
1. Η entrecote Cafe de Paris ήταν το σήμα κατατεθέν από τότε που οι αδερφοί Σπύρος και Βασίλης Πολυμέρης άνοιξαν το εστιατόριό τους πίσω από την αμερικανική πρεσβεία. Τα βασικά συστατικά της περίφημης βουτυράτης σάλτσας έφερε ο τότε μάγειρας από το πρώτο «Cafe de Paris» της Γενεύης, στην κουζίνα του οποίου δούλευε προηγουμένως.
2. Από τη σάλα του εστιατόριου, που από το 1999 διαχειρίζονται ο Βασίλης Πολυμέρης και ο γιος του Γιώργος, έχουν περάσει πολλοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες, ανάμεσά στους οποίους ο Ντέμης Ρούσος, η Νάνα Μούσχουρη, η Μονσερά Καμπαγέ, η Μελίνα Μερκούρη, ο Μιχάλης Πολατώφ, ο Γιάννης Μόραλης κ.ά.
3. Τα πιάτα που χαρακτηρίζουν την κλασική κουζίνα του «Σπύρος και Βασίλης», εκτός της περίφημης entrecote, είναι η τερίνα φουαγκρά, τα σαλιγκάρια μπουργκινιόν, τα βατροχοπόδαρα προβενσάλ και ο κρασάτος κόκορας (coq au vin). Αν λείψουν, θα γίνει... μανιφεστασιόν.
4. Στα σαράντα χρόνια της ιστορίας του έχουν γίνει τρεις ανακαινίσεις – η τελευταία προ πενταετίας. Διατηρεί την ατμοσφαιρική αύρα ενός χώρου με την πατίνα του χρόνου, αλλά την αποδίδει με πιο ανάλαφρους κώδικες, οπότε μην απορήσετε που εκτός από τους σταθερούς πελάτες θα δείτε και τα παιδιά τους ή ακόμη και τα εγγόνια τους.