Coupepe: Πίτσες με summer twist  

Είναι χαριτωμένο και παιχνδιάρικο –το όνομά του φιγουράρει στον πάγκο φτιαγμένο με «παιδικά» ξύλινα γράμματα επάνω σε ένα ρετρό τρενάκι– και είναι διάσημο στα βόρεια προάστια –και όχι μόνο– για τη νόστιμη πίτσα του

Coupepe: Πίτσες με summer twist  

Είναι χαριτωμένο και παιχνδιάρικο –το όνομά του φιγουράρει στον πάγκο φτιαγμένο με «παιδικά» ξύλινα γράμματα επάνω σε ένα ρετρό τρενάκι– και είναι διάσημο στα βόρεια προάστια –και όχι μόνο– για τη νόστιμη πίτσα του

Coupepe: Πίτσες με summer twist - εικόνα 1

Από τα τραπεζάκια του μαγαζιού πάνω στην τόσο δροσερή πλατεία της Νέας Πεντέλης βλέπεις την ανοιχτή κουζίνα, το προκλητικό ψυγείο με όλα τα καλούδια και το φούρνο που βγάζει γύρω στα 25 διαφορετικά είδη πίτσας χωρισμένα σε 3 κατηγορίες: κόκκινη (κλασική με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα), λευκή ή bianca (χωρίς σάλτσα ντομάτας) και sweet pizza (με σοκολάτα, με μπισκότο Oreo και αγριοκέρασο, με αχλάδι, μπισκότο και κροκάν αμυγδάλου κ.ά.).
Με τη ζύμη τους φτιαγμένη κατά την ιταλική παράδοση, λεπτή και τραγανή, οι πίτσες ντύνονται με εκλεκτά ιταλικά τυριά και αλλαντικά. Πέραν των κλασικών, προτείνονται ορισμένοι σουρεάλ γευστικοί συνδυασμοί, όπως η ομώνυμη πίτσα «Coupepe» με ροκφόρ και βατόμουρο ή αυτή με γκοργκοντζόλα και μαρμελάδα σύκο! Βεβαίως υπάρχουν και πιο… φρόνιμες προτάσεις, όπως η spicy με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, προβολόνε, πικάντικο ιταλικό σαλάμι και καυτερή πιπεριά ή μια κομψή «λευκή» με σαλάμι cacciatore, παρμεζάνα, λάδι τρούφας και ρόκα.
Εκτός από τη βασίλισσα του μαγαζιού, παίζουν ακόμα ωραίες μπρουσκέτες, φοκάτσιες, σάντουιτς, κρέπες (αλμυρές και γλυκές) και ολόφρεσκες σαλάτες (καπρέζε με ντομάτα και μοτσαρέλα ή μπρεζάολα με πεκορίνο, φουντούκια και αχλάδι). Συνοδεία σε όλα αυτά παίζουν μπίρες, κρασί εμφιαλωμένο (περίπου 14 επιλογές), ακόμα και ρακόμελο – ναι, παραδόξως πάει μια χαρά με την πίτσα. Σίγουρα θα εκτιμήσετε και το κρασί με το ποτήρι (Pino Grigio, Labrusco, Prosecco και Moscato d’Asti) τόσο σε ποσότητα όσο και σε τιμή καθώς και το ευγενικό, άμεσο σέρβις.

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Πεντέλη, 2108100040

Περισσότερες πληροφορίες

Coupepe Bake & Shake

Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου, Ν. Πεντέλη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.