Αλλαγή φρουράς στο «Danai Beach Resort»

Μια έκπληξη μας περίμενε κατά την τελευταία μας επίσκεψη στο «Squirrel» στη Χαλκιδική: ένας νέος σεφ υπέγραφε το μενού που δοκιμάσαμε.

Αλλαγή φρουράς στο «Danai Beach Resort»

Μια έκπληξη μας περίμενε κατά την τελευταία μας επίσκεψη στο «Squirrel» του «Danai Beach Resort» στη Χαλκιδική. Ένας νέος σεφ υπέγραφε το μενού που δοκιμάσαμε. Λέγεται Βασίλης Μουρατίδης και αντικαθιστά τον Ερβέ Προνζάτο, ο οποίος θα βρίσκεται για φέτος στην Αυστρία. Ο Μουρατίδης βέβαια ήταν sous chef του «Squirrel» από το 2009, γι’ αυτό και διαδέχτηκε με τόση ευκολία και δυναμισμό τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο επί σειρά ετών σεφ του. Βέβαια, όσοι γνωρίζουν το στιλ του Προνζάτο μπορεί να εντοπίσουν στο νέο μενού πιάτα που φέρουν το στίγμα του, όπως εκείνο το τοπιναμπούρ (αγκινάρα Ιερουσαλήμ), που συνδυάζεται με ευρηματικό τρόπο με καλοκαιρινή τρούφα και μανιτάρια ενόκι και πορτσίνι του Χολομώντα, τα οποία έρχονται πάνω σε sauce albufera (μια παραλλαγή στη βάση της βελουτέ). Ο τρόπος όμως με τον οποίο ήταν δουλεμένο το πιάτο δεν άφηνε αμφιβολίες για τη βιρτουοζιτέ του νέου σεφ. Η «αναβάθμιση» του Βασίλη Μουρατίδη δεν αφορά μόνο το «Squirrel». Η επιρροή του είναι αισθητή και στο πιο καθημερινό εστιατόριο «Andromeda», στο «Sea Horse Grill», όπου λαμβάνουν χώρα πολλά γαστρονομικά δρώμενα και θεματικές βραδιές για την τοπική γαστρονομία, και στο finger food του «Sea Side Bar». Δίπλα στον νέο σεφ οι σομελιέ Αποστόλης Πλαχούρας και Αλέξανδρος Τριανταφύλλου υπόσχονται να διατηρήσουν αμείωτη τη λάμψη του μικρού αυτού παράδεισου της Νικήτης.
«Danai Beach Resort», Σιθωνία, Χαλκιδική, 2375020400-2.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.